hesabın var mı? giriş yap

  • emrindeki binlerce ejderha ve balrog ordusuyla yenilmeyi basarabilen, ustune bi de orumcekten dayak yiyen morgoth pacozuna bakarsak, sauron 9 nazgul, bikac bin gerizekali orc ve uc bes troll ile iyi is basarmis aslinda. en azindan morgoth gibi maskara olmamis, yenilisi bile ihtisamli olmustur.

    yani bilip bilmeden konusmayin. adamdaki malzeme bu. ha o parmagi saf gibi uzatip yuzugu kaybetmesi affedilemeyecek bi aptallik. bari diger elini uzatsaydi.. hadi o aptalligi yaptin yolunda giden herseyi mahvettin, binlerce yil sonra ikinci bir firsat bulmussun, o her boku goren gozunu biraz da kendi bolgene cevirseydin de o iki sefil hobbit koskoca organizasyonun icine sicmasaydi.. isletme korlugu, olur oyle seyler diyorlar. hayir olmaz. o yuzugun sadece mount doom'da yok edilebilecegini biliyorsun. bi nazgul dik kraterin agzina dursun. ayrica bu nasil goz arkadas apartman guvenlik kamerasi kadar da mi ise yaramaz? anca kuru gaz.. yine de bir morgoth kadar loser degilsin sauron.

    edit: ben bunu alay etmek icin, millet gulsun diye, abarta abarta yazmistim eksi seylere girmis :/ morgoth'un balrog ordusu falan yoktu. toplasan 3-5 tane balrog vardi emrinde. gerci 1 tanesi bile butun middle earth'u cehenneme cevirmeye yeterdi ama neyse. hem sauron, hem de melkor saygideger karakterlerdir. oyle demek istememistim. benim anam da orktur.

  • (bkz: almanya bizi kıskanıyor)

    şaka gibi durum, 60-70 sene önce versay anlaşmasını, tazminatları, bilim insanlarının dünyaya göçünü yaşamış almanya mı burası?

    adamlar köpek gibi çalışarak dünya sanayisinin, avrupa ticaretinin tepesine çıktı.
    araştırılması, üzerine tezler yazılması gereken konu.

    dünyayı ne abd, ne ingiltere, ne çin ne de rusya yönetsin, verin almanlara çiçek gibi yaşayalım.

  • adı türkiye olmayan bir ülkenin meclis genel kurul salonu'nun giriş kapısının tamiri gerekiyormuş.

    konuyla ilgili bürokrat, iki ayrı firmadan marangoz davet ederek kapıyı göstermiş ve fiyat istemiş.
    birinci marangoz:
    “500 tlye olur bu iş” demiş. “200 malzeme, 200 işçilik, 100 kâr.”
    bürokrat ikinci marangoza dönmüş:
    - siz aynı işi kaça yaparsınız?
    - 2,500 lira.
    - nasıl olur bu kadar fiyat farkı?
    - 1000 bana, 1000 size... 500 de bu arkadaşa veririz kapıyı yapar.

    ihale ikinci marangoza verilmiş.

  • ilkokulda 4. sınıfa kadar birlikte okuduğum erhan'dır benim için. çocuk belki lazım olur diye kocaman bir el çantasına ne kadar alet-edevat bulursa doldurup okula geliyordu. ihtiyaç duyduğum ne varsa erhan'ın çantasında bulabiliyordum. makas, tornavida, conta, maşa, kerpeten bir düşünüşte aklıma gelenler. kendisiyle bir daha irtibat kuramadım. onunla ilgili aklımda tek bir soru var, kaç yaşına kadar o çantayla gezdiği.

  • mideye indirmek nasıl bir tabir bu olay için ? sana araba çarpsa " arabanın paspas yaptığı adam " diye başlık mı açılsın?

    feci bir sona uğramış " insan".

  • şu süreç en çok zaytung'u göçertti herhalde. adamların yayını bbc gibi kaldı güncel haberlerin yanında.

  • spirulina mavi-yeşil alglerden (siyanobakteri) mikroskobik bir yosun türüdür. bu tür her ne kadar 21. yüzyılın süper gıdası olarak tanıtılsa da yüzyıllar önce insanoğlu tarafından keşfedilmiş bir besindir. spirulina’nın aztekler tarafından bir besin maddesi olarak tüketildiğine dair en eski kaynak 1524 yılına dayanmaktadır. aztekler topladıkları spirulina’yı özel bir ekmeğin yapımında kullanmışlardır. spirulina’nın ticari kültürlerinin yapılması ve bu alandaki bilimsel anlamdaki çalışmalar ise ürünün 1962 yılında fransız petrol araştırma enstitüsü tarafından keşfedilerek, laboratuar koşullarında üretilmesiyle başlamıştır.

    hızla artan dünya nüfusu ve buna paralel olarak artan protein gereksinimi, ayrıca tarım ve orman alanlarının hızla azalarak yerini betonlaşmaya bırakması, dünyanı pek çok yerinde açlık sorununu da beraberinde getirmiştir. spirulina, başta yüksek protein olmak üzere, yağ asitleri, vitaminler ve pigment maddeleri bakımından da zengin bir içeriğe sahip olması nedeniyle pek çok alanda araştırmacıların ilgi odağı haline gelmiştir. sahip olduğu yüksek besin içeriği nedeniyle, uzay araştırmalarında bulunan astronotlar için spirulina’dan besin tableti yapılması gündeme gelmiştir. bu amaçla gerçekleştirilen ilk çalışmalara nasa öncülük etmiştir. açlıkla mücadele için kurulan acma adındaki dernek, çalışmalarına 1971’de başlamış ve bu amaç kapsamında hindistan, senegal, togo, peru ve vietnam gibi ülkelerde spirulina üretimini destekleyici projelere öncülük etmiştir.

  • çok acayip insanlarsınız vesselam. arkadaşım o kadar aciliyeti yoksa ambulansı çağırma!

    tanım: milletin can, yazarın ev derdinde olduğu hede.

  • eski bir röportajında "...benim bir sözüm var. düşünüyorum öyleyse varım" demiş insandır kendisi. röportaj eski ama 1650'lerden daha eski olduğunu zannetmiyorum.