hesabın var mı? giriş yap

  • süper bir imtihandır. bunu çeken bilir. şahsen ben ne zaman düğüne gitsem hakikaten rahatsız edici boyutlara geliyor. o yüzden düğünlerde çok sıkılıyorum tadım kaçıyor. bir kere girer girmez o yandan lüleli saçlı, simli kadınlar size bakıyor. aralarında gülüşüyor. hadi bunu atlatırsınız fakat asıl animasyondan da sorumlu piyanist şantörün birinci hedefisinizdir. gece boyunca en az iki espriyi sizin üzerinizden yapar. "uzun saçlı çok içme bayılırsın!" diye başlayıp "uzun saçlı sünnet oldun mu?"ya kadar gidebilir. benimki gitti. hayır bizim aile komple espri şaka yapan adamlar olduğundan, hiçbirinde zerre ciddiyet olmadığından onlar da gülüyor. yetmiyor sizi zorla oynamaya kaldırıyorlar. çünkü oynayışı komik görünebilecek, pistte eğreti durabilecek tek adam sizsiniz. geçmişte beni oynatmak için kuzenlerden, teyzemden, annemden kurulu bi kurulun mikrofonu alıp bana tezahürat yaptığını biliyorum. ve akıbet kaçınılmaz oluyor. kendimi serçe parmaklarından tutulmuş, esir alınmış olarak buluyorum. kürt halayına, üç ayağa zorlanıyorum. halayı çekerken ısssss diye şarkıya eşlik eden, zılgıt atan adamlarla kameraya alınıyorum. küçükken anneyle, teyze kızlarıyla utandırılarak dansa kaldırılan ben o günlerimi geri ister hale geliyorum. adeta aralarında köylü diye dalga geçilen zeynep değirmencioğlu gibiyim... yıllardır bitmiyor bu işkence... ama yalnız olmadığımı aranızda benim gibi mağdur olanlar vardır diye umut ediyorum... gelin birleşelim.

  • bugun japon kirtasiye malzemeleri satan bir dukkana girip 3 buyuk japon markanin basat kalemlerini denedim. pilot, sailor ve platinum.

    platinum: 3776 modelini denedim. diger kalemlere de baktigimda en az vakit gecirdigim kalem oldu. 3 buyuk japon firmasi arasinda hem uc, hem kalem kalitesi olarak en geride buldugum marka.

    pilot: custom heritage ve falcon modellerine baktim. genel olarak hem iscilik, hem malzeme, hem uc kalitesi olarak uzmeyecek bir marka oldugunu dusunuyorum. konvertorleri cok kotu ama. bazi modellerde icindeki agitator'dan dolayi kalemi sallayinca takur tukur ses geliyor ve reddit'te murekkep doldurma konusunda ciddi sikintilar oldugu soyleniyor.

    sailor: pro gear ve 1911 modellerine baktim. uc olarak tartismasiz en guzel uclari uretiyor. hatta 21 karatlik ucu gercekten su ana kadar kullandigim kalemler arasinda en etkileyicisiydi. ancak kalemlerin geri kalani iscilik olarak cok basarili degil. ornegin kapagin tepesindeki sailor logosu, ve yine kapaktaki sailor 1911 yazisi $350'lik bir kaleme yakismayacak bir iscilikteydi.

    japon kalem markalari $200 seviyesinden baslayarak fiyat-performans anlaminda basarili kalemler sunuyor. $200-300 dolara alabileceginiz en basarili kalemler olduklarini dusunuyorum. sailor pro gear, 1911 ile pilot custom heritage ve pilot falcon modellerini begendim.

    sonuc olarak sailor pro gear siparisi gectim merak edenler icin. cunku ucu ve tasarimi en tatmin eden o oldu.

    edit: entry okunuyor biraz daha detay vereyim. 1911 cigar shape sevmedigim icin almadim. pilot falcon yumusak bir uca sahip oldugu icin ileride muhtemelen koleksiyonuma katacagim bir kalem. (yumusak uclar bastirarak yazinca daha kalin iz birakan uclar.) pilot'un yerine sailor'da karar kilmamin nedeni de pilot'un konvertoru ve sailor'un ucu oldu.

    edit2: sailor pro gear geldi. kalem ufak tasarim degisikliklerine gitmis. ucun tasarimini degistirip logolari da adam etmisler. boylece daha da iyi bir hale gelmis kalem. ucu harikulade.

  • maaşını söylediği anda mide bulandırmaktan öteye gitmeyecek tiptir.
    vizyonsuz bir fakir olarak kimsenin aldığı maaşla ilgilenmiyorum, para para diye ölen insanlardan da uzak duruyorum.
    ülkenin yarısı mühendis zaten aq, boy da genetik bir durum. 25 yaş ise güzel bir yaş. kıymetini bilsin.

    edit: bir sözlük yazarı; "15 k maaş alıyorum, sen de dahil sözlükteki bütün kadınları düşürürüm." yazmış, on dakikadır gülüyorum. düştüm ama koltuktan. bir insanın tek meziyeti kazandığı para olmamalı. utanç vericisiniz.