hesabın var mı? giriş yap

  • eldivenle cm oynatmıştır adama.

    maçı takip ederken karlı bir kış günü elazığ deplasmanından 3 puan çıkartan mancini gibi sevinirsin. ambiyans yaratır mis gibi.

  • bana yapılanları anlatayım:

    + 3-4 yaşlarındayken, gazoz ile gelen ablanın çiş diyerek zorla içirmesi.
    + yüksek bir duvardan kafa aşağı ablaca düşürülmek.
    + ailenin, japonluk derecesinde çekik gözlü tek ferdi olduğumdan, seni japonya'dan getirttik diyerek ablaca ağlatılmak.
    + yüklüğe çıkarıp üzerime yorganları yığmak.

  • müş. benim sayfalarım gelmiyo
    ben. şu an yurt dışı çıkışımızı sağlayan uydudan kaynaklanan bir sorun var efendim
    müş bi ilgileniverseydiniz siz
    ben. şey uydu uzayda efendim
    müş haa tamam o zaman

  • (bkz: üslup bazında bizi benzetirler)'den sonrasını okumadım.

    maşallah. ne yetenekler var sende be ekşi sözlük! ne yetenekler! adamın üslubunu karl marx'a benzetiyorlar! üstelik, kültürel değerlere de saygılı, karı-kızla alakası olmayan bir yazar! bravo!

    mesela benim çektiğim planlara da hep 'yaa sanki steven spielberg çekmiş' derler. öyle yani. çok şanslısınız kızlar. bir tane değiliz ki. birimiz karl marx'a benzer, birimiz steven spielberg'e.

  • protonların bir nötron yıldızından 10 kat daha fazla basınç içerdiği tespit eden yeni bir araştırmanın sonucunda ortaya konmuştur. şimdi biraz ayrıntılara inelim.

    protonların nasıl bir işlev gördüklerini belirlemek için uzun yıllardır çalışmakta olan bilim adamları, bir protonun iç basıncını sonunda ölçmeyi başardılar. araştırmacılar ilk defa her atomun çekirdeğinde bulunan bir atom altı parçacığı olan protonun içindeki basıncı hesapladılar ve bir protonun merkezindeki basıncın, dünya'nın atmosferik basıncının trilyon çarpı trilyon katı olduğunu belirlediler. bu hesaplama, söz konusu basıncın yoğun ve ölü bir yıldız olan bir nötron yıldızının iç basıncının yaklaşık 10 katı basınca eş değer olduğunu ortaya koydu. araştırmanın bulguları, 16 mayıs'ta nature dergisinde yayınlandı.

    çalışmanın yazarlarından biri olan fizikçi volker burkert, bunun şimdiye kadar görülen en yüksek basınç olduğunu belirtti. protonun merkezinden dışarı doğru aşırı yoğun bir basıncın olduğu ve ayrıca, protonun çevresinden gelen ve içe doğru olan karşıt basınç olduğu da belirtildi.

    protonun merkezine yakın yerde ortalama en yüksek basıncın 10 üzeri 35 pascal olduğu belirlendi ki bu basınç, evrendeki en yoğun nesnelerden biri olan nötron yıldızları için hesaplanan değerin çok üzerinde. yani nötron yıldızların evrende bilinen en yoğun nesnelerden biri olduğunu söyleyen burkert, bunun ondan daha büyük bir değere sahip olduğunu vurgulamış oldu.

    bilim adamları yıllardır protonun içindeki basıncı hesaplamayı denemişler; ancak bunu başaramamışlardı. bu araştırmacılar ise farklı bir yöntem izlediler. fazla sayıda proton içeren hidrojendeki elektronları ateşlediler. daha sonra protonun içindeki kuarkların etkileşimlerini kaydettiler.

    araştırmacılar, bulguların bilim insanlarının protonların çalışma şekli hakkında yeni bilgiler edinmelerine yardımcı olacağını umuyorlar. yapılan çalışma, kuvvetlerin protonun içinde nasıl dağıldıklarını açıklamanın yanında; çalışmanın bulguları, bilim insanlarının gelecekte nükleer ve parçacık fiziğine olan bakış açılarını etkileyebilir.

    kaynak: http://www.techtimes.com/…r-than-a-neutron-star.htm

    orijinal çalışma: https://www.nature.com/articles/s41586-018-0060-z

    edit1: fizikçi değilim, sadece meraklıyım. bu tarz konulardaki her türlü katkıya açığım.

    edit2: orijinal çalışmadan bir cümle: “the average peak pressure near the centre is about 10^35 pascals, which exceeds the pressure estimated for the most densely packed known objects in the universe, neutron stars”

  • faizleri düşüreceğiz dedi hatta zamanını bile üstü kapalı ima etti. fed'in faiz artırma ihtimali varken bu laf söylenmez, mb'nin elindeki silah aylar öncesinden alenen ilan edilmez, yeri ve zamanı gelince mb ilan eder. özel sektör borcu varken ve eksi rezervlerdeyken faiz indirimi yapamazsın. faiz sonuçtur neden değildir. enflasyon nedendir. enflasyonun üzerinde faiz vermek zorundasın. cds primlerin bu kadar yüksekken zaten gelmeyen yatırımcı faizin düşmesiyle tamamen ülkeyi terk eder. en basit ekonomi bilgisi. bu ülkede faiz lobisi falan yok, anti faizci neo osmanlı iktisat lobisi var. en temel ekonomi bilgisini reddediyorlar. ilkel bir ekonomi görüşü bunlarınki, herhangi bir bilimsel alanda yeri yok. tamamen rant var, tamamen soygunculuk var.
    edit: yaklaşık 20 dakikada 20 kuruş arttı. bilime sırt çevirirsen sonuç bu olur. dünyada bu kadar para bolluğu varken abd bu kadar para basmışken bu döviz kurunu haketmiyoruz. tüm türkiye'ye geçmiş olsun. umarım bu liyakatsizlikten en kısa zamanda kurtuluruz. umarım siyasal islamın olmadığı güzel günler yakındır.

  • parasını enpara'da değerlendirmek isteyenlere duyurulur. döviz kuru yükseldiğinde online hizmetlerini "teknik arıza" adı altında kapatmakta ve döviz kuru düşünceye ya da dengeleninceye kadar erişimi engellemekteler. dolayısı ile ne sisteme giriş, ne de işlem yapabiliyorsunuz. böyle ucuz oyunlar oynayan bir yapı haline dönüştüler ki bu ülkede normal böyle işler. bundan sonra paramı yastık altı yaparım, yine bu şark kurnazlarına yedirmem. adam değilsiniz adam, hanginizin boğazından geçecekse de haram olsun.

  • "isviçre'nin lozan kentinde müslüman bir çift, karşı cinsle el sıkışmayı reddettikleri gerekçesiyle isviçre vatandaşlığı'na kabul edilmedi."

    hayır yani gerçekten, kültürüne düşman olduğun bir ülkeye gidip neden vatandaşlık almak ister bu tipler anlayamıyorum!? insanlar da haliyle kendilerinin doğru buldukları bir şeyi yanlış olarak gören organizmaların kültür şoku yaşamamaları için en doğrusunu yapıyorlar.

    kaynak