hesabın var mı? giriş yap

  • dünyanın en iyi 10 keskin nişancısı listesi' nin 6. sıradaki ismidir. onaylanmış düşman zayiatı 242.

    (1915-1991) zaytsev, "enemy at the gates" filmi sayesinde belki de dünya üzerinde en iyi bilinen keskin nişancıdır. yeleninskoye 'de doğmuş ve ural dağları' nda büyümüştür. soyadı "tavşan" anlamına gelmektedir. stalingrad' a gelmeden önce, sovyet donanması için katiplik yapmıştır. ancak stalingrad' da olanları okuduktan sonra cephede savaşmak için gönüllü olmuştur. ardından 1047. tüfek alayı' na atanmıştır. zaytsev, bir matiz fabrikasında sniper okulu açtı. onun eğittiği askerlere ise ‘leverets’ (yavru tavşanlar) adı verildi. bu olay 62. orduda keskin nişancılık faaliyetlerinin artmasına sebep oldu. zaytsev' in eğittiği keskin nişancılar 3000' den fazla düşman askerini öldürmüştür.
    zaytsev' in ekim 1942 ve haziran 1943 arasında 242 kişiyi vurduğu onaylanmıştır. ancak asıl rakam muhtemelen 500 civarıdır. zayvsev' i öldürmek üzere almanya' dan gönderilen yetenekli bir keskin nişancı olan erwin kónig isimli birinin olduğu söylenir. ancak bu kişinin varlığı henüz kanıtlanamamıştır. zavysev' in söylediğine göre bu ikilinin stalingrad' da gerçekleştirdiği düello 3 gün sürmüştür. 3 günün sonunda zaytsev, kónig' i öldürdüğünü ve başarısının ödülü olarak onun dürbününü aldığını belirtmiştir.

    http://listverse.com/…13/top-10-snipers-in-history/

    http://www.korsanfan.com/…n-iyi-10-keskin-nisancisi

  • kilolu biriyle sırf kilosundan ötürü dalga geçme aşağılık bir davranıştır lakiiin;

    bu kişi insanları tiplerinden ötürü itin gtüne sokuyorsa müstehaktır.

  • "sorun ne biliyor musun?

    sorun, senin gerçekleştirmek için çırpındığın hayallerini, başkalarının bakkaldan ekmek almaya gidiyormuşcasına kolay gerçekleştirmesi. hem de hiç haketmeden. "

    behzat ç.

  • 3-4 kişi toplanıp köylü gibi 15 bardak çay, kahve ve soda içilmiş. uzun zamandır bu kadar vizyonsuz bir sipariş görmemiştim. belli ki bolca futbol ve siyaset konuşulmuş.

    gezi'den sonra mado'ya hiç uğramadım, ama hesap diğer mekanlara göre normal geldi.

  • ufacık esnaflık hayatında yapabileceği en büyük salaklığı yapmış kuruyemişçi. haydi yavrum soldan soldan.

    edit: şahsın kuruyemişçiyle bir bağlantısının olmadığı iddia ediliyor.

    yeni edit: şahsın kuruyemişçide dönüşümlü çalışan insanlardan biri olduğu da iddia ediliyor.

  • böyle bir olayın üstünden dahi dalga geçen suserları gördükçe sözlüğün kalitesinin nereye geldiğini daha iyi görüyorsunuz.

    ucunun nereye dokunduğu ortaya çıkacaktır elbet.

  • kaybetme hissiyatı sonunda ruhlarına işledi demektir. korku dağları bekler talha.
    korkunun çaresi teslimiyettir.