hesabın var mı? giriş yap

  • yanlış önerme. türkiye'nin %90'ı deist de değildir, müslüman da değildir, pokemon da değildir. türkiye'nin %90'ı cahildir. üzülerek söylüyorum ki biricik hayatlarını başkalarının yönlendirmesine, yönetmesine alışmış tembel insan topluluğundan başka hiçbir şey değildir ama olsun türk ulusu çok yüce. en büyük biziz! hadi yatalım...

  • ticari itibarının düşeceğinden endişe ettiği kadar kadar, yaptığı pizzanın lezzeti konusunda endişe etseydi hiç bu durumlara düşmeyecekti.

    ''özür dileriz yoğunluktan dolayı böyle bir sorun olmuş, hemen yenisini gönderiyoruz'' demek sana en çok 10 dakika ve 10 liraya malolur. pizzanın yanında da ufak tefek tatlı falan gönderirsen müşteri fikirlerinin önemsendiğini anlar. hatta bu davranışından memnun kalıp daimi müşterin bile olabilir.

    şu koca ülkede kriz yönetiminden anlayan tek bir allahın kulu yok mu arkadaş ya ?

  • türk mutfağının 7. sırada olmasından ziyade amerikan mutfağının 8. olmasından dolayı ciddiye alınmaması gerekir.

  • anish kapoor'un gerçek bir şerefsiz gibi tekeline aldığı en siyah siyah.
    en siyah siyah şu demek: ışığı %99,97 gibi bir oranda emdiğinden mütevellit baktığınızda asla bir boyut göremiyor dahası bir kara deliğe bakıyor gibi hissediyorsunuz. misal; hani buruş buruş bir alüminyum folyo boyandığında bile bununla sadece boşluk görmeye devam ediyormuşuz. ki şöyle

    anish beyin bu terbiyesiz hareketine karşılık kampanya falan hazırlanmış #sharetheblack diye amma ve lakin fayda etmemiş. bunun sonucunda da asıl komik olan durum gerçekleşmiş ve stuart semple isimli meslektaşı anish'in bu en siyah lanetinden renkli bir intikam almaya karar vermiş. intikamın rengi de pembe. ve bunun sonucunda tepkili bir kaç sanatçıyla beraber en pembe pembeyi yapmışlar. böyle ışığı yansıtan, iç gıcıklayıcı çok tatlı bir pembe gördüğünüz gibi. haberi burada
    ama bununla kalmamışlar ve en yeşil yeşil ile en sarı sarıyı da üretmişler.
    stuart semple'ın bunları satışa sunduğu ve okuyabileceğiniz sayfalar da burada

    peki sonra nolmuş?
    siteden bu renkleri satın almanın tek bir şartı konulmuş. o da "anish kapoor olmamak ve onla bir ilgisi bulunmamak; bu renkleri ona vermeyecek olmak" şu şekilde. fakat anish şerefsizi bunlara bir şekilde ulaşmış ve utanmadan şu tarz hareketlere girivermiş.
    nihayetinde stuart semple bu duruma acayip üzülmüş ve son bir hamle yapmaya karar vermiş : karşınızda dünyanın en simli simi. buna elmas tozu demişler. muadillerinin aksine plastikten değil tamamen cam tozundan elde edilmiş. yani ışıl ışıl, pırıl pırıl.

    ve artık bunun anish kapoor'a ulaşıp ulaşmadığı önemsiz. çünkü o kadar manidar bir intikam ki: herşeyi emen en siyaha sahip adama karşılık herşeyi yansıtan bir parıltıya sahip bir adam olmuş stuart semple.

    the end.

    adamsın ulan stuart

    edit:imla

  • tarih : ocak 2005
    mekan: eskisehir tramvay, nam-ı diğer estram

    tramvay aniden yavaşladı. her daim kalabalık olan araçta bulunan insanlar bu yavaşlama sonrası istemsiz adımlar attılar. derken birileri bişeyler dedi gel görelim ne dedi:

    -(birisi) tramvay birine çarpıyodu son anda durdu *
    -(bir kız) evet evet ama olsun tramvayın her ay 4 kişi öldürme hakkı varmış *

    akabinde dayanamadım koptum gülmeye başladım. çevremdeki insanlar da gülüştüler. ama onların gülme sebebi az önce kızın söyledikleri değilmiş. onları güldüren kızın konuşması sonrası oturan yaşlıca bir bayanın şu sözleriymiş:

    - iyi olur valla zamanla şu kalabalıktan da kurtuluruz. (tramvay ayda 4 kişiden zamanla eskişehiri yutar diye düşünüyor hanfendi) *

  • turnikeden;
    guner umit: siz mi seciceksiniz konuklardan biri mi secsin
    telefonla katilan yarismaci: $amandira bey secsin...(konuklardan biri sihirbaz mandrake idi.)

  • 86 yaşındaki bir adamın 80 yaşındaki diğer adama karşı başlattığı parti içi muhalefet tweetleridir. türk siyasi hayatının geldiği koltuk sevdasını en iyi açıklayacak örnek olabilir. demokrasilerde insanlar yerlerini gençlere bırakırken bizimkiler dinozor çağına doğru gidiyor.