hesabın var mı? giriş yap

  • türkiye'de bir kişinin bireyselliğine saygı gösterirseniz, o kendini "sizi yenmiş" sayar. mesela sokakta karşıdan gelene yol verin, o da iyice üzerinize yürüyüp size sürtünerek geçsin. metroda yanınızdakinin rahat etmesi için bir alan açın, ve o insan sizi daha çok sıkıştırmaya başlasın. bir kişiye karşılıksız bir iyilik yapın, ve karşınızdaki sizin "ondan çekindiğiniz için" bu iyiliği yaptığınızı sansın.
    bu ülkedeki, çok az sayıdaki naif insanın sürekli başına gelen şey budur.

    türkiye, birey olamamış eziklerin ülkesi. birbirine omuz atan kişiliksizlerin memleketi.
    bu ezikler etraflarındaki kimsenin "bireysel alan"ına saygı göstermez. üstüne, gider isveç'teki adamların birbirine saygısını "samimiyetsizlik" olarak tanımlar.

  • ilginç

    20 yıldır türkiyede değişen bir bok yok. pardon benzin 50 kuruştan 5 tlye çıktı. bir de baya bi fakirleştik.

    o değil de asıl ilginç olan eskiden politikacıları rahatça eleştirilebiliyordu lan. tansu çiller başbakanken falan hayatının dalgası geçilirdi. mesut yılmazla da öyle.

    şimdiler de kuzey koreye döndü iş ortalık iyice. seveceksin. mecbursun. sevmezsen hapis.

    şu skeç bugün starda yayınlansa tarihin en büyük medya operasyonu yapılırdı herhalde. 5000 kişi tutuklanırdı.

  • -bak ben bu yüzü görünce neler hissediyorum bir bilsen..
    +neler?
    -evimi, geleceğimi, yaşlılığımı, çocuklarımı, torunlarımı.

    düzeltme gereği duydum;
    fos çıktı arkadaşlar, bütün iltifatların canı cehenneme!

  • sözlükte allahlığa soyunmuş, insanları yargılayan varlıkları gösteren kişidir. bildiğim kadarı ile, insanların ibadetlerini islam dininide sadece allah sorgulayabiliyor. ki kim evinde ne yapıyor onu da sadece o biliyor. bildiğim kadarı ile.

  • donanımhaber'de örgütlenip bu işi kovalayan çocuklara helal olsun. aylardır başlığı tepede tuttular, twitter'dan vekillere ulaştılar, organize oldular ve takip ettiler. valla helal olsun örgütlenmenin ve inanmanın ne demek olduğunu gösterdiler.

    bu kez ölücülükleri işe yaradı heheh

  • kahverengi m&m's prensibi ya da kahverengi m&m's testi, ünlü rock müzik grubu van halen tarafından konser organizasyonunun önemli eksiklerini ilk anda tespit etmek için buldukları çözümdür. küçük detayların, büyük sorunları keşfetmeye nasıl yardımcı olacağına ilişkindir.

    işleyişi şu şekilde: van halen konser için sözleşme yaparken diğer tüm maddelerin arasına bir de sahne arkasındaki özel odalarına m&m's istediklerine dair madde yazarlar, yalnız maddeye göre kesinlikle kahverengi m&m's olmayacaktır. bu madde karşılanmadığı takdirde sözleşme fesih edilir ve van halen konsere çıkmaz. ilk bakışta anlamlandırması zor olan bu test, aslında kontrolü daha zor olan ses düzeni, ışık ekipmanları, sahne kurulumu, lojistik konular ve emniyet unsurları gibi önemli maddelerin yerine getirilip getirilmediğine bakmadan önce hızlı bir şekilde organizatörlerin sözleşme detaylarını okuyup dikkate alıp almadığını anlamak için geliştirilmiş bir yöntemdir.

    buna benzer maddeler yapılmasını talep ettiğiniz işlerin kontrol listelerine dahil edilip ilk olarak denetlenerek günlük hayatta da başlangıç kalite kontrol testleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir.

    kaynak:
    https://effectiviology.com/brown-mms/