hesabın var mı? giriş yap

  • - evet arkadaşlar bu maçta da turan taktiği ile oynayacağız. orta saha ve forvet, baskıdan bunalmış gibi yapıp defansa gelecek, adamları üstümüze çekip sonra hep beraber saldıracağız.

    - reis her maç turan taktiği uyguluyoruz, artık rakipler bizi çözdü. 4-4-2 oynasak olmaz mı?

    - olmaz lan... turan taktiği ile kazanacağız maçları. bolca ver kala girmenizi istiyorum sizden.

    - ver kaç olmasın o reis?

    - kaçmak yakışmaz ülkücüye, verip yerinizde kalacaksınız. o yüzden ver kal diyorum bu taktiğe.

    - reis sen teknik direktörlük lisansını nerden almıştın?

    - başkoymuşuuuum türkiye'min yoluuuna... ırmağının akışınaaaa ölürüm türkiyem ölürüüüm türkiyeemm...

    - ne zaman bu soruyu sorsam böyle yapıyorsun reis ya...

    - sus lan!!! sen de söyle, siz de söyleyin lan, maç öncesi motivasyon şeysi olsun... mavi boncuuuk takışınaaa ölürüüüm türkiyeem, ölürüm türkiyeemmm..

    --- spoiler ---

    fanatik: "fındık mideye oturdu: türkgücü ülküspor: 0 - fındıklı idman yurdu: 9." teknik direktör baybars: "futbolcularım maalesef taktik anlayıştan uzak bir oyun sergilediler. yenilgi kaçınılmaz oldu. türkgücü olarak iyi yerlere geleceğimize inancım tam. teşkilattaki arkadaşlara çok selamlar sevgiler.."

    --- spoiler ---

  • hepinizin ne boklar yediğini görüyoruz artık sosyal medya sağolsun. din üzerinden geçinmeyi bırakın örümcek kafalılar

  • inanmayacaksınız ama eve misafir gelmese bile kediyi odaya kapattığımız oluyor. keditaparlar hangi evrende yaşıyor bilmiyorum ama bu kadar fanatik olmaya da gerek yok.

    evimizde mutfak kapısı yok ve eğitilemez bir çomar olan kedimiz biz yemek yerken musallat oluyor. gidip salona kapatıyoruz. bakın kör kuyulara, zindanlara atmıyoruz. zaten halihazırda yaşadığı, içinde suyu olan, pencereden dışarıyı seyredebileceği, kanepede uyuklayabileceği, oyuncakları ile oynayabileceği odaya yarım saatliğine kapatıyoruz.

    sizin evinize misafir olarak düşmanlarınız geliyor olabilir ama bizim evimize sevdiğimiz insanlar geliyor. sevdiğimiz insanları da kovmaktan beter etmek gibi huylarımız yok. herkes kedi sevmeyebilir veya alerjisi olabilir, fobisi olabilir ya da temas etmek istemiyor olabilir. o zaman da ne yaparım, kalkar oturduğumuz odanın kapısını kapatırım. kedim de evin kalanında vakit geçirebilir.

    kedim canım ciğerim ama arkadaşlar abartmayalım.

  • ilkin rebecca solnit'in kullandığı ve feminizm literatürüne eklediği bu kavramın özetleyici nitelikteki tanımı şu: "endlessly pontificating white male syndrome", türkçesiyle "daima kendisini yücelten beyaz erkek sendromu". bire bir karşılığı ise "erkek söylemi/açıklaması" olabilir, zira man ile explain'in birleşiminden oluşmuştur.

    buradaki kritik hususun erkeğin beyazlığı olduğunu düşünüyorum, zira ortodoks feministlerin bu kavram üzerinden getirdikleri eleştiriler daha çok egemen sistemin merkezine dönüktür, o merkezde bulunan da "beyaz erkek"tir. siyah erkekler ise kendi özgürlük mücadelelerini vermiş bir kesimi, yani, ezilen başka bir kesimi temsil eder: ezilenlerin dayanışmasıdır bir nevi.

    bir şeyler yazdım, buyrun:

    (2) patriyarşi öldü mü? (mansplaining kavramı)
    http://jimithekewl.com/…du-mu-mansplaining-kavrami/

  • aslında bunun kaynağı bence aileler. kızınızın zihinsel engeli varsa neden evlenip çocuk yapmasına müsaade ediyorsunuz?

  • duyduğu zaman insanı üzen bir söylem... kardeş biraz daha sabret. daha dün ekonomi bakanımız söyledi. 2,5 milyon kişiyi işe alacaklarmış. ayrıca şubat ocaktan iyi. mart da şubattan iyi olacak. nisan üçünden iyi mayıs alayına haziran hepsine... sonra hepsi bize...

  • sobanın üstüne tükürüp "tıpıstttt" sesini duymamış bi' çocuk. yazık. evet.

  • atalarımız bunu seneler önce düşünerek söz, nişan, nikah gibi checkpointli basit bir sistem koymuşlardır.

  • 1 amerikan doları, 11.7 türk lirası olmuş. ne gezi parkı, ne başörtülü bacım siyaseti sökmez artık. bu millet açlıkla sınanmasın istedik, ama bu millet açlığı tercih etti. yaşayıp daha beter günleri göreceğiz.
    edit: 1 amerikan doları 12 türk lirası.
    edit 2 : 1 amerikan doları 12.30 türk lirası
    edit 3 : 1 amerikan doları 12.48 türk lirası, uçuyoruz artık yetişemiyorum.
    edit 4 : 1 amerikan doları 12.60 türk lirası
    edit 5 : 1 amerikan doları 13.5 türk lirası… emeği geçenlerin allah bin türlü cezasını versin.
    edit 6 : 1 amerikan doları 16.40 türk lirası… faiz sebep, enflasyon netice !
    edit 7: 1 amerikan doları 17.22 türk lirası…
    edit 8: 1 amerikan doları 17.72 türk lirası…politika faizi 14% ! hani nas vardı ? ne oldu ona ? sıfırlasana kardeşim faizi görelim !
    edit 9: nas varmış ve asla geçilmezmiş. 22 eylül’de gelen güncelleme ile 1 amerikan doları 18.40 türk lirası. politika faizi 12%.
    edit 10: nas var nas diyerek 1 amerikan doları 21.90 türk lirası oldu. 7 haziran son güncelleme tarihimiz oldu.
    edit 11 : nas vs artık yok 1 amerikan doları 26.95 türk lirası. bu vahim tabloya sebebiyet verenlerin allah cezasını versin.
    edit 12: nas bitti, 4 ekim tarihi itibariyle bir amerikan doları 27.56 türk lirası. daha beter olacağız.
    edit 13: nas mı ? lütfen rasyonel olalım. 14 kasım itibariyle 1 amerikan dolayı 28.62 türk lirası. 40 günde 1 liradan fazla değer kaybetmiş türk lirası. emeği geçenin allah cezasını versin.
    edit 14: 13 nisan 2024 tarihi itibariyle 1 amerikan doları serbest piyasada 32.76 türk lirası. emeği geçenin allah cezasını versin.