hesabın var mı? giriş yap

  • köpektaparlar kötü insanlardır.

    bütün insanlardan hatta kendilerinden bile nefret eden, aslında köpekleri hastalıklı egolarını tatmin etmek için kullanan kötü kalpli kişilerdir.

  • danıştay 6. dairesi, gezi parkı’na topçu kışlası yapılmasını ve ağaçların kesilmesini içeren, bu nedenle türkiye çapında eylemlere neden olan taksim yayalaştırma projesi'ne ilişkin geçen yıl verdiği iptal kararını oyçokluğuyla kaldırdı.

    "istanbul 1. idare mahkemesi, “beyoğlu ilçesi, taksim meydanı yayalaştırma projesine ilişkin” imar planı değişikliklerini, 6 haziran 2013’te iptal etmişti. istanbul büyükşehir belediyesi’nin itirazını değerlendiren danıştay 6. dairesi, 29 nisan 2014’de iptal kararını onadı. ancak belediye, danıştay 6. dairesi’ne başvurarak karar düzeltme istedi. normalde bu yol, istisnai olarak kullanılıyordu ve yüksek yargı maddi hata yapılmadığı sürece karar düzeltme taleplerini reddediyordu."

    kararda, kesinleşmesi beklenen kararın ne olduğuna da yer verildi. buna göre, istanbul 6. idare mahkemesi, kültür varlıklarını koruma kurulu’nun topçu kışlası’na onay veren kararının iptaline ilişkin istemi reddetti.

    "kararda, taksim topçu kışlası’na örtülü destek verildi. plan notlarında 1. grup taşınmaz kültür varlığı olarak taksim kışlası’nın yer almasına değinilen kararın gerekçesinde, 2863 sayılı kültür ve taibat varlıklarını koruma kurulu kanunun 6. maddesinde “tarihi kışla”ların da korunması gereken taşınmaz kültür varlıkları olduklarının “hiçbir yoruma mahal bırakmayacak şekilde açıkça belirtildiği” anlatıldı. karara başkan habibe ünal ve üye ünal demirci muhalefet etti."

    valla ne denir ki;

    denemekten hiç vazgeçmeyecekler... arada böyle halkı kaşımaya devam edecekler. zaten canımız sıkılıyordu gider güzel güzel şu sıcak günlerde ıslanırız...

    gaz ithalatınız tamamsa haber verin başlayalım...

    (bkz: kapılar açılsın çatışmalar başlasın)

    - ya geziyi yıkıp yerine diyorum şöyle bi kışla ne güzel olur demi?
    + tabi lan manyak mısın?

  • adam kira ücreti karşılığı sevgililik yapacak kadın arıyor ya la ahahaha. sevgi satın almaya çalışmasını geç, olm para karşılığı sevgililik yapanlar 6 aylık geliriyle seni de evini de satın alır zaten. bu nasıl yokluk nasıl bir zavallılık ben anlamıyorum ki.

  • yayın yasağı gelirse işid, gelmezse pkk.

    edit: arkadaşlar uyardı, yayın yasağı gelmiş hemen. tabi milli güvenlik konusu, yasak şart.

  • ulan 81 ilde bu kadar üniversite açılmışken, hala baraj altı kalanlar bırakın boğulsun. bomboş açıklama. ülke yanıyor, adamın derdine bak aq.

  • 2019 yılında ibrahim tatlıses denen şahsın nasıl bir kişilik olduğunu daha yeni öğrenen kişiye kalben denir.

    'gözlüklü feminist' olduğundan artık haydi söyle şarkısını sahnede söylemeyecekmiş. sofrada en çok yiyen ve yemek bittiğinde 'yemek de pek kötüymüş' diyen insan gibisin kalben.

  • dün akşam seasons'da emre çolak'a karşı maç yaptığım oyundur.

    emre çolak olduğundan %100 eminim adamın. zira sneijder'in yerine emre çolak'ı oynatıyordu. düşündüm, bunu dünya üzerinde sadece emre çolak'ın kendisi yapabilir.

  • tarihinin en buyuk protestolarindan birisine hazirlanan site. bunun temel sebebi ise reddit'in api erisimine cok cok fahis bir fiyat bicmesi ve bu sekilde ucuncu parti uygulamlarin da fisini cekmis olmasi. bunun benzeri bir durum twitter'da da yasanmisti ve bu karar en popular uygulamalardan tweetbot'u oldurdu.

    reddit'in bu kararinin sebebei ise su. reddit daha onceden api kullanimi ucretsiz bir sekilde sagliyordu. bunun sonucunda da reddit icin bir cok farkli uygulama yapilmisti. yani siz reddit websitesi veya uyulamasi araciligiyla degil de bu uygulamalar ustunden girip redditi o uygulamalarin size sagladigi arayuz ile kullanabiliyordunuz. ancak bazi uygulamlar reklamlari kestigi icin reddit buradan para kazanamiyordu ve kendi sistemlerinden girilmemesine ragmen cok ciddi bir miktarda yuk oluyordu. bunun ustune api erisimini parali yapacaklarini duyurdular ki, bu karara en basinda bir cok kisi sert tepki gostermedi. cunku mantikli bir fiyat bicildigi durumda ucuncu parti uygulamalar dusuk ucretli bir uyelik yontemi ile bununla basa cikabilirdi. ancak oyle olmadi ve inanilmaz yuksek degerden bictiler.

    mesela reddit icin en populer uygulamalardan olan apollo'nun devam etmesi icin su an bile yillik 20 milyon dolar para odemesi lazim. cok kullanicisi olsa bile bu devam ettirilemez bir durum. boylece butun uygulamalar teker teker bu sekilde devam etmenin mumkun olmadigini ve kapanacaklarini acikladi. ki bu uygulamalarin kapanmasi onemli bir kesimin de reddit'i birakmasi anlamina gelebilir cunku reddit'in sitesi de uygulamasi da cok kotu.

    bunun ustune sert tepkiler geldi ancak reddit ceo'su cok rezil bir aciklama yapti ve en sonunda is patladi. zaten zamaninda kendisini elestiren yorumlari site yoneticisi olarak editlemis bir loserdan bahsediyoruz. su anda toplam uye sayisi 1.5 milyar civarinda subreddit kapanma karari acikladi. bazilari 3-4 gunlugune kapatip post atilmasini engelleyecek, bazilari da belirsiz bir sure icin aynisini yapti. kisacasi reddit'e girdiginiz zaman bir cok yerde yeni icerik goremeyeceksiniz. buyuk olasilikla sadece ceoyu, yonetimi ve siteyi elestiren postlar atilip duracak bu sure icinde. bazi yerler karari gecici olarak almisti ama son aciklamalarin da ustune bunu belirsiz bir sure olarak degistirdiler. bazilari da 2 gun sonra baslayacak protestoyu erkene cekti.

    su an riskli bir durum var. reddit bazi yerlere gonderdigi yazida bu sekilde protestolarin mod ekibinin degismesi ile sonuclanacagini soylemis. yani eger siz burayi kapatirsaniz ben de sizi atip yerinize yeni kisileri koyarim diyorlar. bir cok yer de naparsaniz yapin bundan sonra moduna gecti ama nolur gorecegiz. benim tahminim bir cok subreddit protesto sonrasinda acilir ve normal haline doner. eger direnip mod degisikligine gidilen yerler olursa isler iyice kizisabilir ve protesto daha da buyuyebilir. ancak su an geri adim atacak gibi gorunmuyor iki taraf da. zaten apollo'nun sahibi eger mantikli bir fiyat sunsalar tamam derdik diyor. kisacasi reddit api icin yine para alip talep ettigi fiyati dusururse sorun cozulur. onun disinda iki taraf da chicken game oynayacaga benziyor. umarim kazanan third party app tarafi olur.