hesabın var mı? giriş yap

  • gelişleri de kurşun atmadan olmuştu zaten.
    gören de padişah ve şehzadeler elde mitralyöz istanbul'u işgal etmeye gelmiş ingilizlere ta-ta-ta sıkarken silah başında şehit oldular zanneder.

    istanbulu kendilerine ikram eden padişahın kendisinin himmete muhtaç bir dede olduğu görülünce ingilizler "bunun bize de faydası olmayacak anlaşılan, biz bedava işgal için gelmiştik o zaman biz kaçar" dediler, giderken de himmete muhtaç padişaha son bir yardım edip geçerken avrupaya bıraktılar.

    var mı lan öyle üç kuruşa beş köfte, padişah kalsaydı vardı.

  • müteahhit günlerce zemini kazmak için uğraşmış, zar zor temel atmışlar diye devam eden cümle. sokağa çıkın rastgele 100 adama sorun 99'u bunu söyler. sanırım türkiye kocaman bir kayanın üzerinde yer alıyor :)

  • mantiklidir. zira ımamoglu'na oy verecek saadet partili zaten verir. diger turlu, chp'ye eli gitmeyecek saadet partisi secmeni gidip binali'ye basabilirdi.

  • acilin basit sekilde anlatalim.

    lise mezunu yukumluler : lise mezununlari teslim oldyktan sonra 1 ay temel egitim alacak daha sonra 5 ay boyunca normal er/ erbas olarak hizmet edip terhis olma hakkina sahip olacak. eger isterse ve sinavlari gecerse 6 ay daha kendi istegiyle askerligini uzatabilecek ve bu surede ""maas""alacak. buyuk ihtimalle asgari ucret civari bir para olur ve 12 ay sonunda askerligini tamamlayacak. ancak bu kisi isterse yine kontenjan dahilinde profesyonel asker olarak orduya katilabilecek ve bu isi meslek olarak yapacak.

    on lisans mezunu : 2 ay temel askerlik yapacak . ardindan kontenjan ve kendi istegi dahilinde yedek astsubayliga basvurabilecek ve astsubay maasiyla 10 ay daha askerlik yaptiktan sonra hizmetini tamamlamis olacak. yine istege bagli olarak askerligini yedek astsubay olarak yapanlar kontenjan dahilinde profesyonel olarak askerlik meslegini yapabilecek yani yedek astsubayliktan normal astsubayliga gecebilecek. yedek astsubaylik yapmak istemeyenler 2 ay temel 4 ay da kita gorevini er/ erbas olarak yerine getirip 6 ay sonra terhis olabilecekler.

    lisans ve lisans ustu : 2 ay temel askerlik yapacak. ardindan yine kontenjan ve kendi istegi dahilinde yedek subayliga gecis yapabilecek ve 10 ay boyunca "maas" alacak. bu maas subay maasi kadar olacak. askerlik suresi bitince yine kontenjan ve kendi istegi dahilinde profesyonel askerlige yani subayliga gecis yapabilecek. yedek subaylik yapmak istemeyenler 2 ay temel egitim +4 ay kita gorevinden sonra toplam 6 ay da er/erbas olarak askerlik gorevini tamamlamis olacak. yedek subaylik yapmak isteyipte kontenjan olmamasi dolayisiyla giremeyenler yedek astsubayda olabilecek.

    bedelli : bedelli konusunu tam anlamadim acikcasi devlet ihtiyac fazlasi olursa cikaracak mi yoksa surekli mi olacak bilemiyorum . bir de kura mura falan baya degisik is. ancak 40.000 gosterge memur maasinin 6 kati bedel olacagi tabloda net sekilde yaziyor.

  • şimdi eğip bükmeyelim yunanistan'ın haklı bir şekilde ikinci olduğu listedir.

    bakıyorsun yemeklerine:

    imam bayildikis
    patlican oturtmaki
    karniyarikis
    etlikis dolmasos
    smyrna köftekis
    mıhlamaki
    zeytinyağli taze ayşeki

    tatlılar:

    baklavaki
    tel kadayıfıkis
    sütli nuriyesos
    tulumbakis
    maraş dondurmasıkis
    güllaçikis

    gibi gibi gibi... baksana şu listeye, bunlar birinci olmasında biz mi olalım amk. ;)

  • snap inc yeni bir gözlük kategorisi yaratmıştır. hayırlı olsun. şimdi bu tür gözlükler piyasada mantar gibi çoğalacaktır. fakat zamanlamasının yanlış olduğunu düşünüyorum. keşke yaz başlangıcında çıksaydı herkes bu gözlüklerden alırdı.