hesabın var mı? giriş yap

  • doktorun sahte raporuna rağmen takipsizlik kararı vermek hangi vicdana sığar? türkiye vahşileşiyor!

  • şanslı piçin tekidir. bu konu hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum. ne ağlaması lan? ühü.

  • 2002 oncesinde siyasiler bir halt ettiklerinde, bu duyulursa rezil olurlardi. medya da surekli aciklarini arardi. bu, bir denge unsuruydu.

    2002 oncesinde siyasiler yolsuzluk yapmamis olsalar da yargilanabilir, sucsuz ise aklanabilirlerdi.

    2002 oncesinde de yargi elbette mutlak adil degildi ancak cok cok daha adil ve guvenilirdi.

    2002 oncesinde insanlar daha ahlakliydi. yalan elbette yine boldu ama bu kadar degildi. yalani ya da uckagidi ortaya cikan utanir, utandirilirdi. aklindan kotu fikirler gecen biri bile "yahu rezil oluruz" diye vaz gecerdi.

    2002 oncesinde her yer bugunden daha yesildi.

    daha sayarim da yoruldum.

  • hem kırmızı ışık, hem yaya geçidi, hem aşırı hız ihlali var. idam edilmeli ve geçilmeli.

  • eskişehir akp milletvekili harun karaca'nın müthiş başarılı oğlu alihan karacan'a nasip olandır. sadece 1 ayda thk içinde hızla yükselerek hem de en yüksek gelire sahip eskişehir thk şubesine başkan olmuştur.

    babalar ne evlatlar yetiştiriyor be, 26 yaşında adam başarıdan başarıya koşuyor. siz yeteneği olmayanlar ise işsiz kalırsınız tabi.

    https://www.google.com/…de-baskan-oldu-5929485/amp/

  • hiç anlam veremezdim bu olaya. iş gezisi sonucu yolum düştü bir haftalık eğitim için. bir kısmı işe bisikletle geldi, söz verdikleri saatte başlayıp insanca çalışma saatleri ile tam 17:30'da bir dakika bile geçirmeden eğitimi noktalıyorlardı. yani öyle ayarlı ki adamın son lafı tam 17:30'da bitiyor tüm soruları da cevaplamış olarak.

    öğle arası yemeklerinde alkol serbestliği vardı. hani biz kendimize misafirperveriz deriz ama adamlar iş sonrası için en ince detayına kadar aktiviteleri bile sunuyordu.

    özetle disiplin, insanca çalışma koşulları, özel hayat, insana verdiği değeri filan görünce ne yalan söyleyeyim bende de oluştu artık.

  • doğada bulunan uranyum %0,711 oranında u-235 içerir. geri kalanı u-238 izotopudur. nükleer yakıt yakıt olarak, ya da atom bombası yapımında kullanılan izotop u-235 izotopudur.

    santral için yakıt kullanmak amacıyla ya da bomba yapımı amacıyla doğal uranyum içerisinden bulunan u-235 izotopunun bu amaçlar için işe yaramayacak olan u-238 izotopundan ayrıştırılması gerekir. bu işleme uranyum zenginleştirmek denir. bu işlemin ardından doğal uranyumdan u-235 ayrılırken geriye içerisindeki u-235 miktarı çok daha düşük seviyelere düşmüş olan uranyum kalır. burada bahsedilen oran da %0,3 falan. bu geriye kalan uranyuma zayıflatılmış/seyreltilmiş uranyum (depleted uranium) denir.

    doğal uranyumdaki u-235 miktarı çok düşük olduğu için zenginleştirme işleminin bir sonucu olarak çok yüksek miktarda zayıflatılmış uranyum atık olarak oluşur.

    radyoaktivitesi normal uranyuma göre daha düşüktür çünkü u-235 oranı azalmıştır, zaten uranyum çok da radyoaktif bir madde değildir. zararlı etkisi de ağır metal olmasından kaynaklanır. yani oturup yiyecek olsanız radyasyon zehirlenmesinden değil kimyasal zehirlenmeden dolayı ölürsünüz.

    bu meretin kullanılmasının sebebi de çok yoğun ve sert olmasıdır. bu sebeple zırh delici olarak kullanılmaya çok müsaittir. ayrıca zırh olarak da kullanılmaya oldukça müsaittir, bu sebeple abd'nin kullandığı abramslar da uranyum zırh kullanırlar. ayrıca a-10 uçağı da top mermisi olarak bunu kullanır.

  • şöför koltuğu tek kişiliktir.
    halbuki 2 kişilik olsa hem siz hem egonuz sıkışmadan oturabilirsiniz.