hesabın var mı? giriş yap

  • japon ustalarinin elinden cikan , egri , tek tarafi keskin kilic. samuraylik muessesinin aktif oldugu donemlerde sadece daimyo yani derebeyi tarafindan izin verilen kisiler bu kiliclari tasiyabilirdi. katana ve kisa kilic wakizashi nin tasinmasi ise onemli bir kisi olmanin simgesi idi.
    katana yi diger kiliclardan farkli kilan hem yapimi hem de kullanim seklidir. 1000 yil oncesine dayanan bir sanatin urunudur. bu kilic uc farkli karbon oranindaki celikten yapilir ve aerodinamik bir kesidi vardir. yanlar orta derece karbonlu celikten yapilirken ic kisim en dusuk karbon oranli celikten yapilir. keskin olan kisim ve uc kismi en yuksek karbon orani olan celikten yapilir. kilica su verildiginde egim almasinin sebebi de budur. katana cok sert bir kilictir. uzun dovuslere dayanmasi icin degil, tek bir darbede kesin olum getirmesi veya agir yaralamasi icin yapilmistir. katana nin sadece bicak kismini yapmakla is bitmez. her parcasi ayri bir isciliktir, sapi (tsuka) , kini , korumasi (tsuba) icin ayri ter dokulur.

    katana bilenmesi de ayri bir sanattir. bu kilic hem cilalanir hem bileylenir. ve bu isi kilici yapan usta deil farkli ustalar yapar.

    (bkz: musashi)
    (bkz: japon sanati)

  • adam kira ücreti karşılığı sevgililik yapacak kadın arıyor ya la ahahaha. sevgi satın almaya çalışmasını geç, olm para karşılığı sevgililik yapanlar 6 aylık geliriyle seni de evini de satın alır zaten. bu nasıl yokluk nasıl bir zavallılık ben anlamıyorum ki.

  • gündüz vakti dangır dangır türkçe pop müzik çalması.
    bir kafede insanlar birini duyamıyorsa orası kafe değildir.

  • (bkz: kanzuk) hahaha! nereye yazsam uyuyo lan. hiç de tanımıyorum kendisini, ne de yediği naneler umrumda. baktım herkes her yere kanzuk yazıyo, boş yer buldum mu basıyorum kanzuğu!

  • katıldığım önermedir. sahlep+süt+kakao+şeker ile sorunu çözdüm. evde kendi dondurmamı yapıyorum. maliyet:
    sahlep: 8 gr, 8 tl
    süt: 1 lt, 3,75 tl
    kakao: 35 gr, 2 tl
    şeker: 160 gr, 75 krş
    krema: 100 gr, 2,5 tl (isteğe bağlı isteyen oranı artırabilir)
    toplam: 17 tl ve 900 gr-1 kg dondurma çıkıyor. tek sorunu biraz uğraş istemesi ve geç donması. donması 24-36 saat istiyor. ayrıca 45 dakika da karıştırarak kaynatmak gerekiyor.
    edit:
    tarif video şeyisi
    bu da çikolatadan ölmek isteyenlerin video şeyisi
    sahlep linki
    kg fiyatı 1000 tl civarı ama 22 tl ile 25 gram alınıp 3 defa kullanılabilir. işin sırrı hakiki sahlepte.
    gelelim diyet ayağına
    1 lt süt 450 kalori
    160 gr şeker 600 kalori
    8 gr sahlep 1 kalori
    toplam: 1100 kalori /900-1000 gr 110-120 kalori
    en düşük kalorili dondurmalar 170 kaloriden az değil.
    kakaolu ve kremalının ise 100 gramı 140 kalori.
    yarım yağlı beyaz peynirin kalorisi 220... gelin siz düşünün. afiyet olsun.