hesabın var mı? giriş yap

  • şunu anlamak lazım:

    kasıtlı olup olmadığı net olmayan, sorumsuzluk sonucu oluşan bir kaza diye savunulabilecek bir olay yüzünden novak djokovic gibi bu grand slam'in açık ara favorisinin elenmesi insanda tuhaf bir duygu bırakıyor. djokovic'in grand slam sayısında artık her turnuvanın önem taşıdığı bir dönemde bu durum ayrıca talihsiz oldu.

    ancak öte yandan bundan çok daha ufak şeyler için oyuncular diskalifiye edildi. kurallara göre diskalifiye kararı pek yoruma açık olmayacak şekilde doğru. "diskalifiye edilmesin" diyenler kuralların özel şartlar yüzünden esnetilmesini istiyorlar. bu gibi olaylar ülkemizde hep "x de şunu yapmış ona bir şey olmamıştı" diye savunulur ama tenisin sicili bizim ülkemizdeki spor dünyasına göre kurallar açısından çok daha temiz.

    subjektif yorumuma gelince: birincisi, bunun bir komplo olduğunu düşünenler herhalde us open yönetiminin, turnuvanın bir numaralı yıldızını daha ilk haftadan diskalifiye ederek mali olarak ne kadar fazla kayıp yaşayacaklarını değil de, "ya djokovic nadal ve federer'i grand slam sayısında geçerse" diye düşünerek karar verdiklerini iddia etmiyorlardır.

    ikincisi de, djokovic her zaman kuralları esnetme ve sportmenlik konusunda "sınırda" gezen bir isimdi. topa kasıtlı hakemi hedefleyerek vurduğunu sanmıyorum ama kimseyi vurmasa bile yaptığı hareket muhtemelen bir ceza puanına sebep olacaktı. bundan bir ay önce "puan kaybedince sinirlenip topa rastgele vuran bir yıldız isim hakemi yaralayacak. bu isim nadal mı federer mi djokovic mi olur sizce?" diye sorsam, tenis takip eden büyük çoğunluk buna djokovic derdi muhtemelen.

  • dua'ya inanıyorsanız dua, enerjine inanıyorsanız enerji.. neye inanıyorsanız inanın ama yeterki iyi bir niyette bulunun.. en azından insanlık bunu gerektirir ve ben hala insan ! olduğumuza inanıyorum.

    edit: düşüncelerimiz biraz değişti.

  • burger king'i küresel bir krize sokacak gelişmeler zincirinin ilk halkası olacak şube. lan burger king sende hiç akıl yokmuş. açgözlü burger king! civelek burger king! tuza, ranch sosa, bir buffalo sosa, bir ballı hardal sosa ekistradan para almaya başladın, sözlükçü dostlar başta olmak üzere ülke gençliğini perişan ettin, sonra da gittin odtü'de şube açtın. yedirmezler artık sana o pastayı koçum burger.

    verirler mi sanıyorsun sana o ranch sos için acı sos için ekistra para ha? verirler mi? abooovvv düşününce bile tüylerim diken diken oluyor. hele tuza 10 kuruş fazladan iste bakalım, "hocam senin ne hakkın var ya" diye bir başlar hak ve özgürlükten girer odtu-kızılay dolmuş hattının saatlerinden çıkar yaman odtülüm. hey yavrum hey... sonra da gelsin isyanlar.

    oh olsun size. açın da odtü'de şube şirket politikanız değişsin. inanıyorum ki bu şube bir isyan ateşi yakacak ve bu ateş büyüyecek büyüyecek önce yurt geneline sonra ecnebi ülkelere yayılacak. ve inanıyorum ki burger king artık sosları bedavaya da verecek dostlarım. hatta istemeyene de verecek. hatta burger yemek istemeyene bile "olmaz dost olmaz, gel eşitçe dostça yiyelim bu whooper'ı, yan yana birarada kardeşçe dişleyelim steak house'u" diye diye zorla yedirecekler burgerları.

    evet... inanıyorum ki yıllar sonra burger king'in şirket tarihinde şu cümle yer alacak:

    "2011 yılında odtü'de açılan şubeye gösterilen tepkilerin büyümesi sonucunda önce soslardan para almaktan vazgeçtik, ardından da şirketi kamulaştırdık". sonra da gelsin yeni menüler:

    - iyi günler burger king'e hoş geldiniz.

    - iyi günler, bir proleter menü alacağım.

    - 50 kuruş farkla ekmek arası helvanızı büyük seçim yapalım mı?

    - yap emekçi dost... varsın büyük seçim olsun ama hakça koy helvayı hakça böl ekmeği... hakça böl ki yedikçe güçleneyim, güçlendikçe vurayım düzenin bekçilerine, uşaklarına yumruğumu...

    - bir büyük seçim proleter menü lütfeeen!!!

    odtü'de şube açmak ha? yanlış strateji, terso seçim burger king. ateş şimdi seni çağırıyor...

  • lan millet pace yünivörstyiye giderken 50k dolar para topluyor da bi gla alacaz derdini silkeyim mi oldu, beni çok üzüyorsunuz :(

  • afrika kökenleri insanların kullanması şekillendirmesi zor saç tiplerine buldukları çözümlerden biridir. box braid , twist, micro braids gibi çeşitleri var. twist'i de kalın veya ince ayrımlarla yapmak görüntüsünü çok farklılaştırıyor. * ayrıca box braids'i de ucu kapalı veya ucu açık şekilde ördürmek mümkün. fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere kısa saçlar uzayabiliyor, benim gibi uzun saçtan sıkılıp kestirmek istemeyenlerse örülürken kısalan saçları sayesinde kestirmeden kısa saç* kullanabiliyor. saçın boyunu değiştirebilmenin yanında yine boyatmaya gerek kalmadan farklı renklerde ek saç seçilerek saçın rengi de değişebiliyor.

    kullanması inanılmaz rahat. haftada maksimum 2 kez kremsiz şampuanla yıkanıyor ve saçın yağlı olduğu hiç belli olmuyor, en güzeli de hiçbir şey yapılmadan da saç her zaman bakımlı duruyor. en fazla 10 dakika içinde ise çok güzel modeller yapmak mümkün. bir kaç kullanım önerisi olarak buraya bakılabilir.

    kötü yanı ise normal saç kadar çabuk kurumuyor ve örüldüğü ilk günler ayrım yerleri doğal olarak kare kare gözüküyor ama 4-5 gün içinde o görüntü kaybolduğundan problem yaratmıyor. geç kuruması ise yaz olduğu için bana hiç sıkıntı vermedi.

    örgünün yapımı*normal örgüden farklı değil aslında ama çok emek isteyen bir iş ve iyi ayrılıp doğru oranda ek saç eklenmezse saçların dökülmesine sebep olabiliyormuş. saçım örülürken ören kişinin hızından parmaklarını takip edemediğim halde 7 saat sürdü yapımı.

    saça zarar vermiyor hatta saçı yanan hatunlara saçın kendini toplaması için afrika örgüsü öneren kuaförler varmış. son olarak yazın kullanım süresi terleme, daha sık yıkama ihtiyacı, deniz havuz vs yüzünden daha görece daha kısa olmakla birlikte ortalama 3 ay kullanılabiliyor.

    edit: çok sık sorulan iki soruyu buraya eklemek istedim.

    1- açılınca ne oluyor? zor mu kolay mı? saça zarar veriyor mu? nasıl açılıyor vb.

    açması uzun sürüyor, iki kişi 3 saatte açtık. diplerden uzayan yerler biraz keçeleşmişti fakat krem ve saç açıcı spreylerle az bi uğraşla sorunsuz taradım. ilk etapta elinize çok fazla saç geliyor, saçım kalmadı diye korkmayın. onlar kullanım süresi boyunca doğal olarak dökülmesi gereken fakat dipten kopup örgünün içinde kalan saçlar oluyor. ben ördürmeden önce saçlarımı her açıdan fotoğraflamıştım, örgüleri açınca da aynı dolgunluktaydı, doğal olarak biraz uzamışlardı ve örülürken kırıklar örgülerden fırladığında kesildiği için daha sağlıklı gözüküyordu.

    2- şu şehirdeyim nereye yaptırayım? nereye yaptırdın? fiyat ne kadar?

    izmir için ben kargart'ta yaptırdım, fiyat kullanılan renk, uzunluk vs gibi değişkenlere bağlı olarak artıp azalıyor. örgülerinden çok memnundum, yapan arkadaş sonraki süreçte de çok ilgili idi. gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim o sebeple. diğer iller içinse maalesef hiç bir bilgim ve deneyimim söz konusu değil.