hesabın var mı? giriş yap

  • görünen o ki 20 tl'ye satılsaydı şüphelenilmeyecek sosistir.

    - efenim sosisi 3.50 liraya mal ettik. 4 lira etiket fiyatı olabilir.
    + 20 lira yapın onu siz.
    - ama efendim satış politikamıza aykırı.
    + ekşicileri şüphelendirmeyelim yok yere. 20 lira yapın dedim.

    halbuki sosis fiyatından bağımsız şekilde zararları olan bir gıda.

  • evet yanlış okumadınız, yapılan hesaplamalara göre güneş saniyede 5 buçuk milyar kilo kütle kaybediyor.

    o zaman şu soruyu sormak gerekiyor: "sen milyon, sen milyar, sen kütleyi ne yaptın?"

    hemen açıklayalım: kaybedilen kütlenin 1,5 milyar kilogramı güneş patlamaları ve rüzgarlarıyla uzaya saçılıyor. geriye kalan 4 milyar kilogram kütle ise einstein'ın e=mc^2 denklemine göre enerjiye dönüşerek uzaya ısı ve radyasyon şeklinde yayılıyor yani güneşin merkezinde gerçekleşen füzyon reaksiyonları sonucunda her saniye 4 milyar kilogram güneş kütlesi* enerjiye dönüşüyor. işte güneşimizin parlamasını ve güneş sistemini ısıtmasını sağlayan tüm bu enerjinin kaynağı, her saniye enerjiye dönüşen 4 milyar kg hidrojendir.

    bu şekilde devam ederse çok yakında güneşimiz bitip tükenecek gibi gözükerek sizi korkutmasın. saniyede 5.5 milyar kg bizim için çok büyük bir rakam gibi gözükse de, bu kütle güneş için denizdeki bir kum tanesi kadar az. güneş 5 milyar yıl sonra yakıtını bitirerek ömrünü tamamladığında, şu anki kütlesinin sadece % 0.034 'ünü kaybetmiş olacak, yani %1'den bile çok daha düşük bir değer. dolayısıyla 5 milyar yıl daha sıkıntı yok arkadaşlar, kafanız raad olsun.

    kaynaklar: * * *

  • çocukların karnı acıkmış, oyun oynamak istemişler. ne vardı biraz müsade etselerdi de kadını yeseydiler.

  • adam gibi adamlardır.

    z kuşağının her teknolojik gelişmeyi kendileri kullanır zannetmesi de kabak tadı veriyor. ulan o kullandığınız her teknolojiyi bulup, icad edip üretenler boomer dediğiniz 30 yaş üzeri adamlar zaten. siz anca sokakta tiktok dansı yapın.

  • dna'larımızın yüzde doksan dokuz aynı ama yüzde bir farklı olması.

    o yüzde 1'lik farkın büyük bölümü, beynimizin daha ince işler için evrilmiş olmasını sağlıyor ve kaba işlere o kadar uyumlu olmuyor.

    örneğin beyinde el haritası diye bir şey vardır, eli hangi kıvrımın kullanacağını belirleyen bir sinir eşleşmesidir. insanlarda bu harita çok düzgünken maymunlarda çok karışıktır. yani maymun, sanat eseri yapacak ilhamı edinse onu yapacak el becerisi genetik olarak yok. insanda ise bu var. bazen genetik olarak el haritası karışık olanlar oluyor, buna biz hastalık olarak bakıyoruz (adını unuttum), ancak bu aslında muymunların sıradan durumu. biz, el becerilerini evrimsel olarak kazanmışız (hayatta kalmak için av aletleri yapmışız).

    yani kısaca; şempanze ile aynı kas gücüne sahip olsak da biz onun kadar güç kapasitemizi kullanamıyoruz, ancak onlar da bunun karşılığında el becerisi gerektiren iş yapamıyor.

  • o hızda neden mi ölmüş? bariyerler beton da ondan. çok yüksek g kuvveti, esneme sıfır.

    - bariyerler uygun materyaller ile üretilmeli
    - plastik çubuk direkler ile gişe hat 50 metre öteden başlamalı
    - ogs/hgs ayrımı kaldırılmalı
    - en temizi, uzun vadeli olanı gişeler tamamen kaldırılmalı, gişesiz yönteme geçilmeli

  • abi bu ne?!

    adamlar son 20 senede, küresel ısınmanın 1 asırdır verdiği zarardan daha fazla zarar verdiler ülkeye. resmen doğaya tepki olarak gelmişler dünyaya. bıyıklarına benzin döküp yaktıklarım ya!