hesabın var mı? giriş yap

  • şampiyon kokoreç'in mecidiyeköy şubesinin yemeksepeti'nde gelen olumsuz yorumlara verdiği inanılmaz samimi ve bir o kadar da efsanevi ayarlardır.

    örnek:

    müşteri: hayatımda yediğim en kotu kokorectı bı daha asla.
    şk: birincisi, hayatınızda yediğiniz en kötü kokoreç olmasının sebebini yazmamışsınız. ikincisi, gerekli kontrolleri yaptığımızda gördük ki, siparişiniz normal sürenin de altında ulaştırılmış sizlere. buna rağmen hızımıza da en düşük puanı vermişsiniz. aynı zamanda bu siparişten hemen 2 gün sonra tekrar sipariş verip tekrardan ürünler hızlı ulaşmasına rağmen 2-2-2 şeklinde paunlama yapmışsınız. sebep olarak da kokoreçin domatesli olmasını göstermişsiniz. ama domatessiz olsun diye not bile yazmamışsınız.

    -----------

    sayın müşterimiz; "kokoreçine güvenmeyen domatesle sunar" gibi bir özlü söz yazmışsınız fakat şampiyon kokoreç'in bütün şubelerinin kokoreçi domates ve biber ile pişirerek sunduğunu bilmiyorsunuz muhtemelen. bu, kokoreçimize güvenmediğimiz değil, bizim tarzımızın bu olduğunu gösterir. ki, hemen her kokoreççi de bu şekilde yapar. sadece ege bölgesinde, özellikle izmir'de kokoreç yalnızca kimyon ile sunulur. ayrıca bu bizden ilk siparişiniz değil. domates istemediğinizi belirtebilirdiniz.

    -------------

    çok daha fazlası için: http://istanbul.yemeksepeti.com/…&categoryname=4574

    (bkz: domates istemediğinizi belirtebilirdiniz)

  • olm mal mısınız? beyni kullanım dışına mı bıraktınız?

    dışarı çıkan biri şu çağda en sıradan şey olan(fakir ülkeler hariç); cluba gidip eğlenebilir mi? hayır, bara gidip canlı performans dinleyip dilediğince içebilir mi? hayır, her hafta kiloyla et alıp manzaralı bir yere gidip yanına meze alkollü/alkolsüz içki akıtabilir mi? hayır, bisiklet alıp kendini dağa vurabilir mi? hayır, elektronik hobileri olabilir mi? drone, xbox vs. çok zor, güzel restaurantlarda yemek? hayır...

    insanlar mcdonald's tarzı kahveciye gidip 25tl'ye, ki mecbur 25 tl altına dışarıda ancak bankta su içer simit yersin, kahve içiyorlar ve saatlerce oturuyorlar ancak bu bile size lüks geliyor hala doluyor diyorsunuz.

    size bunun lüks gelmesi bile ayrı bir inceleme konusu, güdülmüşsünüz her şeyi kabullenmişsiniz mal sürüleri. dalgasına geyiğini yapanlar hariç gerçekten böyle düşünenler var, onlara ithaf edilmiştir.

  • damadı enerji bakanı, kızı cumhurbaşkanı danışmanı olan cumhurbaşkanının sarfettiği söz.

  • sozlukte en cok tanimayi istedigim suser bu adam. derin cm sevgisi, futbola olan muthis bagliligi, 4lu defans sevgisi, arsenal aski, lakers deliligi henry'e tapmasi kobe ile cosmasi ,büyük nba bilgisi ile tam da benim kafamda bi suser. tabii ki ayrildigimiz yerlerde var o sari kirmiziya ben siyah beyaza gonul vermis bulunmaktayiz ama sportif yazilarini keyifle okumakta merakla beklemekte oldugum kisidir, budur!

  • bilinçli bir kredi kartı kullanıcısı için son ödeme tarihleri çok önemlidir. son ödeme tarihi, hesap kesim tarihinden yaklaşık 10 gün sonraya (hafta sonuna denk gelirse bir sonraki iş günü) denk gelir ve ekstre tutarına herhangi bir faiz işlememesi için ekstre tutarının tamamının bu süre içerisinde ödenmesi gerekir.

    öncelikle gecikmeye girmemek için ekstre borcunun minimum ödeme tutarının tamamı son ödeme tarihine kadar ödenmelidir. ekstre tutarınız 2000 tl olsun. son yasal düzenlemeden sonra kredi kartı asgari ödeme oranı %20'ye düşürüldü. bu duruma göre minimum ödeme tutarınız 400 tl oluyor. eğer bu 400 tl'lik minimum ödeme tutarının tamamı son ödeme tarihine kadar ödenmediyse hesap kesim tarihiyle son ödeme tarihi arasındaki süre boyunca (10 gün) kalan ekstre borcunun tamamına alışveriş faizi uygulanır.

    örnekle açıklamak gerekirse hesap kesim tarihiniz ayın 15'i; son ödeme tarihiniz de ayın 25'i olsun ve son ekstreniz için hiç ödeme yapmadığınızı varsayalım. ekstre borcunuzun minimum ödeme tutarının tamamını (400 tl) ayın 25'ine kadar ödemezseniz ekstre borcunuzun tamamına (2000 tl) alışveriş faizi uygulanır. minimum ödeme tutarının tamamını değil de bir kısmını ödediniz diyelim. o ödediğiniz tutar dışında kalan ekstre borcuna alışveriş faizi uygulanır. sadece minimum ödeme tutarının tamamını ödediğiniz senaryoda ise 1600 tl'lik kalan ekstre tutarı için ekstre kesim tarihi baz alınarak sadece alışveriş faizi uygulanır.

    ekstre borcu son ödeme tarihine kadar bir lira dahi ödenmemişse minimum ödeme tutarının ödenmeyen kısmı için gecikme faizi; minimum ödeme tutarının dışında kalan ekstre tutarı için de alışveriş faizi uygulanır.

    yine aynı örnek üzerinden devam edelim. bir kere son ödeme tarihine kadar (ayın 25'i) minimum ödeme tutarını ödemediğiniz için hesap kesim tarihiyle son ödeme tarihi arasındaki o 10 günlük süre için alışveriş faizi uygulandı. ayrıca kredi kayıt bürosuna da gecikme bildirimi yapıldı.

    ayın 26'sından sonra 400 tl'lik minimum ödeme tutarına gecikme faizi uygulanmaya başlar; kalan 1600 tl'lik kısma ise alışveriş faizi uygulanır. bu faizler toplanıp bsmv ve kkdf tutarları da eklenerek bir sonraki ekstrede faizler & vergiler bölümüne yazılır.

    özetle; son ödeme tarihine kadar ekstre borcunun tamamının ödenmesi en uygun durumdur. ama tamamı ödenemiyorsa bile en azından hem gecikmeye düşmemek hem de o 10 günlük süre için alışveriş faizi uygulanmaması için minimum ödeme tutarının tamamı ödenmelidir. aksi takdirde kısa bir sürede borç girdabına girmek hiç de zor değil.

  • o hızda neden mi ölmüş? bariyerler beton da ondan. çok yüksek g kuvveti, esneme sıfır.

    - bariyerler uygun materyaller ile üretilmeli
    - plastik çubuk direkler ile gişe hat 50 metre öteden başlamalı
    - ogs/hgs ayrımı kaldırılmalı
    - en temizi, uzun vadeli olanı gişeler tamamen kaldırılmalı, gişesiz yönteme geçilmeli

  • san francisco ve los angeles arası yapılacak hızlı trenin maliyeti 60 milyar dolar iken, hyperloop ile 6 milyar dolara çözüm getirilebileceği ve saatte 570 km ila 1220 km hız arasında bir hıza sahip olacağı öngörülüyor.

  • dul kadınlara vericek olan ve yasalaşma aşamasındaki maaşın istisnasıdır. yani diyor ki kocan öldü ve sen evinde efendi gibi oturuyorsan sana 250 tl aylık maaş. (250 tl iyi para valla çok bile)

    eğer ki eşi ölen (dul) kadın evli olmasa bile bir erkekle birlikte görülüyor, erkekle ilişkisi olduğu tespit ediliyorsa bu maaş kesilecektir. yani burada da diyor ki eşin öldü maaşı aldın ama bir erkekle ilişkin varsa hemen ona karşı muhtaç duruma düş. eğer bir erkekle ilişkin varsa o sana zaten bakar, hemen sana bağladığım bu muhteşem maaşı keseyim, sen erkeğinin eline bak. çünkü sen kadınsın ve yanında erkeğin varsa özgürlüğün artık onun elindedir ve onun kölesisindir.

    bu yasayı kim oturup düşünüp bu hale getirdiyse allahı ona dul kadın olmayı nasip etsin amin.