hesabın var mı? giriş yap

  • "erkeğin kavgada sevgilisine attığı mesaj, içinden gelenlerdir. ama kızın attğı mesaj, 4-5 kişilik arkadaş grubunun içinden gelendir."

  • ilk kez gidenlerin kültür şoku yaşamalarının doğal olduğu şehir. muhtemelen ilk kez kültür görüyorlar çünkü.

    ayrıca her yer leş gibi, hepimiz pislikten kokuyoruz.

  • onayladığım genellemedir. 150 cm den 200 cm e kadar her kızın peşinden koşan bir abazayım aslında, veren de olmadı henüz, yalnız 150 cm lik bir kız gülümsedi geçenlerde, çok aktifdir, sanırım, hayal ettim yani.

  • dün gültan kışanak'ı konuk ettiği programında yüzünde güller açmaktaydı. karşılıklı acaba yarınki nevruz mesajı ne olacak? ayy çok heyecanlı diye konuştular (izlediğim 10- 15 dakika boyunca). gültan hanım'ın yüzündeki gurur ve nereden nereye geldik duygusu hakkında bişey yazmak lazım mı bilmiyorum. ben şirin hanıma yoğunlaştım.
    hani insan hayvan kesilmesine dayanamaz ama et yemeğe bayılır. mesela ben balık tutmaya kıyamam ama çinekop çok severim. bu kentleşmenin sanayileşmenin falan bize kazandırdığı bir riya olsun. ya da özümüzden koptuk mu diyelim. ağız tadıyla bir tavuk bile kesemiyoruz. o dehşeti yaşayıp, şükredip allah ne verdiyse yiyip hayatımıza geri dönemiyoruz.
    kendisinde bu tarz bir kopukluk var bence kürt siyasi hareketini demokratik, özgürlükçü ve heyecan verici bulmasından kaynaklanıyor. heyecanla mesajını bekledikleri kişi gültan hanım için belli ki önder. ama o kişi aynı zamanda türk ordusuna düşman diyen, türkiye devletini düşman olarak gören, bunu da saklamayan bir kişi. öcalan'ın şimdiki barış güvercini halleri pek çaktırmıyor olabilir ama eski görüntülerinde açık ve net düşman diye bahsediliyor türkiye devletinden. böyleyken böyle yani. şirin hanım devleti pek sevmiyor diyeceğim. evet devletin bayılacak bir tarafı yok ama başka devlet de yok.
    kendi budunuzun kesilmesine dayanamıyorsunuz, bakamıyorsunuz. zaten siz şiddete militarizme falan da karşısınız. sonra biri o budu size demokrasi sosu ile pişirip getiriyor. ne kadar hoş, adamlar bunu otuz yılda pişirdi, helal olsun diyorsunuz. karşılıklı heyecanla bakalım menüde daha neler var falan diye konuşuyorsunuz. bence olayın kendisi böyle bir çarpıklık, anlamıyorum.

    edit: imla

  • internetin tamamen çökmesi neredeyse imkansızdır. internet, açma/kapama düğmesi olan sihirli bir kutu değildir. fiziksel bir şey bile değil. fiziksel şeylerin bir koleksiyonudur ve sürekli değişmektedir. internetin herhangi bir anı diğer anı ile aynı değildir. makineler sürekli olarak internete katılır veya internetten ayrılır ve internetin sürekli değişmesine neden olur.

    internetin bazı bölümlerinin çevrimdışı olması mümkündür. hatta bu her zaman olan bir şeydir. ister çöken ve yeniden başlatılması veya değiştirilmesi gereken belirli bir sunucu olsun, isterse okyanusun altındaki bir kablo bir geminin çapası tarafından zarar görsün internet hizmetini aksatacak şeyler mevcuttur ancak bunlar izole ve geçici sorunlardır.

    internet bir omurgaya (okyanus altındaki iletişim kabloları) sahip olsa da merkezi değildir. bir prizden çıkarabileceğiniz bir fiş veya interneti tamamen çöküntüye uğratmak için kesebileceğiniz bir kablo yoktur. internetin küresel bir çöküş yaşaması için, ya makinelerin iletişim kurmasına izin veren protokollerin bir nedenle çalışmayı durdurması gerekir ya da altyapının kendisinin büyük hasar görmesi gerekecektir.

    protokollerin kendi kendine çalışmayı bırakması pek olası olmadığından, bu olasılığı ekarte edebiliriz. büyük hasar senaryosuna gelince (bu mümkündür) bir asteroit internet altyapısının önemli bir bölümünü yok etmek için yeterli güçle dünya ile çarpışabilir. güneşten gelen aşırı gama radyasyonu veya elektromanyetik dalgalanmalar da işe yarayabilir. ancak bu senaryolarda, dünya'nın kendisi cansız bir dev haline gelecektir. bu durumda da instagram hesabınıza giriş yapıp yapamayacağınız pek önemli olmayacaktır.

    internetin tasarlanmasına ve geliştirilmesine yardımcı olan insanların çalışmaları, internetin olağanüstü derecede istikrarlı bir araç olmasını sağlamıştır. internetin bazı bölümleri teknik aksaklıklar yaşasa bile kalan kısımları her zamanki işlevine devam edecektir. internetin tamamen çöküşü feci bir olay olsa da endişelenmemizi gerektirecek kadar mümkün değildir.

    kaynak: science focus

  • geçen gün sirkeci'de bir mekanda 6 tl'lik bişeyler atıştırdıktan sonra hesabı ödemek için kasaya geldim ve 10 tl uzattım.

    -abi 1 liran var mı?
    +maalesef
    -artık 4 tane 1 liran var abi. afiyet olsun, yine bekleriz.

    seviyorum lan böyle yaratıcı, anlık espri yapan esnafları.

  • velkamtı orta doğu ülkesi havaalanlarından birine daha.
    hem diyorsun ki frankfurt gibi bir hub alanı ekarte edecek, hem de koyacağın isme bak.
    aman neyse bu memleket işleri beni çok geriyor.
    gençler öne çıksın, tartışa dursun. ben nohut pişircem.
    ekşi sözlük teyzesiyim.

    not: nohut tarifi istemeyin.