hesabın var mı? giriş yap

  • best picture almasıyla beni de şaşırtan film.

    peki parazit, ingilizce olmadığı halde nasıl ödül alabildi? daha önce de yabancı dilde (ingilizce olmayan) filmlerin best picture'a aday gösterildiği olmuş. ancak sadece 12 tane. life is beautiful, letters from iwo jima ve il postino bunlardan bazıları. oscar için ingilizce olması bir şart değil yani. peki bir filmin oscar'a aday olma şartı nedir? bakalım:

    - 40 dakikadan fazla sürmeli.
    - prömiyerini oscar takvimi içinde, halka açık bir salonda yapmalı.
    - 35mm ya da 70mm film formatı veya 24-kare, dijital formatta yayınlanmış olmalı.
    - birbirini takip eden (en az) yedi gün boyunca uygun oscar takvimi içinde, ücret ödenme karşılığında bir los angeles sinemasında gösterilmeli.

    parazit bunları karşılıyor. öncekilerden farklı olarak sinemasal açıdan da yılın en sağlam filmlerinden biri olması onu öne taşıdı.

  • benim bu, hatta arayanlara bazen dönüş yapamıyorum. bunu okuyan varsa özür dilerim dostlar, sizi sevmediğimden değil sadece hayat ve enerjim yetmiyor sosyalleşmeye.

    benim yapım böyle, kendi kendine yeten bir insanım hatta bu karantinadan son derece memnunum, evde olduğum her günden keyif aldım. bir de biriyle sosyalleştikten sonra bir süre kafa iznine ihtiyaç duyuyorum sosyalleşmek yoruyor beni. bu saatten sonra da kendimi değiştirmekle uğraşamam, zaten işim başımdan aşkın tez-makale yazıyorum, kaynak tarıyorum, ödevler falan tüketiyor beni.

  • 9 yıl boyunca çalmış ama çalışmış. o yüzden çok üstüne düşmemişler sanırım, ya da kadın 9 yıldır yıllık izne çıkmamış zira bunun başka bir açıklaması olamaz.

  • ilk olarak tek bir yolu bulunmaktadır öncelikle sağlıklı kilo kaybı için kalori açığını hesaplayın.(bu tek yoldan girdikten sonra ilerleyeeksiniz sonra yollar karışacak )

    günlük enerji açığına göre kilo kaybı nasıl tahmin edilir - örnek olarak 35 yaşında, hafif hareketli bir yaşam tarzı olan, 80 kg, 171 boyunda bir kadın günlük yaklaşık 2000kcal'ye ihtiyaç duyar.

    35 yaşındaki burcu adlı kadının ağırlığı 80 kg'dır. burcu sağlıklı bir bmı aralığında olabilmek için 10 kilo vermek istiyor.

    adım 1: enerji gereksinimlerini ve enerji açığını hesaplayın

    burcu'nun günlük enerji harcamasının 2000kcal/gün olduğunu hesapladık. özetlemek gerekirse, bu burcu'nun bazal metabolizma hızının (bmr) 1,4 (hareketsiz yaşam tarzı) ila 2,4 (güçlü aktif yaşam tarzı) arasında değişebilen fiziksel aktivite düzeyi (pal) ile çarpımıdır. daha sonra burcu'nun vücut ağırlığını azaltmak için günlük enerji alımını azaltması gerektiğini tavsiye edebiliriz. bu günlük açığın 500 kcal'den fazla aşılması önerilmez. burcu vücut ağırlığını daha kısa sürede azaltmak istediği için günlük enerji alımını 500 kcal kadar azaltmaya razı oluyor. onun yeni günlük enerji miktarı (=alımı) artık 1500 kcal/gündür.

    adım 2: hedef ağırlığa ulaşmak için gereken süreyi tahmin edin

    temel bir kural, 1 kg başına 32,2 mj'yi (7700 kcal) kaybetmek için 3500 kcal'lik kümülatif enerji açığının gerekli olduğunu belirtir. dolayısıyla burcu'nun 10 kg vücut ağırlığı kaybetmek istiyorsa toplam 77.000 kcal (7.700 kcal x 10 kg) enerji açığı yaratması gerektiğini hesaplayabiliriz. elbette bunu bir gecede başarmak mümkün değil, zamana yayılması gerekiyor. burcu günlük alımını 500 kcal azaltmaya karar verdiğine göre şunu hesaplayabiliriz:

    77.000 kcal (10 kg kaybetmek için gereken toplam enerji açığı) / 500 kcal (günlük açık) = 154 gün sonra amacına ulaşacaktır.

    bu kalori açığını oluştururken spor yapmak çarpan etkisi oluşturacaktır şöyle ki çeşitli uygulamaların size aktardığı "efenim şu kadar yürüdünüz şu kadar kalori yaktınız ya da şu hareketleri şu kadar dakika da yaptınız bu kadar kaloriniz gitti" gibi açıklamalardan öte bu spor aktiviteleri metabolizmanızı hızlandıracaktır.

    metabolizmanızın hızlanması ya da 80 kg burcunun 70 kg burcuyla aynı metabolizma hızına sahip olması( sporla ancak bu muhafaza edilir) çünkü spor yapmadan 80 kg'da 70 kg'a düşen burcu'nun kesinlikle metabolizma hızı aynı değildir. öyle ki 80 kg'lık burcu 70 kg'lık burcunun sırtında ve karnında iki tane 5'er litrelik damacana taşıyan halidir. yok olan bıngıl bıngıl yağları damacana içinde hayal edin.

    (yazının başında "bu tek yoldan girdikten sonra ilerleyeeksiniz sonra yollar karışacak" demiştim.)

    dolayısıyla 70 kg'lık burcu metabolizmasını hızlandırmazsa ilk baştaki gibi hızlı kilo veremez, isyan eder sonra tekrar yemeye başlar bu arada lipit metabolizmasında ki dilemma leptin ve lipit hüçrelerinin yok olmayıp sadece küçülmesi, küçük lipit hücrelerinin tekrar büyümek için daha da hırçınlaşması istanbul'da gece konducuların kentsel dönüşümle tapu alıp zavallı beyaz yakalılar yeni evlirini acımasız fiyatlarla kiralaması gibidir. fakat o da ayrı bir hikayenin konusu. kalori açığını sağladınız ve spora başladınız 6. haftanın şafağında bana danışın. sorunuz o zaman kafanızda belirecek.

  • gta forum kullanıcıları, sızdırılan görüntüler üzerinden bir takım bilgileri derlemiş, çıkarımlarda bulunmuş. ben de siz kıymetli gamer suser arkadaşlarım için çevirdim:

    1- oyun vice city'de (miami) geçiyor ve harita çok büyük olacak gibi görünüyor, bir videoda, gerçekte miami'den oldukça uzakta olan bir göl var, bu bilgiden hareketle harita florida'nın daha büyük bir bölümünü içeriyor olabilir. videoların 2019-2020 tarihlerinden kalma olduğu tahmin ediliyor.

    2- en az 2 karakteri kontrol edebileceğiz. lucia (kadın-hispanik), jason (erkek-redneck). gta v de olduğu gibi karakterler arasında istediğimiz zaman geçiş yapabileceğiz ve soygun vb çeşitli işlerde diğer karakteri yardıma çağırabileceğiz.

    3- yerde sürünme, dinamik siper alma gibi yeni mekanikler var.

    4- sızan kodlar arasında ‘’jetpack kuşanma’’ ve ‘’at sürme’’ gibi ifadeler var.

    5- sigara, ilaç, sağlık kiti vb eşyalar için ayrı bir bölmenin olduğu yeni silah seçim menüsü.

    6- yere silah bırakma ve silah alma gibi yeni mekaniklerin yanı sıra gta v’e kıyasla daha sınırlı sayıda silah taşıyabileceğimize işaret eden bir silah seçim menüsü göze çarpıyor. ayrıca ‘’loot bag’’ olarak belirtilen bir çanta da taşıyor karakterimiz. bu herhangi spesifik bir görev için olabileceği gibi (gta 4 ve 5’te de çanta taşıdığımız görevler vardı) oyunda bir loot sisteminin de olacağının göstergesi olabilir.

    7- araç içi çatışmalarda artık sadece arabayı değil direkt olarak karakterimizi görebileceğiz. ayrıca araç camından sarkma gibi daha dinamik ve serbest çatışma mekanikleri yer alacak.

    8- detaylı araç içi modellemeleri mevcut. gta v’e sonradan eklenen rdr 2 de ise çıkışından itibaren var olan fps kamera desteği çok büyük ihtimalle bu oyunda da yer alacak. ayrıca aracın koltuğunun ve gaz-fren pedallarının ayarlandığı videolar çok detaylı bir araç özelleştirme sisteminin olduğunun işareti olabileceği gibi oyunun çıkışında yer almayan, rockstarın sadece geliştirme döneminde kullandığı ve detaylara verdiği inanılmaz özenin ispatı olan bir özellikten ibaret de olabilir.

    9- nakliye konteynırlarını soymak, kilitlerini kırmak gibi loot seçenekleri var.

    10- yeme, içme, yorgunluk, hayvan evcilleştirme gibi çeşitli rpg unsurlarına dair bir takım işaretler var.

    11- arttırılmış npc etkileşimi ve yapay zekası. bununla bağlantılı olarak restoran soygunu bölümünde poliser mekana bodoslama atlamak yerine etrafını sarıyor.

  • ne summon etmeye çalıştığını anlayamadığım bir wizard.

    otogarlar, ramazanda en rahat sigara içilen yerlerden biriydi. demek ki otogarları da kaybetmişiz artık. paladinler, witch hunterlar, anti-mageler göreve! *

  • eskiden derdim ki;
    insanın başına gelebilecek en kötü şey, bir gün 'yapayalnız kalmasıdır'.
    öğrendim ki; hayatta insanın başına gelebilecek en kötü şey,
    'yapayalnız hissetmesine neden olan insanlarla yaşamasıdır'.

    (bkz: goethe)

  • gönderi altına yazılanların çoğu "gavur" "yunan" "ermeni" "kafir"

    dinlerinden çıktılar haberleri yok