hesabın var mı? giriş yap

  • oğlum bu adam ben beyaz kefenimle geldim yüzüğüm dışında bi şeyim yok demedi ki zaten aileden zengin

  • bir de o başlıkta orda oturan dayılara laf edenler vardı!! bu zamanda kimse kimseye yardım etmez bunlar yüzünden. biliyordum böyle olacağını.

  • başlık boku yiyerek god of war vs gamepass'e dönmüş. bir kere de çok övülen sony oyunu da övüldüğü kadar oynansa ya. orda bir köy var uzakta şarkısının konsol versiyonunu yazacaksınız az kaldı.

    aşağıdaki linkler playstation'un resmi sitesinden alınmadır. biraz gamepass vs exclusive karşılaştırması yapalım.

    2018
    en çok satılan oyun call of duty. god of war, zamanında gamepass görmüş rdr2'nin de gerisinde 4'üncü sırada.
    https://blog.playstation.com/…op-downloads-of-2018/

    2019
    en çok satılan oyun call of duty. gamepass'e sürekli gelen gta v ikinci sırada. microsoft şirketinin oyunu minecraft üçüncü sırada. daha sonra ea play ile gamepass'e gelen spor oyunları var.
    https://blog.playstation.com/…-2019s-top-downloads/

    2020
    en çok satılan oyun call of duty. ps5 çıkış oyunu miles morales iyi satmış ikinci sırada. (oyun ps4'e de çıktı ama orada ilk ona girememiş, ps5te oyun yokluğundan satmış olabilir mi?)
    2020de çıkan ve ödül rekorları kıran last of us 2 ve ghost of tsushima ps5'te hiç listeye giremezken, ps4'te orta sıralarda yer bulmuş. hatta şöyle söyleyelim. 7 yaşındaki gta v, 7. yılında bile bu exclusivelerden çok satmış. ps4'te avrupa için en çok satan 7 oyunun tamamının gamepasste olduğunu/olacağını da ekleyelim.
    https://blog.playstation.com/…op-downloads-of-2020/

    2021
    call of duty ilk defa 2. sıraya düşmüş. ilk sırada yine gamepasse gelecek olan fifa/nba 22 var. 2020'de çıkan miles morales, 2021'de çıkan tüm exclusivelerden fazla satmış. sorsan ratchet & clank* ps5'in en iyi oyunu, returnal bir efsane. returnal demişken, bu sene sony'nin tek ödül alan oyunu returnal, amerikada 19. sıradan listeye girebilmişken, avrupada ilk 20ye girememiş. kasım ortasında çıkan bug dolu gta trilogy remastered, nisanda çıkan returnaldan fazla satmış.
    bu yıl, yılın ödülünü alan it takes two nun gamepass'te olduğunu belirtelim. ayrıca playstation studios yapımı mlb the show 21 in ilk günden gamepass'e geldiğini de ekleyelim.
    https://blog.playstation.com/…op-downloads-of-2021/

    özetle, playstation exclusive cennetidir diyenlerin %70'i bu oyunların çoğunu ya hiç satın almamıştır ya da 20 liraya cd değiştire değiştire kullanmıştır. bunların sony'e gram faydası olmadığı için bu oyunlar pc'ye de gelmeye başlamıştır.

  • size anlatıyorum.... iyi okuyun.

    dolar 17-18'leri zorlarken bir haber surüldü piyasaya; "katar ile anlaşıldı, dolar 22 tl'de sabitlenecek." yani yatirımcıya gel gel yaptılar. (dolar artacak mesajı)

    https://www.webtekno.com/…alindi-iddia-h118505.html

    bugün neyin haberi yapıldı? "reuters $/tl'yi 9.00 olarak tahmin ediyor" bu haber niçin çarşaf çarşaf yayınlandı. çok basit bu kez de sat sat diyorlar. (dolar düşecek mesajı)

    https://www.sozcu.com.tr/…smesini-bekliyor-6844001/

    herkesin yastık altındaki dolar ve altına göz dikildi, tam anlamıyla dolar sattırıp mb'nin sattığı rezervleri yeniden toplamasi gerekiyor çünkü.

    sözün özü doların 9.50'nin altıni görmesi için hic bir neden yok. ne oldu abi; altın rezervi mi bulduk, uretimimiz 5 kat mı arttı, ne oldu? hic bir şey...bundan 2 ay öncesine göre ne iyi gitti ki dolar dibi görsün.

    dolar 10-12 arasını bir süre destek/direnç yapacak, sonrasında tl'nin dolar karşısındaki devaluasyonun sonucu olan enflasyon ile birlikte tl dolar karsısında değer kaybedişini sürdürecek...

  • "özgürlük. bence siz, diğer şeylerin yanı sıra, yitik bir varoluş modelini, nesneyle özne arasında, doğal olanla doğaüstü olan arasında, uyanmakla rüyalara dalmak arasında hiçbir sınırın olmadığı bütünlüklü bir yaşam tarzını yeniden yakalamaya takmışsınız kafayı. bir şekilde yaşam ve sanatın, yaşam ve doğanın, yaşam ve dinin yeniden soydaş olmalarıyla ilgili - bir zamanlar tüm toplumların ortaklaşa yaşadıkları, ritüel, efsanevi düzeyde bir yaşam bu. ritüellerinizin amacı, bence, insanoğlunu birtakım klişe imgelere ve tahmin edilebilir tepkilere köle etmiş, yaşantı yelpazesini acınası bir biçimde - en azından sizin görüşlerinize göre - daraltmış uzlaşımlardan kurtulmak."

  • ''adam kadını özledi, başka kadına sarıldı.
    kadın adamı özledi, adamın yokluğuna sarıldı...''

    cemal süreya

  • şu entryme #35563826 cevap olarak "aptalsın ayrıca köylüsün" yazmış yazar-ımsı. olmamış bu ama, bir daha yapmayı denesinler. hahahha köylüyüm balım ben ya. hiç de utanmadım bak, sıkıntı yok köylü olmakta. o alevi bu kürt öteki köylü...ne yapalım lan hepimiz sizin gibi beyaz türk değiliz. halkız biz ve direniyoruz. uymadıysa git bayrak salla kazlıçeşmede. ha bu arada fransız lisesi mezunuyum, 3 dil biliyorum, avukatım, ama hiç de koymaz çöp de toplarım şalvar giyer hasat da toplarım...sonradan olma burjuva kafalarıyla gelme bana. köylü olmak onurdur yeter ki sonradan görme olmayayım.

  • corona olup ölmek istememiş olabilir. çocuklarının boynu bükük kalmasını istemeyen bir ana baba olabilir. bilemezsiniz.

  • geçen yıl aralık ayı. bakü'deyim. bitirdiğimiz bir fabrika projesinde sisteme elektrik verilecek. biz de kontrol amaçlı oradayız, yani şantiyede. hava o kadar soğuk ki, 3 dk dışarı çıkıyorum, 3 dk trafo binasına girip ısınıyorum.
    derken azeri şantiye şefi ''gel ofise geçelim çay içip ısınalım biraz'' dedi. çıktık şantiyede yürüyoruz, her yer toz toprak. sonuçta inşaat halinde bir yer henüz. o kadar sert bir fırtına var ki düz yürümek mümkün değil. ayrıca fırtınadan toz toprak gözlere, kulaklara giriyor.
    neyse zor da olsa yürüyoruz. azeri arkadaş geri geri yürüyor, montunu da gözlerini kapatacak şekilde yukarı çekmiş. bana da aynısını yapmamı söyledi. ben de çektim montumu kafama kadar, geri geri yürüyorum. derken biri dokundu. arkamı dönmemle 1 metrelik çukur, içinde uçları sivri inşaat demirleri dimdik vaziyette çakılı bana bakıyor.
    ama işin tuhaf kısmı arkamda kimsenin olmaması.
    o gün tek bildiğim şey şu; kesinlikle iyilik yaptığım bir şeyin karşılığını aldım. allah beni 6 yaşındaki kızıma ve doğacak oğluma bağışlamıştı. aksi halde o çukura düşseydim feci bir ölüm beni bekliyor olacaktı.
    iyilik yapın arkadaşlar, size kötülük yapanlara da iyilik yapın. ben hep yapıyorum ve hiç yanıltmadı beni. her zaman işlerim rast gitti.

    şunu da ekleyeyim; olaydan sonra çukurun etrafını kapattırdım.

    zorunlu edit: hayat çok tuhaf. bu entride allah beni doğacak oğluma bağışladı yazmıştım ama oğlumu bana bağışlamadı. maalesef dün sabah ani bir komplikasyon sonucu kaybettik. halbuki haftaya doğumumuz vardı. dr. dediğine göre kordon bebekten kopmuş. biliyorum, oğlum cennette beni ve annesini bekleyecek.

    edit 2: siz ne güzel insanlarsınız yaa. destek mesajı atan herkesten allah razı olsun.

    önemli edit: geçen ay teste girmedim ama covid olduğuma eminim. eşime de bulaştığını düşünüyorum. hamilelerde kordon kopmasına neden olabilirmiş. lütfen hamileler dikkat edin kendinize. çünkü oğlumuz anne karnında öldü ama doktorların dediğine göre çok sağlıklı bir bebek.
    inşallah cennette oğlumuzla buluşuruz..