hesabın var mı? giriş yap

  • köyümün festivalindeki çekilişten leğen kazanmıştık. çok duygusal anlardı. annem: "koş oğlum git al!" dediğinde herkesin arasından sıyrılıp kürsüdeki adamın yanına çıkmıştım.. herkes bana bakıyordu. hayalimdeki leğene kavuşmak üzereydim.. teyzem, abim, annem, ananem... herkes ama herkes benim o leğeni iki elimle tutup adeta bir ülkenin bayrağı gibi taşıyor oluşuma şahit oluyordu. mikrofonu elime aldığımda ağzımdan şu cümleler dökülmüştü: "ben.. biz bugün sadece bir leğen değil, çok daha fazlasını kazandık.. köyümüzü!" teyzem, abim, annem, ananem... herkes ama herkes beni alkışlıyordu.

  • bu modayı ilk kim çıkardıysa, o başlıklara kim prim verdiyse, hangi moderatör bahsi geçen başlıkları taşınması gereken yerlere taşımadıysa yatacak yeri yok. arkadaş ekşi sözlük ölüyor başlık kirliliğinden diyoruz, anasını sikip foruma çevirdi ergenler güzel yeri diyoruz kimse siklemiyor. böyle bir saçmalık olabilir mi?

    ibrahim tatlıses deninde akla ilk gelenler diye başlık mı olur allasen? ibrahim tatlıses denince akla ne geliyorsa açar onun başlığına yazarsın. bıyık mı geliyor misal;

    ''bu adamı görünce akla ilk gelen şey bıyıktır'' yazarsın.

    gaziantep denince akla ilk gelenler'miş? bu neyin ezikliği biliyor musunuz? gaziantep başlığı açıldığında, orası ile ilgili yazılması gereken her şey başlığına yazıldığında sperm olan ya da kısa pantolonla gezen neslin o dönem yazar olamamasının ezikliği. o zamanlar yazamamışlar, şimdi yazmak istiyorlar ama yazmak istediklerinin hepsi o başlığa yazılmış. hoppa yeni başlık açayım, oraya sıçayım.

    bu sikko akım ile yeni başlayanlar için x akımı aynı bokun laciverdi esasında..

  • ölüler tek bir şeyi bilirler: hayatta olmak daha iyidir..

    film boyunca aslında "gerçek hayat"tan ne kadar uzak olduğumuzu, okuyacağım, adam olacağım, işe gireceğim, evleneceğim, emekli olunca şunu yapacağım bunu yapacağım gibi hedefler ve ideallerin arasında sıkıştığımızı, eskiden sadece yaşamak amaçlı var olan bizlerin ne olduğunu unuttuğumuzu yüzümüze vuran, sonundaki işlek bir caddede su gibi akan insanları görünce derin düşüncelere sevk eden danny boyle filmi. (böyle cümle olmaz olsun) james franco coşmuş, döktürmüş.... muazzam.

  • motosiklet sürücü tamamen geri zekalı. en sağ şeritten tam gaz gidip de niye önüme kırdın diye mal mal hareketler sergiliyor.
    ben de aktif motosiklet kullanıcısiyim ve çok şükür çevremde böyle mal apaçiler yok.

    arkadsslarina güvenip de arabanın önünu kesip kavga etmek falan. katıksız mal.

  • 90+8 olmuş ve hakemle konuşmasan hakemle senin alakan yok. kaptan değilsin, faulu sen yapmadın, ısrarla itiraz edip sarı kart görüyosun daha hala zorlamaya devam ediyosun. evet operasyon amk ama fredin noel operasyonu.

  • sruli recht isimli bir ruh hastasının yaptığı, köpek balığı derisinden yapılmış olan psikopat eldiveni. fiyatı 720 euro. eldivenin iç tarafında yukarıya doğru bakan dikenler var. eldiveni taktıktan sonra elinizi geri çekmeye çalışırsanız dikenler ele geçiyor. çıkarmak için ya eldiveni kestirmeniz ya da elinizi parçalamanız gerekiyor. bunun tersi de var. yani dikenleri dışta olanı. bununla da tokalaştığınız kişiye unutulmaz bir deneyim yaşatıyorsunuz.
    müşteri kitlesini çok merak ediyorum cidden.

    bir de bu adamın, kendi karnından kestirdiği bir deri parçasıyla yaptığı yüzük var. kılları bile üstünde. onun da fiyatı 350.000 euro imiş. alana şimdiden hayırlı olsun diyelim buradan.

  • insanın düşmanının dahi çekmesini istemeyeceği bir çeşit ızdırapdır. bir iki günlük yanma hissinden sonra gelen ve yanma hissinden çok daha zor geçen bir süreçdir.

    diğer alerjik reaksiyonlarda olduğu gibi güneş yanığı sonrası yaşadığımız bu kaşıntı da vücudun "histamin" adlı himyasalı salgılaması ile ortaya çıkar. bu sebepten dolayı kesin çözümü "anti-histamin" içeren ilaçlardır (bkz: xyzal). fakat bu ilaçların yirmi dört saat içerisinde birden fazla kullanılmasının sağlık açısından tehlikeli olması ve ilacın etkisi geçtiğinde kaşıntının aynı şiddette vücudu sarmasından dolayı alternatif çözümlere başvurmak zaruridir. bu alternatif çözümler içerisinde en kısa sürede etki edeni ve kaşıntıyı en çok geçireni ise yine içerdiği yoğun "anti-histamin" sebebiyle elma sirkesidir. fakat sirkenin etkisini göstermesi ilaçlara göre uzun sürmektedir ve bu süreçte sabır göstermek oldukça zordur.

    kaşıntıyı dindirmenin yanında tedavi sürecini hızlandırabilmek için ise anestol ve silvadiazin kremleri avuç içinde karıştırılarak sürülebilir. yine bu kremlerin yanında fenistil adlı jel ise hem "anti-histamin" içermesi hem de tedavi sürecine sağlayacağı katkı ile kesinlikle iyi bir tercih olacaktır.

    en başta bahsettiğim gibi gerçekten çok ama çok sancılı bir süreçtir. fakat bu tedavilerinde yardımıyla 24-36 saat içerisinde geçtiğinde gerçekten çok zor bir sabır sınavı atlatılmış ve kişi zihnen ve bedenen daha dayanıklı bir hale bürünmüş olacaktır.