hesabın var mı? giriş yap

  • yapay zeka ile ilgili oluşturulmuş siteleri derleyen muhteşem bir site de mevcut:

    https://www.internetisbeautiful.co/

    bu sitede derlenen bir sürü güzel siteler mevcut. mesela,

    i.) https://punchlines.ai/ :bu sitede bir giriş cümlesi yazıyorsunuz. size yapacağınız espri için 3 tane punchline(esprinin vurucu noktası diyebiliriz) veriyor. böylece istediğiniz biçimde komedi metinleri yazabilirsiniz. saatlik kullanım limitleri var.

    ii.) https://earth.fm/ :dünyanın çeşitli yerlerinden sesler dinleyebilirsiniz.

    iii.) https://prompts.chat/ :chatgpt uygulamasını çok verimli biçimde kullanmanızı sağlayacak çeşitli soru tasarımları derlenmiş.

    iv.) https://pixelhunter.io/ :yüklediğiniz resimleri 102 farklı formatta yeniden boyutlandırıyor.

    v.) https://weird-old-book-finder.glitch.me/ : eski tuhaf kitapları bulabiliyorsunuz.

    vi.) https://glasp.co/youtube-summary : bu da çok güzel. chrome uzantısı var ve ben de yükledim. olayı şu: youtube'daki tüm konuşma içeren videoların metinlerini görebiliyorsunuz. böylece mesela hem yabancı dilde videoların metinlerini izleyip yabancı dilinizi geliştirebilir hem de türkçe veya yabancı dil videolarda istediğiniz kelmeleri aratabilirsiniz. bazen izlediğiniz videolarda önemli bulduğunuz metinleri hangi dakikada geçtiğini unutabiliyorsunuz. benim çok başıma gelirdi, şimdi aradığını bulmak daha kolay. ayrıca bu metinleri kaynak olarak da kullanabilirsiniz.

    ilk bahsettiğim sitede, incelenmesi güzel olacak birçok yapay zeka sitesi daha var. ama ben bu başlıkta çokça paylaşılmayanlardan ve benim önemli gördklerimden bir seçki yaptım.

  • kadıköylüler toplanın, çareyi söylüyorum.

    boğa'da toplanıp hırsız var diye bağırıyoruz. 5 dakika içinde gelen tomalar sayesinde duşumuzu, çamaşırımızı, bulaşığımızı hallediyor, artan suyu da leğenlere dolduruyoruz.

    hadi bakalım #occupyiski

  • - baba, para lazim.
    + (elini cebine atar) ne kadar lazim?
    - cok para lazim baba.
    + dukkana gel.
    - cok para dedim baba.
    + iyi. bankaya gidiyorum 1'de. oraya gelirsin, hallederiz.
    - bankada halledilebilecek gibi degil.
    + arabayi mi sattiracaksin bana? ne kadar istiyorsun!

    kendisinden para istendiginde ne icin para lazim oldugunu sormak yerine nasil temin edebilecegini dusunmesi.

  • cumhurbaşkanı erdoğan'ın çanakkale köprüsü açılışında halka sorduğu soru.

    link

    kalabalık "hayır" cevabı veriyor.

    kalabalığın yarısının cebinde 200 tl olmadığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam.

  • tam bir korku filmi manyağı olarak bugüne kadar en çok gerildiğim film olmuştur. normal bir korku filminde 5 dakika gerilim olursa 15 dakika lay lay lomla geçer, zaman doldurulur, karakterler tanıtılır vs. bu filmde maximum boş geçen süre 3 dk filandır sanırım, filmin başından sonuna kadar hep gerilim vardı. parasını sonuna kadar hak eden, abd'deki gişesinden de belli olan yapımdır.

    buradaki saçma sapan beğenmedim yorumlarına takılmayın, benim için film yorumlarını dikkate alma konusunda ekşisözlük bir kriter olmaktan çıkalı (cumali ceber dışında) uzun zaman oldu.

  • türkiye'de dağıtımı yapılmaya başlandığı takdirde, milletce hiç çekinmeden yiyeceğimiz et türü. sebebi basit, türkiye'deki islam anlayışı , para için dinin yasakladığı şeylerin yapılmasını makbul gören bir seviyeye geriledi. ucuz olması sebebi ile diyanet bile fetva verebilir, "helal etin çok pahalı olduğu yerde domuz etinin hükmü kalkar" diye. israfı, lüksü, yalanı, hırsızlığı, dolandırıcılğı haram kabul etmeyen diyanet burada da bir esneklik yapar artık.

  • bir tek benim dikkatimi çekmemiş bu detay..

    bu ne bereket? bu ne bolluk? yediniz, bitirdiniz, sömürdünüz lan ülkeyi!

    not: şu hareketi savunan da kusura bakmasın ama ağır eziktir.