hesabın var mı? giriş yap

  • baslik: ingilizce sınav yardım
    1. panpalarım bir seyahat acentasına şikayet mektubu yazmam gerekiyo kısaca yazabilir misiniz
    ...
    ,,
    ..
    10. ulan öküz bari türkcesini yazda talebin b boka benzesin. ben sana bi kiyak yapayim.

    dear sir/madam

    i am susesindebalik. i stayed at your hotel yesterday. i went to the disco at 2 and drunk some beer and raki. finally after 3 glasses of raki, i became blind. i could not see for a temporary term. all the waiters and bodyguard raped me in the disco. i want to complain about the drinks, are they licensed or not? additionally why do not employ african bodyguards?

    yours sincerely.

    abicim burada nickini yazdigim yere kendi adini soyadini yazacaksin, dilekcede de discoda kullandiginiz rakilar sahte mi, gecici körlük yasadim diye sikayette bulundum.

  • "ancak yaşamlarına bir anlam vermek isteğiyle kendi kendilerini ortadan kaldırmış karakterler baştan çıkarır bizi."

    e.m. cioran / var olma eğilimi

  • - bu işi outsource edelim.
    - third quarter'ın raporu hazır mı?
    - bu işin deadline'ı nedir?
    - ajansı briefe ettiniz mi?
    - arkadaşlar annual leave'leri hr ile paylaşın lütfen
    - bu case'i cumaya finalize edebilir miyiiiz?
    - below the line'ları diğer ajansa verelim, haftasonu da çalışsınlar...

  • başta çalışanlara enayi dedim. zaten sizi üç kuruş maaşa çalıştırıyorlar ne uğraşıyorsun. çağır polisi gerekeni yapsın. ama sonra çalışan "bizim cebimizden çıkıyor" dedi. düzene bak be.

  • malpraktis yasalarini direkt abd’den kopyalarsan sonucu boyle olur iste! atladiniz mi saglikta cag?

    112 saglik ekibi veya acil hekimleri varken cildiyeci ya da bir cerrah hastaya mudahale etse ve ardindan hasta yakinlari milyonluk davalar acsa hekimi siz mi koruyacaksiniz?

    siz hekimin kendi bransina ait olmayan tetkiki bile istemesini yasaklarsaniz, malpraktis yasalarini bransina gore duzenlerseniz o da asla bransi disina cikmaz.

    durun siz daha yeni yeni ogreniyorsunuz defansif tip nediri, daha karpuz kesecegiz!

  • covid vakaları, ertelenen maçlar, rus takımlarının diskalifiyesi gibi olaylara sahne olan çalkantılı 2021-22 sezonunun tamamlanmasının ardından 19 nisan akşamı başlayacak olan playofflar... geçen yılki seyircisiz/kısmen seyircili maçlardan sonra bu sezon play-off atmosferi göreceğiz. geçen yıl dört serinin üçü son maça kalmıştı, bu yıl öyle olacağını sanmıyorum.

    -----barcelona v bayern münih-----

    bayern geçen yıl milano ile unutulmaz bir seri oynamıştı ve kaybetmişti... barcelona geçen yılın finalisti, bu normal sezonu lider tamamladı... trinchieri ligin dahi koçu olsa da barcelona açısından sorun olacağını sanmıyorum. 3-0 veya 3-1 barcelona.

    ------ real madrid v maccabi-------

    real madrid sezona iyi başlamıştı ama beklediğim gibi sonlara doğru düşüş yaşadılar, takım içi sorunlar ortaya çıktı... maccabi play-off sahnesine döndü, son maçta madrid'i seçtiler. 3-1 veya 3-2 maccabi kazanır diye düşünüyorum.

    ------olympiakos v monaco------

    monaco ilk euroleague sezonunda playoff yapmayı başardı... olympiakos play-offlara döndü. tahmin etmenin zor olduğu bir seri, 3-0 da bitebilir ama yakın skorlu maçlara sahne olması muhtemel. olympiakos'un geçeceğini düşünüyorum.

    -----olimpia milano v anadolu efes----

    efes inişli çıkışlı sezonun sonunda play-off yaptı ama yedi takım içinde kendisine en ters gelecek olan takımla eşleşti. efes'in tecrübeli oyuncularının sağlam olduğu günde herkesi yenebilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum ama milano gerçekten ters bir rakip, messina bu seviyedeki en kurt hoca, son maça kalır diye düşünüyorum.

  • evrim teorisine inanmayanlardaki en büyük mantık hatası, evrim teorisini bilenlerin buna "inandıklarını" sanmaları. evrim teorisine inanılmaz, evrim teorisinin gösterdiği bilimsel gerçekler "görülür". cahilsen, bakmasını bilmiyorsan, ya da kafan çalışmıyorsa bu evrim teorisinin sorunu değil, senin sorunun.

  • geç bile kalınmış, herkesin hayatına mutluluk getirecek gereklilik. yapın artık bunu abi. akıllı telefonlar wifi ye bağlıyken bir yandan internet depolasın, telefonu şarj eder gibi telefona internet şarj edebilelim artık.

    hazır 4g teknolojisine geçeceğimiz şu günlerde kurumuş dimağlara limonata gibi gelecektir. tamam belki internet sağlayıcıları biraz zam yapacak ama imkansız değil. mesela devlet kurumlarındaki kablosuz ağlardan yükleyemeyelim. kamu dairelerinde kısıtlama olsun.

    onun dışında kendi evlerimizdeki veya şirketlerdeki kablosuz ağlardan internet yükleyebilelim. ya da günlük belli bir kotaya kadar depolayabilelim.

    edit: evet galiba linç başlıyor.

    edit 2: tamam arkadaşlar güldük, eğlendik yeter artık vurmayın. sağ gözüm seğirmeye başladı.

    edit 3: lan cidden herkes ne kadar asabi ya! yahu altı üstü buraya bir fikir beyan ettim, olur mu olmaz mı tartışılır. teknoloji bu nihayetinde sonu yok. olmadı diyelim ama nerede olursanız olun evdeki bağlantınızı kullanarak erişim sağlanabilir o da olumlu. zavallı diyeni mi ararsın, özel mesajdan çemkireni mi ararsın.... neyse gün gelecek yediğim her linç için ağıtlar yakacaksınız vizyonsuz nutellacılar. ve son olarak beni galileo'nun yanına gömün. aasdfgkjh!

  • kaçmasınlar. dün mesleklerinden attıkları adamlar kaçmadılar yattılar. dün sırtına basarak torpille ezip geçtikleri adamlar kaçmadılar ülkede didindiler. ölmeseler iyiydi ama allahın sopası yok derler

    edit : imla. (teşekkürler @kafirimam)

  • hani diyor ya sabahattin ali,

    "gözlerimden öptü,
    ellerimden öptü, ellerimden.
    avuç içlerimden öptü.
    unutabilir misin şimdi?
    ben, ölsem unutamam."

    anlarsınız. ölseniz de unutamayacağınızı anladığınız zaman, anlarsınız.