hesabın var mı? giriş yap

  • yönetmenlik koltuğunda ilk uzun metrajını çeken maggie gyllenhaal'un oturduğu, oyuncu kadrosunda olivia colman, jessie buckley, dakota johnson, peter sarsgaard ve paul mescal'ın yer aldığı film.

    film, dünya prömiyerini yaptığı 78. venedik film festivali'nde "en iyi senaryo (maggie gyllenhaal)" ödülünün sahibi olmuştur.

    film, bir üniversite profesörünün gittiği yaz tatilinde geçmişindeki sırlarla karşılaşmasını ve anneliğinin ilk dönemlerinde hissettiği duygu karmaşasını konu alıyor. filmde olivia colman, hayatına giren yeni insanlar sonucunda bir kaosun içerisine sürüklenen üniversite profesörü leda'ya hayat verirken; dakota johnson ise leda'yı deniz kenarında gören ve bütün olayların başlamasına vesile olan nina karakterini canlandırıyor.

  • ilk aşk gibi bir şey lan.

    bilgisayardan internetten önce bu vardı hayatımızda. gerçi tam olarak vardı diyemem kendi adıma, zira bizim televizyonun böyle über bir özelliği yoktu ve fakat akraba evlerinde denk geldiğimde saatlerimi geçirirdim başında. hava durumu desen var, fikstür desen var, güncel haberler desen var. internete ilk girdiğimde hissetiklerimi belki bir kademe düşüğüyle yıllar önce hissettirdi bu meret bana. sosyal statü belirleyicisiydi gözümde resmen. gerçi öyle hala, nerde teletext seven bir insan var, işte orada güzel bir insan vardır.

    şimdilerde boşladık biraz elbet ama yeri ayrıdır kalbimizde.
    unutulmadın teletext.

  • öpüşmeye laf edecek biri olduğunu sanmıyorum, belli ki dozunu kaçıran bir çifte kibarca "kendinize gelin" demiş. hemen kutuplaştırmaya bayılıyorsunuz milleti akp'li falan diyerek.

  • bu takımlardan biri de leeds united'tır. galatasaray leeds united'ı eledikten 5 ay sonra, beşiktaş şampiyonlar ligi'nde leeds united'tan tam 6 gol yemiştir.

  • sen bilimde çığır aç, geceni gündüzüne katıp çalış ve sonunda dünyanın en önemli sağlık sorunlarından birine çözüm bul, insanlığa katkı sağla ama sana gelen ilk soru kürt musun arap mısın olsun. ve bu soruya kızdığın için de tek yaptığı yemek içmek tuvalete gitmek gibi yaşamsal fonksiyonları gerçekleştirmek olan adamlar tarafından ırkçı diye yaftalan. insanların büyük bir kısmı gerizekalı. tüm kalbimle inanıyorum buna.

  • rezil olmaya doymuyorum.

    bugün yeni aldığım kulaklığı telefonuma takıp, 45 dakikalık otobüs yolculuğum boyunca müzik dinledim. dinlediğim şarkılarla moda girdim, kendimi klipte gibi hayal ettim, sesimi çıkarmadan mırıldanarak eşlik ettim, arada bir camdaki yansımamdan kendimi izledim, pek karizmatik buldum kendimi. ta ki ineceğim durağa yaklaşırken kulaklığın tekini kulağımdan çıkarana dek...

    kulaklığı çıkardığımda ve müziğin hala oldukça yüksek bir şekilde çalmaya devam ettiğini fark ettim. her ne kadar hala inanmak istemesem de aptal telefonum kulaklığı takmamı umursamamış ve sesi dışarı vermeye devam etmiş. bense yol boyunca bağırta bağırta birbirinden tuhaf şarkılar dinleyen, herkese dinleten, dahası bunu yaparken de kulaklığı kulağında olan ve sallana sallana şarkıya eşlik eden bir embesil tablosu çizmişim.

    ölmek istiyorum...

  • motor gücü 10 hp'den yüksek olan ve boyu 24 metreyi geçmeyen özel tekneler için almanız gereken belgedir. 10 hp'den düşük motora sahip özel tekneler için bu belgeyi almak gerekmez. bu belge ile denizde ticari bir faaliyet yapılamaz. kısa mesafe telsizcilik belgesi ise yolcu sayısının 12 kişinin üstünde olması halinde ve deniz telsiz cihazı bulunan özel teknelerde zorunludur.

    online eğitim ve sınav sistemi ile kolayca alınabilen belgedir. eğitimleri tamamlamam 2 günümü aldı zira sistem her sayfada belli bir süre kalmanızı şart koşuyor. amatör denizci belgem ile kısa mesafe telsiz operatörü yeterlilik belgemi üçüncü gün gidip bastırdım. görsel

    süreç şu şekilde işliyor:
    1) adbs.uab.gov.tr'ye e-devlet şifreniz aracılığı ile giriyorsunuz.
    2) eğitimler sekmesinde sizi tamamlamanız gereken iki eğitim bekliyor
    a) kısa mesafe telsiz operatörü eğitimi (1 saat)
    b) amatör denizci online eğitimi (10 saat)
    3) eğitimleri tamamladıktan sonra "sınav başvurusu yap" sekmesine geçiyorsunuz ve iki belge için de sınav başvurunuzu yapıyorsunuz. (online ya da yüz yüze)
    4) sınav başvurunuz onaylandığında aynı web sitesi üzerinden sınavlara katılıyorsunuz. (sınavların belirli bir tarihi, saati yok. eğitimi tamamladıktan sonra dilediğiniz saatte girebilirsiniz.)
    5) sınavları başarılı bir şekilde tamamlarsanız telefonunuza ödeme yaparken kullanacağınız iki adet kod iletiliyor. bu kodlar ile halkbank şubesine gidiyorsunuz ve ödemenizi yapıyorsunuz. (dekontunuzu ve vergi alındı belgesini unutmayın.)

    2021 aralık ayı için 86.40 tl ödeme yaptım, 2022 yılı için ödenecek ücret 117.50 tl'dir. ödemenin sisteme düşmesi bir saat kadar sürüyor. ödeme sisteme yansıyınca "belgelerim" sekmesinden belgelerinizi pdf olarak alabilirsiniz.
    6) kartlarınızı bastırmak istiyorsanız herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. en yakın liman müdürlüğüne kimliğiniz ile giderek kartlarınızı bastırabilirsiniz.

    not: bu belgeler size tekne kullanmayı öğretmez, sizi denizci de yapmaz. bunun için profesyonel eğitim almak ve pratik yapmak şarttır. belgemi aldım diyerek kendinizi serin sulara bırakmayın. başkalarının ve kendinizin canını tehlikeye atmayın.