hesabın var mı? giriş yap

  • allah bu ülkenin belasini versin be , başka türlü böyle kahpelerden kurtulamayacağız. nasil bir coğrafyaymış bu arkadaş ? oluk oluk karaktersiz , şerefsiz hortluyor

  • psoas; fiziksel stabiliteyi sağlayan en temel kas grubudur.

    bacaklarla bel kemiğini bağlayan psoas kasının; hareket, denge, eklem fonksiyonları, esneklik ve daha birçok bedensel özelliği etkilemekte, bedeni dik ve hareket eder bir şekilde tutmakta, esnetildiğinde vücuttaki gerilimin azaltılmasını sağlarken vücudun psikolojik durumunu da iyileştirmekte olduğu söylenir.

    kalça kemiğinin yanı sıra diyaframa da bağlanır. nefes alıp verme sırasında harekete geçen diyafram kası aynı zamanda korku ve anksiyeteyle ilişkili birçok fiziksel semptomun yer aldığı bir bölge olduğundan yaşamsal dürtülerin yer aldığı en temel beyinsel fonksiyonları yöneten “alt beyin” ile doğrudan ilişkili olduğu düşünülür.

    psoas kasları, neredeyse doğduğumuz günden itibaren gergin ve kasılmış bir halde bulunmaktadır. dar kıyafetler, duruş bozukluklarına neden olan sandalyeler veya ayakkabılar gibi günlük hayattaki birçok unsur nedeniyle bu gerginliğin daha da üst seviyelere çıktığı söylenir. psoas üzerinde hayat boyu süren bu kronik gerginlik sırt, kalça, diz ağrıları hatta sindirim sorunlarına veya düzensiz nefes alma gibi rahatsızlıklara neden olabilirken, birçok kişinin kronikleşmiş fiziksel acı şikayetinin temelinde de psoas üzerindeki gerginliğin yattığı söylenir. vücudun yapısal stabilitesinin temelini oluşturduğu için bu kas üzerindeki kronik gerginlikler nasıl hissettiğinizi, dünyaya nasıl baktığınızı, başkalarına nasıl davrandığınızı, psoas üzerindeki gerginliğin duygusal durumunuzu veya kişilerle olan ilişkilerinizi dahi etkileyebileceği söylenmektedir.

    psoas kasına denge kazandırarak, korkunun yarattığı gerilimi hafifleterek korkulardan kurtulmak, düzgün yapısal stabiliteye sahip olarak vücudunuzdaki yaşamsal enerjinin daha kolay yayılmasını sağlamak, hem fiziksel hem de zihinsel iyiliğe ulaşmak, özetle iç huzura ve aynı zamanda kas ağrılarından kurtulmuş fiziksel olarak da hareketleri kısıtlanmayan enerjik ve sağlam bir bedene kavuşmak mümkün denir.

    yoga pozlarının birçoğu, psoas kasının uzatılması ve esnetilmesi prensibine dayanmaktadır.

  • iki takım, 22 sezon ve yedi şampiyonluk sonrası emekliliğini ilan etmiş efsanedir. hakkında bazı ilginç notlar düşmek isterim:

    * altıncı tur, 199. sırada seçiliyor ve kendisinden önce altı quarterback (oyun kurucu) draft ediliyor ve hiçbiri uzun süreli tutunamıyor. draft tarihinin en büyük steal'i...

    * 22 sezonun 2'sinde sadece birer maç oynuyor. 2000'deki çaylak sezonu ve 2008'de ilk maçta sakatlandığı sezon. geri kalan 20 sezonun tamamında galibiyet sayısı yenilgiden fazla oluyor ve 19 sezon takımını playofflara taşıyor, hem de 18'inde kendi grubunun (division) lideri olarak.

    * 18 sezonluk new england patriots macerasında (çaylak ve sakat yılı saymıyorum) 13 kez afc konferans şampiyonluk maçına çıkıp bunların 9'unu kazanarak super bowl oynamaya hak kazanıyor. 9 finalin 6'sını kazanıyor.

    * sonra tampa bay bucceneers gibi son yılların, detroit lions ve new york jets ile birlikte en loser takımına gidip daha ilk sezonunda super bowl oynayıp şampiyon oluyor (toplam 10 final ve 7 şampiyonluk). bu sene de kazananın nfc konferansı şampiyonluk maçı oynayacağı maçta 27-13'ten takımını son beş dakikada geri getirip 27-27 yapıyor ama son bir dakikadaki rams sayısına engel olamayıp eleniyorlar bir nevi çeyrek finalde.

    * nfl'de 32 takım var ve takımların güç dengesi yıldan yıla çok değişebiliyor. brady'nin 2001'den 2021'e kadar üç farklı onyılda şampiyonluk kazanması, hem dominasyonunu hem de günümüzde lebron james ve cristiano ronaldo gibi uzun yıllardır bir sporu domine eden takım sporcularıyla aynı parantezde anılmayı hak ettiğini gösteriyor. hatta geçen sene 43 yaşında şampiyonluk yaşaması, muhtemelen kırılması güç bir rekor olarak hafızalarımızda kalacak.

    * hakkındaki yüzlerce anekdottan beni en çok etkileyeni anlatayım kısaca. 199. sırada draft edildikten sonra patriots takım sahibi robert kraft'ın odasına giriyor ve tam kendisini tanıtacakken kraft, "i know who you are. you're tom brady. you're our sixth round draft choice" (seni tanıyorum, sen tom brady'sin, altıncı tur draft seçimimiz) diyor. brady ise, "i’m the best decision this organization has ever made," (bu camia, beni seçerek gelmiş geçmiş en iyi kararını vermiş oldu) diyerek gelmiş geçmiş en özgüvenli karşılıklardan birini vermiş oluyor.

    * belgesel olarak şunu ve şunu tavsiye ederim.

    * güle güle efsane...

  • 15 sene önce fellik fellik güney amerika dizisi izlediğimizden ötürü iade-i diz-i olayıdır.

  • sanırım dünyanın en değişik insan topluluğu ekşi sözlükte yazarlık yapıyor. eğer bu kardeşlerimiz lgbt bayrağı ile poz verselerdi ekşi sözlük yalama timi onları göklere çıkarırdı. ama şimdi sokaklarda biz çok hor görüldük diye ağlayan zihniyet doğu türkistandaki zülme dur diyen gençleri kınıyor. fantastiksiniz, ironiksiniz. tebrikler çok farklı bir beyniniz var.