hesabın var mı? giriş yap

  • herkesin belirli yas araliklarinda yasamis oldugu bir ruhsal buhran. erkeklerin hayatinin belirli bir doneminde de bu buhrandan izler tasidigi acikca rastlanabilir bir durum. erkek annesine benzemeyen bir kadına asık olur, fakat annesine benzeyen bir kadinla evlenir. bosanmanin esigine geldiginde ise annesine olan nefreti ortaya koyar.

  • en bilinen imgeleri göz alabildigine uzanan uçsuz bucaksız manzaralara gizlenmi$ detaylar, günlük ya$amdan alnımı$ ve bilinçaltından gelen bi yaratıcılıkla kurgulanmı$ düzenekler, yarı insan yarı hayvan canavarlar (buna ileri görü$lülükte denebilir kanımca), yaratıklar ve $eytanlardır. kimse aslında anlam verememi$tir bu akli dengesi bozuk amcamın niye böyle $eyleri resmettigine ama kendinden sonra gelen yeni yetmeleri de detayları ve simgesel yakla$ımlarıyla derinden etkilemi$, sarsmı$, e$$ekten dü$mü$ten beter etmi$tir. (bkz: helal olsun)

  • bu adam 1835'te, amerika'da halley kuyruklu yildizinin göründügü gün dogmus, sonra hayati boyunca halley bir daha göründügünde öleceginden bahsetmis, ve hakikaten de 75 yil sonra halley tekrar göründügü gün ölmüstür. böyle de ilginçtir.

  • devletin yapılan yollardan ve köprülerden kullanım ücreti alması şu mantığa dayanır.

    devlet vatandaşın kullanması için yol yapar ve bu yolun yapılmasının ardından bu yolun yapım maliyetini çıkarana kadar kullanım ücreti alır.

    ancak bizim ülkemizde bu şekilde olmuyor. 30 sene önce yapılan yoldan köprüden hala para kesilmeye devam ediliyor ki benim şahsi görüşüme göre bu vatandasa atilan arsizca bir kaziktir.

  • -başbakanım ne tarafa yatırıyorsunuz?
    +sağa. soldan ne zaman hayır gelmiş ki? bu arada kemal bey de istifa etsin.