hesabın var mı? giriş yap

  • nasıl izin alınır? dronumuz 500 gram altı ise kafamıza göre takılabiliyor muyuz? gibi sorulara doğru düzgün cevap bulamadığım için kendim yazmaya karar verdim. genel hatlarıyla yazıyorum çünkü ayrıntıya girdikçe olayı çözmek imkansızlaşıyor. istanbul için yazıyorum ancak diğer illerde de durum benzer şekilde.

    1- dji spark (500g altı) dronum var. kayıtsız ve izinsiz istediğim yerde uçabilir miyim?

    - kayıt yapmak zorunda değilsiniz. ancak istediğiniz yerde uçamazsınız. tavsiyem dronu shgm'nin sitesi üzerinden kaydetmeniz, daha sonra uçuş izni alacakmışsınız gibi bilgilerinizi doldurup açılan haritada uçuşa serbest olan alanları tespit etmeniz. bunu yaparken insanlardan, binalardan, askeri alanlardan ve havaalanlarından oldukça uzak bir yer belirlemenizde fayda var. uçacağınız yeri belirleyip ekran resmi alın yazdırın ayrıca shgm'nin iha talimatnamesini de yanınıza alarak uçuşa öyle gidin. polis gelmesi durumunda bütün belgeleri ibraz edersiniz.

    2- dji mavic (500g üstü) dronum var. dronumu kaydedip istediğim yerde uçabilir miyim?

    - kayıt yapmak zorundasınız, yoksa 17 bin tl ceza ödeyebilirsiniz. eğer ticari iha lisansınız yoksa uçabileceğiniz yerler insanlardan, binalardan ve havaalanlarından çok uzak yerler. örnek vermek gerekirse bakırköy havaalanına çok yakın olduğundan bakırköy'ün hiçbir yerinde uçamazsınız. serbest bölgelerde uçmak için ise uçuş izni almak zorundasınız yoksa 4 bin tl ceza ödeyebilirsiniz. shgm'nin sitesinde izin alarak uçabileceğiniz yerleri görebilirsiniz. izin prosedürü en az 12 gün sürüyor. ayrıca, uçuşa giderken bütün belgeleri yanınıza almayı unutmayın.

    3- ben dronumla turistik yerler çekmek istiyorum ne yapacağım?

    - ticari pilot lisansı (iha 0 / iha 1) için parasını verip eğitim almalısınız. 3. kişilere verebileceğiniz zararlara karşı yıllık sigorta yaptırmalısınız. yine de insanlara ve binalara 50 metreden fazla yaklaşamazsınız. uçuşa kesinlikle yasak olan yerlerde (valiliğin sitesine bakınız) uçamazsınız. pilot lisansınızı alıp sigortanızı yaptırdıktan sonra yine izin prosedürüne dahil olacaksınız. yani en az 12 gün önceden uçuş izni başvurusu yapacaksınız. sonuç olarak ne yaparsanız yapın her istediğiniz yerde uçamazsınız. ayrıca, mevzuata aykırı bir uçuş yaparken 3. kişinin malına ya da vücut bütünlüğüne zarar verirseniz sigortanız bunu karşılamayacaktır.

  • şaka maka o vakitler istanbulda 3 tane zengin taşaklı adam var bunlardan birisi cemile'ye (hikmet karcı), öbürkü aylin'e(soner talaşoğlu), öbürkü de salak berrine(hakan) aşık. bunlar da hala camsız evde oturuyo heyhat

    camları varmış

  • 1)baba
    2)abi
    3)erkek kardeş
    4)dayı
    5)amca
    6)annenin babası
    7)babanın babası
    8)kocanın babası
    9)kız kardeşin oğlu
    10)erkek kardeşin oğlu
    nikah düşmüyor. asla evlenilmez.

  • son durum: kars valiliği açıklama yapmış:
    disiplin soruşturması açılmış soruşturmanın selameti açısından görevden uzaklaştırılmıştır.

    valilik duyurusu

    bugün facebook'ta paylaşılan bir atatürk videosu altında yorumuna denk geldiğim rafı ceran isimli jandarmanın yüz karası astsubay.

    türk jandarması bünyesinde atatürk ve cumhuriyet düşmanlarını mı barındırarak koruyor türkiye cumhuriyetini?

    söz konusu atatürk videosu

    jandarmanın fetö ağzıyla yaptığı yorum:
    atatürk'e ingiliz ajanı demesi

    profili gezilirse kendisinin atatürk ve milli mücadeleyi aşağılayan daha bir çok paylaşımı bulunabilir.

    facebook profili

    bir 15 temmuz daha yaşamak istemiyorsak umarım bu gibi adamlar turk jandarması ve ordusundan temizlenir.

    edit: facebook hesabını kapatmış yeni fırsatım oldu edit yapmaya. şikayet etmek isteyenler için kendisinin facebook'ta yazdığı aktif görev yeri kars arpaçay doğruyol jandarma karakol komutanlığı.

    bazı arkadaşlar mesajla soruyor atatürk eleştirilemez mi diye, elbette eliştirilebilir. ama milli mücadelenin liderine ingiliz ajanı ve çanakkale'nin kıçı boklu bir yarbayı demek başka bir şey. hele de bunu diyen bir türk jandarması olunca..

    burada hesabındaki tüm benzer paylaşımları özetlemişler

    edit3: an itibariyle krttv, t24 gibi bazi ulusal yayin organlarinda haber konusu olmustur. umuyoruz ki gereken cezayi alacaktir.

    haber 1
    haber 2
    haber 3
    haber 4

    edit2: rafi ceran isimli halen kars arpaçay doğruyol jandarma karakolunda görev yapan bu astsubay kd. başçavuş facebook hesabını tekrar açmış, atatürk'e hakaret içeren paylaşımları olduğu gibi durmakla beraber tüm kişisel bilgilerini temizlemiş. umuyorum bu rezil adam ulusal basında da gündem olur da savcılar ve içişleri bakanlığı harekete geçer. türk jandarması içindeki atatürk düşmanlarını temizler.

    facebook profili