hesabın var mı? giriş yap

  • allah'tan arada "öncelikle, türk insanı gerçekten de farkındalığı yüksek bir kitledir. " cümlesine rastladım hızlıca geçerken. yoksa bütün yazıyı okumak zorunda kalacaktım.

  • recebimin az önceki grup konuşmasından bir kupledir.

    eeee?

    hadi entiriyi dolduralım. nüfus olmuş 76 milyon. yaklaşık 4 kişi bir hane yapsa 19 milyon aile yapar. hadi çekirdekler yanlız yaşayanlarla 20 milyon diyelim.

    20 milyonu böl 2,5'a 8. yani 8 yılda bir buzdolabı değiştiryorsunuz ama 11 yıldır bir adamı değiştiremediniz be! başka ne denir ki bu mesele üstüne

  • en aptalcasi olmasa da en yenisi oldugu için paylasmak istiyorum bunu: dün gecenin geç ya da bu sabahin erken sayilabilecek bir saatinde yatmisken birden garip sesler duydugumu fark ettim. sanki kafamin içinde bir kadin çigliklar atiyordu. oldukça hafifti, fakat vardi iste, ordaydi. vücudumdan geliyordur filan diye ikna etmeye çalistim kendimi, fakat yok yani, beynimin içindeydi olay. feci korktum. tamam dedim, aha iste, psikoloji okuya okuya psikotik oldum, auditory hallucination derler buna, sizofreninin kadinlarda baslama yasidir tam da benim yaslarim, ailede de yoktu ama, ben gittim iste, geçmis olsun.
    dayanamadim o sekilde daha fazla yatmaya, kalktim. kalkarken bir seye takildim lakin: teybe taktigim kulakliga. megersem radyoyu açik birakmisim ve de yastigin altina girmis kulaklik; ses ordan geliyormus. korkunç derin bir rahatlama oldu dogrusu yasadigim. :-)

    bunun disinda aptalca olmanin ötesinde nerdeyse patolojik sayilacak bir dalginligi 95 senesinde, habitatta çalisirken ve yaklasik 40 saat uykusuzluktan sonra bir aksam yapmistim: arkadasimla telefonda konusuyordum.. ben normal normal anlatirken arkadasim birden tuhaf bir tavir içine girip, "lacrima, iyi misin sen, geleyim mi oraya" filan demeye basladi. "niye ki, ne oldu" dedim.. megersem bes dakika önce anlattigim bir olayi daha önce hiç anlatmamis gibi yeniden anlatmaya baslamisim. hiç farkinda degildim dogrusu. onda da korkmustum biraz, ama uykusuzluguma vermek istedim bunu, verdim.

  • california, livermore'daki küçük bir itfaiye istasyonunda bulunur ve 1901 yılından beri yanmaktadır. görsel

    "centennial bulb" tüm zamanların en uzun ömürlü ampulüdür. itfaiyenin başka bir binaya taşındığı 1976 yılında sadece 22 dakikalığına söndürülmüştür. yeni evindeki macerası centennialbulb.org adresinden 30 saniyede bir güncellenen görüntüsü eşliğinde takip edilebilmektedir.

    ampulün 20 mayıs 2013 gecesi ampulün yandığı gözlemlenmiş ancak ertesi gün güç sağlayan ups'in bozulması nedeni ile 7 saat sönük kaldığı ortaya çıkmış ve yeni güç ünitesi ile tekrar yanık kalmaya devam etmiştir.

    ampul, 1890'ların sonlarında shelby electric company tarafından shelby, ohio'da üretildi. ilk olarak livermore power and water company'nin sahibi dennis bernal tarafından 1901'de satın alındığında livermore'a gitti. aynı yıl şirketini satan bernal ampulü yerel itfaiyeye bağışladı.

    ampul ilk başta itfaiye hortumlarının bulunduğu depoya, ardından itfaiye garajına ve sonrasında belediye binasına taşındı. en sonunda kalıcı yuvası olacak yere 6 numaralı yangın istasyonuna ulaştı.

    ampul 120 yıldan fazla bir süre ve 1 milyon 50 bin saatten fazla kullanımdan sonra bile yanmaya devam etmektedir. günümüzde ampul orijinal 30 watt'lık gücünde değil 4 watt olarak yanacak şekilde kısılmıştır. bu sayede ömrünün daha da uzun olması beklenmektedir.

    centennial bulb, 1972 yılında dünyanın en dayanıklı ışık kaynağı olarak guinness rekorlar kitabı'na alınmış ve sonraki 16 sayıda da bu ünvanla listelenmiştir. 1988-2006 yıllarında nedensiz olarak rekorlar kitabından çıkarılsa da 2007 yılında tekrar listelenmeye başlamıştır.

    araştırmacılar ampulün tasarımından tam olarak emin olamasa da (bunu incelemek ampul kullanımdayken imkansızdır) shelby electric company tarafından aynı dönemde üretilen diğer ampullerden farklı olmadığı düşünülmektedir.

    artık ampuller bilinçli olarak daha kısa yanacak şekilde üretilmektedir. sebebini larker nickli suser şurada anlatmış: ampullerin daha kısa ömürlü olması için çabalayan yasal çete: phoebus cartel

    kaynak: historydaily - wikipedia - guinnessworldrecords

    peşin not: ampül değil ampul...

  • -iyi günler turkcell musteri hizmetleri ben hede nasil yardimci olabilirim?
    -iyi gunler hanfendi. burda bir turkcell vericisi var..
    -evet?
    -size girsin hehehoheoeh
    -size daha yakinmis beyefendi, bence size girsin
    -oeeh?

    bu diyalogu yapan bayan arkadasim hic istifini bozmadan diger cagrisini almistir.