hesabın var mı? giriş yap

  • laik, rahat ve batı özentisi hayat yaşamasına rağmen, siyasal islamcılarla da arasının çok iyi olmasıdır.

    özellikle reisle arası pek bir iyidir.

    itici insanları meşhur edip, sosyal medyada sürekli önümüze düşmelerine sebep olmuştur. şeyma subaşı, eser yenenler, oğuzhan koç gibi şımarık tipleri görmekten gına geldi.

  • eğer bu kazaya audi değilde reno neden olsaydı muhtemelen bu haber; d-100'de maganda dehşeti olarak olarak verilirdi. şimdi haber çok masum d-100'de makas kazası olarak geçiyor.
    klasik bir habercilik mantığı; zengin ailenin çocuğu kazaya neden olursa şablon şu: iki ay sonra okulundan mezun olacaktı ama olamadı, sevgilisi son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurladı, daha hayatının başındaydı gibi gençlik vurgusu, gülümseyen hayat saçan fotoğraf seçimi.
    sıradan gariban biri kazaya neden olursa trafik canavarı oluverir. öldü de allahtan kurtulduk toplumca gibi bir bakış açısıyla haber veriliyor.
    iki yüzlü bir toplumun iki yüzlü bir medyası da olur haliyle...

  • hayat denilen şeyin ne tuhaf olduğunu düşündürüyor bana.

    2010 yılında two and a half men'de bölüm başına 1,3 milyon dolar kazanan bir oyuncuydu charlie sheen.

    rehabilitasyona girip bir süre kalıyor. çıktıktan sonra, 2011 yılında ise bölüm başına %50 zam istedikten sonra işine son veriliyor. ama elbette ki bunu sessiz bir şekilde yapmıyor sheen: yapımcı chuck lorre hakkında "aptal bir tıfıl, asla olmak istemeyeceğim sert görünmeye çalışan bir korkak," diyor.
    (7 gram crack kokain çekebiliyormuş, oha!)

    sheen 8. sezonda diziden ayrıldıktan sonra yerine ashton kutcher geliyor ve dizi 3 sezon daha devam edebiliyor.

    sheen'in öfke kontrolü sebebiyle hollywood'daki bir stüdyo yöneticisi oyuncunun "sigortalanamaz" hale geldiğini belirtiyor.

    2015 yılında ise sheen, hiv+ olduğunu kamuyla paylaşıyor.

    elbette bu açıklamayı yapmadan önce haberi sızdırmakla tehdit eden şantajcılara milyonlarca dolar ödeme yapmış.

    2017 yılında, çocuklarına dadılık yapan julia stambler ile aşk yaşamaya başlamış.

    ancak finansal açıdan çöküş sinyalleri, yaklaşık 80 bin dolarlık ödenmemiş mortgage taksidi ile gün yüzüne çıkmış.

    7 yatak odalı ve beverly hills'te bulunan 10 milyon dolarlık devasa "ev"ini 6,6 milyon dolara satmış.

    2018 yılında eski eşi broke mueller'e ödediği nafakada indirime gidilmesi için mahkemeye başvurmuş. mahkemede "düzenli bir işe giremediği ve eğlence sektöründe kara listeye alındığını" belirtmiş.

    charlie sheen şu sıralar ne yapıyor dersiniz?
    önce bu adresi ziyaret etmenizi isteyeceğim.
    evet, charlie sheen, sizin doğum günü ya da diğer özel günleriniz için size mesajlar gönderiyor. ödemeniz gereken ücret ise yaklaşık 450 dolares.

    son 2 yıldır ise ağzına içki koymamış. evet, her şey insanlar için minnoşlar.
    (entry'ye kaynaklık eden makale.)

  • ust edit 2: para bank of america'daki hesaba iade edildi. subedeki görevlilere ve elbette asıl burada destek veren tüm arkadaslara cok tesekkur ederim.

    edit: biraz önce şubeden aradılar. oldukça kibardılar, kendilerine teşekkür ediyorum. sorunun yarın, ya da saat farkı dolayısıyla en geç pazartesi çözüleceğini ve paranın hesaba geçeceğini söylediler. şube müdürü hanımefendiye ve yardımcısı beyefendiye nezaketleri ve ilgilerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. umarım dedikleri gibi yarın ya da en geç p.tesi sorun çözülür. ona göre yine editlerim burayı.
    ama asıl teşekkürü burada destekleyen ve attıkları mesajlarla bana yol göstermeye çalışan tüm suser arkadaşlara ediyorum. özelden yazıp önerdikleri çözümler çok yerindeydi. umarım bir daha böyle bir sorun yaşanmaz ama yaşanırsa o öneriler çok yardımcı olacak, orası kesin.

    bu sene bankalarla sınanıyorum.
    teb'in bank of america ile anlaşması var. günlük 1000 dolar limitle teb atmlerinden bank of america banka kartıyla para çekebiliyorsun.
    14.12.2023'te teb çiftehavuzlar şubesi'ndeki atm'den 1000 dolar çekme işlemi yaparken makine bir anda arızaya geçti ve parayı vermedi. ama para bank of america'daki hesaptan da düştü.
    şubeye söyledik, "müşteri hizmetlerini arayın, talimat versinler atm'yi açalım" dediler. müşteri hizmetlerini aradık, "bizle ilgisi yok şubeyle halledin" dediler. tekrar şubeye gittik, bu defa dilekçeyle başvuru aldılar.
    dün de telefonla arayıp durumu sorduğumuzda, "evet atm'de yapılan kontrolde 1000 dolar fazla çıktı. ama parayı size ödeyemeyiz. hesabınıza geri de yatıramayız. siz bank of america ile probleminizi halledin" dediler, iyi mi?
    paraya senin makinen el koymuş, "fazla çıktı evet" deyip bunu kabul ediyorsun ama parayı bana vermiyorsun, hesaba iade de yapmıyorsun, "git amerika ile sorununu çöz" diyorsun. benim problemim bank of america ile değil ki, senle!
    benzer problem yaşayıp, sorununu mahkemelik olmadan çözen prosedürden haberdar bir arkadaş varsa ve yardımcı olabilirse çok makbule geçer.

  • almanya'dan sonra hollanda'da mevzuya uyanmıştır. yok öyle ülkende tek bir muhalif gazeteciyi dışarda bırakma, avrupa'da ben özgürlük istiyorum de.

  • kendine özgülüğün tavana vurduğu bir yöre lehçesi. doğal komikliği ve sempatikliğinin altını çizebilmek için aşağıdaki olayı örnek olarak aktarıyorum sizlere..

    trakya'dan gerçek bir hikayedir!

    yaşlı bir amca eşeğinin üzerinde karayolunda seyretmektedir.
    bunu gören trafik polisleri amcaya takılmak isterler ve
    durdururlar.

    polis- be amca, necin dakman golani? (golan: emniyet kemeri)
    amca- dakmam be işte!
    polis- e bak gördün mü, şimdi ceza keseceyik.
    amca- kes bakalım ne keseceysan da gidecem, acele işim var.
    polis- peki amca, cezayı sana mı yazalım yogsam eşeğe mi?..
    amca- ???
    polis- yani cezayı sana yazarsak 5 milyon deycen, eşeğe 3 milyon deycen.
    amca- bana kes o zaman.
    polis- neden sana keseyoz amca?
    amca- onun sicili temiz ossun, polis yapcez onu!