hesabın var mı? giriş yap

  • - sarah connor?
    - kim?
    - sarah connor?
    - ha sen benim eski adımı diyosun. değişti o, sarah öztürk oldu. evlendim ben...
    - olumsuz! kayıtlara göre sarah connor hiç evlenmedi...
    - canım kayıtlara geçmedi zaten. imam nikahı yaptık...
    - hımm... that changes everything...

  • anne babalık evlilikle bağlantılı olmadığı için çocuğuyla ilgilenmek zorundadır. ona zorunda değil buna zorunda değil diye diye insanın ahlakı olmadığında sadece akılla hayvandan hallice olacağını unutmamak gerekir. kişi çocuğuyla her koşul altında ilgilenmeyecekse, baba olmayı sikinin keyfine bir durum olarak görüyorsa o zaman hiç bir şekilde baba olmamalıdır.

  • 3-4 senede bir olur. okuma yazmayi askerlik yaparken ogrenen babamın gözleri her evladi universite kazandikca dolar, zorlasa da kendini suzulur o yaslar yanaklarindan. cok sukur 4 kardesten 3'u yasattik o mutlulugu babamiza. en kucugumuz de bu sene insallah.

    edit: en küçüğümüz de hukuk fakültesi kazandı çok şükür.

  • delta varyantı eski adıyla hindistan varyantı. hindistanın 2 nci dalgasının bu kadar kötü gecmesinin sebeplerinden biri olarak kabul ediliyor burada, hindistan medyasında.3 tane sublineage ı var yani bundan türeyenler.

    b1. 617 delta varyantın kodu : gectiğimiz kasımda hindistanda keşfedildi

    b1.617. 2 — delta plus denen varyant : hindistanın güney bolgelerini domine eden varyant , singapur varyantı olarak da geciyor. cocukları da kötü etkilediği soyleniyor bunun

    b1.617. 3 — bir başka türeyen varyant. delta plus kadar etkin değil,

    spike proteininde oluşan mutasyonlar sonucu olusuyor bunlar ve antijenlere ve aşıya dayanıklı olabilecekleri konusunda endişe mevcut. ozellikle delta plus için gecerli bu soylediğim. yuzde elli daha bulaşıcı ve semptomatik.

    şunu da ekleyeyim
    gectiğimiz ay hindistandan türkiyeye donuşumde ne bir karantina ne de bir kontrolle karşılaştım.
    legal olarak her yerde hindistana ugrayan herkese 14 gün karantina belirtilmesine ragmen uygulanmadıgını gördüm, bu halk saglıgını tehlikeye atmaktır, sonra delta varyantı geliyor eyvah demenin ne sana ne bana bi faydası var, acmısız kapıları sonuna kadar.
    şimdiye kadar bir cok yolcu orta dogu aktarmalı olarak hindistandan giriş yapmış olmalı ülkeye, muhtemelen ingiltereye de air bubble yani hava koridoru anlaşması oldugu için hindistandan direk ucanlarla gecmiştir. hindistana donunce dahi bi hafta karantinada kaldım tedbir amaçlı ama ülkemizde maalesef.

    su an korku yaratan delta plus varyantidır , daha bulaşıcı ve semptomatik olması sebebiyle.

  • asıl merak ettiğim, anlayamadığım; bu zihniyete sahip bir kişi cumhuriyetle ilgili nasıl bir kompozisyon yazmıştır ki o kompozisyon ödüle layık görülsün.

  • dünya lideri olacağız diye çıktığımız yolda, liderliğine soyunduğumuz dünya tarafından kocaman bir mülteci kampı olarak görüldüğümüzü ortaya koyan açıklama.

    içeride sebep olanların da, dışarıda bize bu ikiyüzlülüğü reva görenlerin de allah belasını versin.