hesabın var mı? giriş yap

  • her şey bir yana, şunu yazmadan geçmek istemedim:

    saha içinden izledim konseri; sanırım toplamda otuz bine yakın insan katıldı. genç bir kadın olarak ne girişteki sırada, ne içerdeyken herhangi bir anda, ne de dönüş yolunda bir an bile normal şartlarda artık gece taksim’e çıktığımda yaşadığım güvensizlik ve tedirginlik hissini yaşamadım. sadece kadın olmakla ilgili bile değil; insanların dip dibe müzik dinlediği o ortamda acaba cebimin kenarından cüzdanım, telefonum çalınır mı vs gibi şeyleri bile hiç düşünmediğimi fark ettim.

    yanımdaki insanlarla sohbet edebilmek kolaydı, millet birbirine yanından geçerken gülümsüyordu, sıra beklerken kimse kimseyi sıkıntıya sokmaya, ezmeye vs çalışmadı. öne geçmeye çalışan çakalları bir kenara bırakırsak (o kadar da olsun), epeydir hissetmediğim bir iyilik ve medeniyet dalgasının içindeydim.

    öyle güzel bir kalabalık, öyle ışıklı bir topluluktu.

    umarım haklısındır harun, umarım bu ülkenin yarını artık bizlerizdir. içimiz umut doldu, emeklerinize sağlık.

    debe editi: çok güzel insanlarsınız yahu, hayallerimiz umutlarımız ortak. şukulayan elleriniz dert görmesin. çok teşekkürler :)

  • erbakan'ın başbakan, tansu çiller'in dışişleri bakanı olduğu bir dönemdir. sincan'da düzenlenen kudüs gecesinde lübnan'daki hizbullah liderlerinin posterlerinin asılması ve iran büyükelçisinin bu törene katılması üzerine tatbikattan dönen tanklar buradan geçirilmiştir. 28 şubat 1997'de olağan olarak toplanan mgk'nda askeri kanat 8 yıllık zorunlu eğitim gibi bazı kararların hayata geçirilmesini istemiştir. genelkurmay'ın batı çalışma grubunu kurması üzerine bir darbe beklentisi oluşmuştur. sonrasında erbakan'ın çiller'e hükümeti teslim etmesi gerekirken cumhurbaşkanı anayasada böyle bir şey olmadığını belirterek görevi mesut yılmaz'a vermiştir. sonuçta sessiz bir darbe gerçekleştirilmiş oldu. ayrıca postmodern darbe kavramıyla tanışmamıza da neden olmuştur.
    (bkz: postmodern darbe)

  • kısa ama güzel bir video.
    şimdi gidip ofiste, evde, okulda vb. ortamda gidip birinin tepesinde şeftali yiyip üzerine suyunu sıçratın. bakın bakalım nasıl tepkiler alacaksınız? üstelik bu kişi başbakan vb. olmadığı halde nasıl tepki verecek acaba? veya tersini düşünelim. ben burada çalışırken biri tam da tepemde yapsın aynı şeyi. ben nasıl bir tepki veririm? deminden beri bunu düşünüyorum.
    sondaki tebessüm müthiş.

  • iğrenç yorumdur. kimi savunduğu, ideolojisi önemli değil. sorun kafada, kafanın işleyişinde. bir kadın nasıl kendini sadece çocuk doğuran, ev işi yapan, konuşmaya bile korkan, ikinci sınıf, hayatta var olmayan biri olarak görür bunu kendine yakıştırır? bunu anlamıyorum.

  • fenerbahçe'ye geldiginde toy bir üniversite ogrencisiyken su anda evli barkı işinde gücünde çocuklu çocuklu bir adamım lan ben. nasıl 3 dakikada yollarsınız lan bu adamı! amlarına koyayım ben onların.

  • android ve ios cihazlar için resmi olmayan ekşi sözlük uygulaması.

    play store (android) : v1.8.2

    app store (ios) : v1.8.3

    dandik bir kayıt oldu ama basit bir video da hazırladım: https://youtu.be/ggnq6en_s1q

    **

    reklam politikaları gereği uygulama içerisine yazamıyorum ama reklam kaldırmak için izlenen video reklama tıklandığında iki kat daha fazla süreyle kapalı kalır reklamlar. yani örneğin reklam izlemeyle 12 saat kapanıyorsa, reklama tıklanınca 24 saat kapanır.

    **

    uygulamanın açılışta size sorduğu bildirim izni şunları gönderebilmek için.
    bu bildirimleri almak istiyorsanız izin verin, gerek yok diyorsanız izin vermeseniz de olur.

    debe: https://i.imgur.com/bonfe7u.png

    gündem: https://i.imgur.com/r6nnska.png

    **

    android

    an itibariyle markette iki ekşicep var.
    birisi yıllardır kullanılan v8.10.2 sürümündeki uygulama ve diğeri de markette ekşicep 2023 adıyla bulabileceğiniz yeni arayüzlü uygulama.

    eski uygulamaya mecburi olarak güncelleme verdim. çünkü google artık son kullanım tarihi verdi https://soz.lk/i/hmt3mqvm

    bu güncellemeyi çok uzun zamandır vermiyordum. çünkü şurada (bkz: #147421849) açıkladığım sebepler nedeniyle, artık yazar girişi yapılamayacak. belki android 12 öncesi kullanıcıları giriş yapabilir ama o da şüpheli.

    yazar girişi için ekşicep 2023 adıyla markette olan yeni uygulamayı kullanmanız gerekecek.
    şimdilik elden başka bir şey gelmiyor. ileride ne olacağını görürüz.

    **

    ios

    ben iphone kullanmadığım ve genel olarak apple dünyasına da uzak olduğum için, ios ekosistemine girme düşüncem yoktu ama android'den ios'a geçip de, "ekşicep burada yok mu?" diye soranların sıklaşması nedeniyle uygulamayı app store'a da yükledim.

    ekşicep, zaten android için bile nevi şahsına münhasır bir uygulamaydı, şimdi ios için iyice marjinal bir uygulama haline gelmiş olabilir. yani normal kullanım alışkanlıklarınıza ters şeyler yapmış olabilirim.
    ekşicep ayarları içerisinde, onu terbiye etmeniz için çok fazla seçenek var ama tüm o seçeneklere rağmen 'şöyle olsa daha iyi olur' dediğiniz bir şey olursa bana bildirebilirsiniz. elimden geleni yaparım ve ortak noktada buluşmaya çalışırız.

    neyse, neticede resmi uygulama da dahil olmak üzere mevcutta epey uygulama vardı ve yeni bir alternatifiniz oldu. beğenirseniz, geliştirmeye devam ederim.

    **

    örnek olarak 14 tema (yeni sürüm) : https://i.hizliresim.com/ixn0oq6.gif

    örnek olarak 5 tema (eski sürüm) : https://i.hizliresim.com/log4qr.gif

    uygulamadaki temalar (eski sürüm) : https://i.hizliresim.com/p72b19.gif

    **

    beslenir ki bu temasının sahibi: nihavent uvertur
    çok pis temasının sahibi: carmilla
    not enough coffee in temasının sahibi: rotten

    **

    resmi uygulamanın başlığı -> (bkz: eksi sozluk android ios uygulamasi)

  • son yıllardaki yazılanlara baktım da çoğunlukla kendisini döneminde takip edememiş gençler yazmış. size şöyle örnek vereyim bugün yaşasaydı mültecilerin ve yasadışı göçmenlerin ülke için ne kadar faydalı olduğundan bahsederdi. oradan anlayın durumu.

  • "fenerbahce kulubunun her tarafta mazhar-i takdir olmus bulunan aseri mesaisini isitmis ve bu kulubu ziyaret ve erbab-i himmeti tebrik etmeyi vazife edinmistim. bu vazifenin ifadesi ancak bugun muyesser olabilmistir. takdirat ve tabrikatimi buraya kayd ile mubahiyim."
    m.k. ataturk

  • bir kadın olarak çok anlamsız ve aşağılayıcı bulduğum bir uygulama. bir arkadaşım, yüksek lisans mezunu kendisi, boşandığı eşinden ayda 1000 tl nafaka alıyor, çocukları falan yok isteyerek de boşandılar. erkek olsam vermezdim, kadın olsam almazdım, ne çirkin anlaşmalar, ne aşağılayıcı uygulamalar.

    edit: ama benim favorim yine de üniversite bitiminde evlenip, öğrenim kredisi borcunu yağız delikanlıya ödeten kızlar!