hesabın var mı? giriş yap

  • şarabın kadehte içilmesinin en önemli nedeni şarap kadehinin bacaklı bir bardak olmasıdır. bacak, kadehi tutmak içindir. bu şekilde vucut ısısı direkt olarak şarabı etkilemeyecektir.

    bunun yanısıra beyaz şarapların daha soğuk içilmeleri gerektiğinden azar azar servis edilmeleri adına beyaz şarap kadehleri ufaktır. ağzına doğru daralan yapısı da canlı ve aromatik yapılarını hızlı kaybetme özelliğine sahip olmalarından kaynaklanır.

    kırmızı şarap kadehlerinde balon kadehin tercih edilmesindeki neden ise, hem soğuk içilmediklerinden ısınma sorunu olmadığı için daha fazla servis edilebileceklerinden, hem de içime hazır hale gelmeleri adına havalanma ihtiyacına gerek duyduklarındandır.
    bunların yansıra şarapların üzümünden ve üretim tekniğinden ötürü taşıdıkları aromatik özelliklerin kokuda daha rahat algılanmaları adına tüm kadehler ağız kısmına doğru daralmak suretiyle bombeli bardaklar olarak tasarlanmıştır.

  • dünyanın en iyisi olduğu bir konu var ki o da beklentilerin arttığı her zaman karşılaması. herhangi bir takımla ilk maçı mı ? kral yazar golü. eski takımına geri mi döndü ? ilk maçta 2 tane yazar. yenildiği maç sonrası rakip takıma, bir sonraki maç görüşürüz mü dedi ? o maç hattrick yapar maçı alır. bu konuda dünyada gelmiş geçmiş bir rakibi dahi yok ve bu onu çok özel kılıyor.

  • rte'nin kızı esra ile ilgili anlattığı olayın yalan olduğunu kemal kılıçdaroğlu'nun ortaya çıkardığı olay.

    olay nedir diyenler için rte 'nin anlatımıyla : ... gece 1-2 öyle geliyoruz eve .. o zamanlar mücadeleler şimdiki kadar rahat değil , daha zor sıkıntılı dönemler 80 öncesinden bahsediyorum .. -buraya dikkat 80 öncesinden bahsediyormuş- .. ve bir gece yatak odamızın kapısına bir pusula büyük kızım esra asmış 'babacığım bir geceni de bize ayır'.

    80 öncesinden bahsediyor ama kızı 83 doğumlu adam boşuna demiyor yalan makinesi diye..

  • iskoçlar akşam 10 dan sabah 8 e 4.200.000 oyu sayamazken bizim 3-4 saatte 50 milyon oyu saymamız heraldi gelişmişlik göstergemiz...

  • tarikat problemlerini,başka bir tarikata sorarak konuşmak.lan bunlar istanbul sözleşmesinde hepsi tek ağızdı.şimdi ise saniyesinde satış.

  • birkac sene once bodrum'da bazi beach clublarda lahmacun ayran'in 50 tl olmasi hayretle tartisiliyordu.

    ak parti ve recep tayyip erdogan size buyuk bir hizmet yapti. siz bodrum'a maca kizi'na gidemiyorsunuz diye oranin fiyatlarini size getirdi.

  • başladı yine nefret kusmaya.

    enkaz altında yardım bekleyenlere de bir şeyler söylerse şaşırmayacağız. enkaz altına bilerek girip provokasyon yapıyorlar bile diyebilir.

  • ahahha milletçe ruhumuz fakir lan. adam şehirlerarası otobüsle gidiyor zengin de olsa. bir yerine iki bilet alıyor sadece, zarar gelmez bu insanlardan.

    zengin olmaya programlanmadığımız için error verdiğimiz konu başlığı.

  • 'güldü.“kuş bana anlattı,” dedi.ferahlayıverdim. kuş anlattıysa herhalde iyi şeyler anlatmıştır. kuşlar kötü şey anlatır mı?
    '