hesabın var mı? giriş yap

  • 6 yaşındaki çocuğunu yabancı dil eğitimine yollayıp dünyayı daha iyi okuyabilmesini sağlamak yerine kuran kursuna yollayan ailedir.

    kur'an kurslarında ortaya çıkan o kadar haber varken halen bunları umursamaz.

    kaldı ki 6 yaşında bir çocuğun soyut düşünme boyutu halen yeterli değildir. o çocuğa yapılan bu yüklemeler onu kötü hale getirebilir. hadi çok muhafazakarsın diyelim, e orada kötü bir hoca çıksa çocuğa alttan alttan ışid zihniyetini verse ne olacak? 6 yaşında bir çocuğun beynine çoğu şeyi yerleştirirsin ve onlardan kurtulsa bile ruhunda yaralar oluşur.

  • hic tuzum kuru konusmayacagim, her durumda esini secen ama anneyi de silip atmayan erkektir.

    ne guzel, butun yazarlar, anneyi secsin demis. secim yapmak, ya o ya ben gibi durumlar insanin evlilik hayati boyunca net olarak karsisina cikan donus yollari degildir. ancak kuvvetle muhtemel anne ve es arasinda gerek bariz sekilde gerekse soguk savas seklinde bir gerginlik olur. ve kuvvetle muhtemel iki tarafin da hakli ve haksiz oldugu durumlar mevcuttur. o sebeple adil olmasi, ama ne durumda olursa olsun, en azindan bir bayramda annesinin elini opmesi gereken erketir.

    hepiniz evlenin sonra acip bu yazdiklarimi bir daha okuyun. allah sizleri adil bir kadina denk getirsin sevgili erkek yazar arkadaslarim, cunku burada atip tuttugunuz o kadinlarin asil yaptirim gucunu evlenince goreceksiniz.

  • kısa ama güzel bir video.
    şimdi gidip ofiste, evde, okulda vb. ortamda gidip birinin tepesinde şeftali yiyip üzerine suyunu sıçratın. bakın bakalım nasıl tepkiler alacaksınız? üstelik bu kişi başbakan vb. olmadığı halde nasıl tepki verecek acaba? veya tersini düşünelim. ben burada çalışırken biri tam da tepemde yapsın aynı şeyi. ben nasıl bir tepki veririm? deminden beri bunu düşünüyorum.
    sondaki tebessüm müthiş.

  • olm ne güzel köpek lan. çocuğu koruyor ama dövenin de tanıdık olduğunu bildiğinden pasif direniş gösteriyor. tutup kolunu falan parçalar istese ama mesela hafifçe ısırıyor falan.

    çogzel lan.

  • bbva'nın kalan hisseleri satın alma teklifine istinaden konuşuyorum; ülkenin ekonomisinin 2014'ten bu yana nasıl değiştiği daha net ortaya çıkamazdı.

    garanti bankası'nın hisse değeri 2013'ten bu yana arttı. ancak:
    -garanti bankası'nın 2013 yılındaki toplam değeri: 22,4 milyar $
    -2021'deki toplam değeri: 5.1 milyar $

    2014'te bbva hisselerin 49,85%'ini 9,3 milyar $'a almıştı.
    2021'de bbva hisselerin 50,15%'i için 2,5 milyar $ teklif etti.

    2014'te hisse başına fiyat: 4 $ ödenmişti
    2021'deki teklif ise hisse başı 1,2 $ oluyor.

    elinizdeki her şeyin ne kadar değersizleştiğini, ne kadar fakirleştiğinizi daha iyi gösterecek bir gösterge yok. dünyaya göre daha ucuza satın alınabiliyorsun. bitti. hepimiz 8 senedir aralıksız fakirleşiyoruz, önce bunu kabullenelim.

    size kim "türkiye büyüdü" diyorsa... tüik'e, cumhurbaşkanına, ailenize, otobüs şoförüne karşı... hepsine "lağn bırak!" diyin arkadaşlar. demezseniz daha da fakirleşeceksiniz.

  • rezalet değilse de bal gibi de can sıkıcı olaydır. bir de aptal yerine koymuş kadına bak ya. aferin kardeşim, yedirme hakkını. ben de olsam aynı şeyi yapardım.

  • medyum yarrağı yemiş kişilere göre roboski'de ölen 35 insan ardından "oh olsun" demiştir.

  • black widow filminden spoiler içermektedir.

    --- spoiler ---

    marvel studios'un live-action olarak dördüncü, toplamda ise beşinci dizisi olan hawkeye'ın fragmanı yayınlandı. hawkeye dizisi ile birlikte og avengers dediğimiz captain america, ıron man, thor, hulk, black widow ve hawkeye'ın solo projesi olmayan tek karakteri clint barton'da solo projesine kavuşmuş oluyor. marvel studios, proje ile ilgili jeremy renner ile ilk görüştüğünde film projesi olarak görüşüyor ama disney+'ın ortaya çıkışı ile birlikte film projesi 6 bölümlük mini diziye dönüşüyor.

    fragmana geçmeden önce dizinin ilham aldığı hawkeye çizgi romanından bahsetmek lazım. 2012'de başlayıp, 2015'te biten yazarlığını matt fraction'ın çizerliğini ise david aja'nın yaptığı ve 22 sayılık bir hawkeye run'ı var. bu hikayenin hawkeye'ın en iyi solo çizgi roman hikayesi olduğunu söylersek yanılmış olmayız. dizide de göreceğimiz tracksuit draculas mafyası, clown, lucky the pizza dog gibi karakterler ilk kez bu macerada okuyucu ile buluşuyor. clint'in dizi de yaşayacağı sağırlık da yine bu çizgi roman serisinde karşımıza çıkıyor.

    çizgi romanın en önemli özelliği ise elbette clint barton ve kate bishop arasında yarattığı kimya. bu ilişki çizgi romanın merkez anlatılarından biriydi. dizi de bunun daha da ileri taşındığını söylemek mümkün. ki dizinin başarılı olması için yapması gereken birincil şey clint ile kate arasındaki ilişkinin doğru şekilde ekrana aktarılması. jeremy renner ile hailee steinfeld'in arasındaki kimyanın tuttuğunu söylemek fragmana bakarak şimdilik mümkün.

    dizi benim beklediğimden daha fazla noel havasına sahip. ama bunun diziye yakıştığını düşünüyorum. yayınlanacağı dönemle de çok uyumlu olmuş. marvel studios dizilerinin prodüksiyon kalitesi konusunda şuanda aşmış vaziyette. önceki dizilerde de olduğu gibi hawkeye'ın prodüksiyon kalitesi çok çok yüksek. her proje ile birlikte daha da olgunlaşıyorlar ve daha da tecrübe sahibi oluyorlar. fragman bende sinema filmi doygunluğu hissettirdi.

    kate bishop'ı fragmanda ronin kılığında gördük. hatırlanacağı üzere avengers: ınfinity war ve avengers: endgame arasında geçen 5 senelik kurgusal boşlukta clint, ronin ismini almış ve küresel çapta mafya ile çatışmaya girmişti. belli ki dizide bu geçmiş clint'i avlamak üzere tekrar ortaya çıkacak. ronin zamanında yaptıklarının biraz daha ayrıntısına girebileceğiz. kate'in hayatına girmesi ile birlikte de dizi ana konusuna başlamış olacak.

    marvel'ın young avengers kadrosunu ağır ağır topladığından daha önce bahsetmiştim. kate bishop da bu young avengers'ın en önemli karakterlerinden biri. marvel şu an da çeşitli film ve dizilerinde bu karakterleri evrene ağır ağır tanıtıyor. zannediyorum ki ant-man and the wasp: quantumania filminden sonra film ya da dizi olarak young avengers projesi duyurulacak.

    fragmanda tek sahnede görünen ama mcu adına önemli bir konumda olacak bir diğer karakter ise echo karakteri. gerçek adı ile maya lopez, daredevil sayfalarında okuyucu ile tanışıyor. amerikan yerlisi olan maya doğuştan sağır bir kadın. insanların hareketlerini ve dövüş stillerini kopyalayabiliyor. kingpin tarafından daredevil'ı öldürmesi için eğitiliyor. daredevil ile karşılaşmalarından sonra da echo iyi tarafa geçiyor. çizgi romanlarda ronin kimliğini almışlığı da var. karakter bu dizi ile ilk kez mcu'da görünecek. hawkeye dizisinin ardından kendi spin-off dizisine kavuşacak.

    bir diğer dizide görünmesini beklediğimiz karakter ise yelena belova. karakter black widow filminin sonunda valentina allegra de fontaine tarafından kandırılarak hawkeye'a yönlendirilmişti. sözde natasha'yı clint öldürmüştü. yelena ise natasha'nın intikamını alacaktı. bu hikayeni yansıması elbette hawkeye dizisinde işlenecek. clint ile natasha mcu'da kardeş gibi birbirine bağlı iki kişi. yelena ile clint arasında natasha mevzusu çözülünce aynı olmasa da o ilişkiye yaklaşabilecek bir yakınlık olacağını düşünüyorum. avengers: age of ultron'da da quicksilver ölünce wanda ile de clint arasında abi-kardeş ilişkisi diyebileceğimiz bir yakınlaşma yaşanmıştı.

    hawkeye'ın avengers ekibi içerisinde özel güçleri olmayan bir karakter olmasına ve bunun onun penceresinden nasıl yansıdığına avengers: age of ultron filminde çok hafif bir göz kırpılmıştı. ama bu konuyu asıl işleyecek olan bu dizi elbette. yaralanması, bazı şeylere yetişememesi yine bazı şeylere gücünün yetmemesi dizinin ilham aldığı çizgi romanda bolca işlenen konulardı. dizi de bu yolu takip edecek gibi görünüyor.

    hawkeye dizisi fragmanı itibariyle merak uyandırıcı bir iş olmuş. genişleyen ve büyüyen mcu'da her zaman bu tip daha yerel konuların işlendiği projelere de ihtiyaç duyuyoruz. the falcon and the winter soldier bu konuda başarılı bir çıkarmıştı. hawkeye bunu bir adım daha ileri taşıyabilir.

    --- spoiler ---