hesabın var mı? giriş yap

  • ilk kez rus psikolog bluma zeigarnik tarafından "yarım kalmış, kesintiye uğramış işler tamamlanmışlardan daha kolay ve net hatırlanır" denilerek dillendirilen, bitmemiş ilişkilerimizi neden sürekli hatırladığımızı, yarım kalan aşklarımızı neden unutamadığımızı, üçüncü gününde eve geri dönmek zorunda kaldığımız tatillerin neden daha çekici gözüktüğünü nedenselleştirir etki.

  • mahir cayan'in hapishaneden tunel kazip kactiklarinda cikan topragi ne yaptiklarinin sorulmasi uzerine soyledigi

    'topraksiz koyluye dagittik'

    cumlesi sanirim bu kategoriyi fazlasiyla hak ediyor.

  • bu adamdaki beyni kuşa taksan ters uçar amk.

    insanda bir gram zeka olmaz mı? olmuyor işte.

  • modern, aydın görüşlü genç bir kadınım. uzun yıllardır spor yapıyorum. bir dönem sadece kadınların gittiği spor salonuna gittim. normal spor salonundan daha rahat hissettiğimi söylemem gerekir. ben hunharca spor yapıp kendimden geçerken tek amacı spor salonuna gelip birilerini ayarlamak olan ve devamlı etrafı dikizleyen erkeklerin olmaması güzel bir his. kadın kadınasın, kimse kimseye bakmıyor, biri yanına gelip konuşmaya çalışmıyor. sadece sporunu yapıp gidiyorsun. bir de bu açıdan bakmak gerek.

    edit: sizin fikirlerinizi merak etmiyorum. boş boş mesajlar atmayın arkadaşlar :)

  • howard hamlin gerçekten masum ve iyi bir karakter miydi ?

    --- spoiler ---
    better call saul dizisinin karizmatik ve prezantabl karakteri howard hamlin gerçekten masum ve iyi bir karakter miydi ?

    net cevap:evet. dizinin ilk sezonlarından itibaren breaking bad dizisinden ısındığımız ve kurnazlıklarıyla kalbimizde yer edinen saul goodman(jimmy mcgill) karakterini hepimiz benimsemiştik. ona yapılan bir yanlışı sanki kendimize yapılmış gibi görüp yanlış yapan kişiye karşı kin besliyorduk, kin beslediğimiz insanların başında da howard hamlin karakteri geliyordu.

    fakat konu ilerledikçe aslında howard hamlin karakterinin, jimmy mcgill'e karşı neredeyse hiçbir kötülüğü olmadığını gördük. örneğin; jimmy avukat olduktan sonra, abisinin de ortağı olduğu hhm şirketinde çalışabileceğini düşünüyordu ve başvuru yaptı, bize izletilen howard hamlin'in jimmy mcgill'in çalışmasına onay vermediğiydi.

    aslında olan şey; jimmy'in şirkette çalışmasını veto eden kişi abisi chuck mcgill! howard, aslında o kadar naif bir insan ki "kötü bir insan" yaftası yiyeceğini bildiği halde jimmy'e işe alınmadığını kendisi söyledi ve sanki kendisi onay vermemiş gibi durdu, istese chuck'a "madem kardeşinin çalışmasını istemiyorsun, bunu ona sen söylemelisin ben değil!" diyebilirdi fakat abiyle kardeşin arasının bozulmasını istemiyordu.

    kim wexler'ın tüm eğitim masraflarını karşıladı, ışık gördüğü ve başarılı bir avukat olacağını düşündüğü insanın avukat olmasını sağladı, fakat howard en büyük ihaneti de kendi yetiştirdiği kişiden gördü. jimmy, kim'e "artık durmalıyız" dercesine uyarı da bulundu, fakat kim durmadı ve howard'ın sonunu getiren olaylar zincirinin fitilini ateşledi.

    howard hamlin'in eleştirilebileceği tek konu sandpiper davası olabilir, fakat howard hamlin'in bir şirket yönettiği ve şirketlerin her zaman kâr etmek zorunda olduğu unutulmamalıdır. elbette daha fazla para kazanmak isteyecek, insanların yaşlı olmasını ve paralarını direkt almaları gerektiğini düşünmek bence hatalı bir durum, o insan ölmüş olsa bile sandpiper davasından gelen para yakınlarına verilecek, yani her şekilde o parayı o insan/ailesi almış olacaktı.

    kısacası; howard hamlin gerçekten iyi ve masum bir insan, iyi bir "pazarlamacı" ve iyi bir arkadaştır.
    --- spoiler ---