hesabın var mı? giriş yap

  • akpliler' in osbir çekerek katıldığı isyan. arap var, istiklal marşına tepki var. türklük karşıtı ne ararsan var. tam akpliler' in istediği ortam.

    edit: bak bak. arapçılara bak. telaşla savunmaya gelmişler. neymiş, düzgün türkçe imiş. mülteci bu kadar düzgün yazamazmış. arabına halel gelmesin diye atılan taklalara bak.

  • 1. "gunu kurtarma modunda olamayiz. buyume modunda olmak zorundayiz."
    2. " basarisiz olduktan sonra pisman olmayacagini biliyordum. tek pisman olacagim konu hic denememektir, girisimde bulunmamaktir."
    3. "hayat, pratik zekali olmayanlarla takilmak icin cok kisadir."
    4. "cogu zaman hakli olan kisiler, fikirlerinde esneme yapabilen kisilerdir."
    5. "icat, aykiri bir durumdur. her zaman anlasilmak istiyorsan yeni bir sey yapma, icat etme." *
    6. " elestirilmek istemiyorsan yeni bir sey yapma."
    7. "online satilmayacak urunleri bulmak zordur."
    8. "musteriler urunlerden memnun kalirsa o urunleri aralarinda konusurlar. musterilerinin kendi aralarinda konusmalari sonucunda ortaya cikan reklamdan daha guclu bir reklam yoktur." *
    9. "yenilikci biri olacaksan yanlis anlasilmalara hazirlikli olmalisin."
    10. "uzun donemli dusunuyorsan sonradan pisman olmayacagin, hayatini iyilestiren, guzellestiren kararlari almalisin."

    jeff bezos

  • senin o muhabbetini yaptığın kız ana kucağından ayrılıp allahın unuttuğu dağın başında köpek bağlasan durmayacak köy lojmanlarında kalıyor.

    senin o muhabbetini yaptığın kız sen evde kombiden çıkan sıcak havayla mayışmışken kömür taşıyıp ısınmaya çalışıyor.

    senin o muhabbetini yaptığın kız her gün soba zehirleyecek korkusuyla yaşıyor.

    senin o muhabbetini yaptığın kız sen pc başında yayılıp ekşide takılırken tipi eşliğinde kapı önünde bekleyen kurt sesini dinliyor.

    senin o muhabbetini yaptığın kız sen kıçı kırık köpek gibi gezerken köy yolunun açılmasını bekliyor.

    senin o muhabbetini yaptığın kız sen her istediğinde kombini açıp duşa girerken suyun gelip banyonun sobayla ısınmasını bekliyor.

    senin o muhabbetini yaptığın kız cahil bırakılmış bir toplumun içinde insanlara bir umut olmaya çalışıyor.

    o yüzden böyle bütün gün bilgisayar başında yayılan vasıfsızların ağzına alırken bir destur demesi lazım, e mi canım benim.

  • başörtülü sürücülere alkol testi yapmanın hakaret olduğunu iddia etmiş. yeni farkettim.

    ne içmiş acaba kendisi, neyin kafasını yaşıyor?

    o zaman alkol alan kadınlar, taksın başörtüyü çıksın trafiğe..

    polisin "görevini" yapması kimseye hakaret değildir. polisin görevi, "başörtüsü takıyor o halde içki içmez, hırsızlık yapmaz" vs. diye akıl yürütmek değildir.

    öyle olsaydı sadece dini inanışlarını sorup insanlar hakkında yargıda bulunması gerekirdi.

    polisin "hakaret" ettiği durumlar da çok zaten, ama bunların arasında başörtülü kadınlara alkol kontrolü yapmak yok, daha geçen karakolun ortasında kameraların önünde bir kadını dövdüler.. yerde yatan kadınları tekmeliyorlar..

    ama kendisinin başörtüsü taktığı için "ayrıcalıklı vatandaş" muamelesi talebi görmesi gerektiğini söylemesi, herkesin zekasına hakarettir.

  • " barcelona'lı futbolcuların hakeme itiraz etmesi, yazılıdan 95 alıp da kağıdıma bakabilir miyim demekle aynı. "

  • motor gücü 10 hp'den yüksek olan ve boyu 24 metreyi geçmeyen özel tekneler için almanız gereken belgedir. 10 hp'den düşük motora sahip özel tekneler için bu belgeyi almak gerekmez. bu belge ile denizde ticari bir faaliyet yapılamaz. kısa mesafe telsizcilik belgesi ise yolcu sayısının 12 kişinin üstünde olması halinde ve deniz telsiz cihazı bulunan özel teknelerde zorunludur.

    online eğitim ve sınav sistemi ile kolayca alınabilen belgedir. eğitimleri tamamlamam 2 günümü aldı zira sistem her sayfada belli bir süre kalmanızı şart koşuyor. amatör denizci belgem ile kısa mesafe telsiz operatörü yeterlilik belgemi üçüncü gün gidip bastırdım. görsel

    süreç şu şekilde işliyor:
    1) adbs.uab.gov.tr'ye e-devlet şifreniz aracılığı ile giriyorsunuz.
    2) eğitimler sekmesinde sizi tamamlamanız gereken iki eğitim bekliyor
    a) kısa mesafe telsiz operatörü eğitimi (1 saat)
    b) amatör denizci online eğitimi (10 saat)
    3) eğitimleri tamamladıktan sonra "sınav başvurusu yap" sekmesine geçiyorsunuz ve iki belge için de sınav başvurunuzu yapıyorsunuz. (online ya da yüz yüze)
    4) sınav başvurunuz onaylandığında aynı web sitesi üzerinden sınavlara katılıyorsunuz. (sınavların belirli bir tarihi, saati yok. eğitimi tamamladıktan sonra dilediğiniz saatte girebilirsiniz.)
    5) sınavları başarılı bir şekilde tamamlarsanız telefonunuza ödeme yaparken kullanacağınız iki adet kod iletiliyor. bu kodlar ile halkbank şubesine gidiyorsunuz ve ödemenizi yapıyorsunuz. (dekontunuzu ve vergi alındı belgesini unutmayın.)

    2021 aralık ayı için 86.40 tl ödeme yaptım, 2022 yılı için ödenecek ücret 117.50 tl'dir. ödemenin sisteme düşmesi bir saat kadar sürüyor. ödeme sisteme yansıyınca "belgelerim" sekmesinden belgelerinizi pdf olarak alabilirsiniz.
    6) kartlarınızı bastırmak istiyorsanız herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. en yakın liman müdürlüğüne kimliğiniz ile giderek kartlarınızı bastırabilirsiniz.

    not: bu belgeler size tekne kullanmayı öğretmez, sizi denizci de yapmaz. bunun için profesyonel eğitim almak ve pratik yapmak şarttır. belgemi aldım diyerek kendinizi serin sulara bırakmayın. başkalarının ve kendinizin canını tehlikeye atmayın.