hesabın var mı? giriş yap

  • eğer peygamber efendimiz(s.a.v.) dünyaya geldiği gün bir zengin "bugünden itibaren her gün için fakirlere 2 milyon türk lirası sadaka vereceğim" deseydi ve bugüne kadar yaşasaydı, bugün itibariyle toplam tasadduk ettiği para 128 milyar dolar olurdu.

    tanım: bir örneklem etkinliği

    yıllar sonra gelen edit: bugünkü kurla günlük 3,5 milyon türk lirası sadaka vermesi gerekiyor.
    edit2: bugünkü kurla yaklaşık 4,8 milyon tl ediyor.

    edit3: yetişemiyorum saldım artık

  • atalarımızın hayvanlardan falan korunmak amacıyla ağaçlarda uyudukları ve uyurken bu ağaçlardan sıkça düştükleri bi dönemden(böyle bi dönem var mıdır bilmiyorum)kalma, genetik hafızada yer alan bi düşme korkusundan kaynaklandığını biyerlerde okuduğum hadise, ne kadar doğrudur bilmiyorum, bana komik gelmişti.

  • kesfet kesfet bitmeyecek yer. gece hayati icin gidilesi yerler: morrisons, szimpla, chachacha, csendes
    morrisons 1: her pazartesi gencler asiri ucuz birasi icin akin eder buraya. nedenimiz sudur ki; 11'e kadar 500 forint (4 tl civari) giris ucreti ile 3 adet ucretsiz bira kuponu veriliyor. genellikle exchange ogrencileri bu asiri ucuz bira icin buraya akin eder ama her hafta mekana daha gec gidilir ve dolayisiyla her hafta o 3 birayi 11e kadar daha hizli icmeyi basarirsiniz. rekorum 10:30; yarim saatte 3 bira. afferin bana. biralari pek sarhos etmez gerci, oncesinde baska yerlerde demlenmekte fayda var. muzikleri ise her hafta ayni, sadece birkac kere gidecekseniz oldukca zevkli, guzel gelebilir muzikler ama her hafta giderseniz bi sure sonra bayabilir. ozetle sudur ki; 1 dans alani, 1 karaoke alani ve de 11e kadar neredeyse beles olan birasiyla pazartesileri tiklim tiklim olan bu alan ziyaret edilmeli.
    szimpla: dans alani yoktur buranin ama dekorasyonu ve ortamiyla lezizdir.
    * kenar'dan toparladim ben bu yaziyi. uzerinden aylar gecmis. bu haliyle de olsa kenarda durmasindansa insanliga belki faydali olur diye dusunerek yarim haliyle de idare edilebilir diye umuyoruz*.

  • teknik destek elemanı olarak bir bilgisayar firmasında çalışan elemanımız gün boyu çöken windows'ları düzeltmekle uğraştığından kafası ambale olmuş bir biçimde kısa winston almak üzere büfeye gider:
    - kardeş bi kısa windows verebilir misin?
    - tabi abi, 95 mi olsun 98 mi?
    - ha, ney? puhahahaaa!

  • akşam sevgilisinin kendisini dövmesinin ardından beni hastane ve karakollarda süründürmesi. ertesi sabah sevgilisiyle barışması ve onu ayrılması için doldurduğumu iddia etmesi.