hesabın var mı? giriş yap

  • çünkü nasıl açılacağımı bilmiyorum.

    çünkü ağzım laf yapmıyor, en kötü kusurlara sahip de olsan sözlükte de piç olarak bilinen kesim laf lafı açıp, kızı bağlarken ben noktalama işaretine dikkat etmeye kasıp, kızı gerim gerim geren şeyler yazıyorum.

    çünkü onu eğlendiremeyebilirim, sosyal olarak kısıtlı geçmişim var ve öyle ne zaman nereye gidilir, nerede ne yapılır bilemem.

    çünkü başkası kızın orasına burasına rahat dokunabilirken belim elim titrer, gidemem yanına. korkarım ne olursa olsun.

    çünkü başkası hızlı davranırken ben doğru zamanı beklerim ve o zaman gelmeden o kızı kaybederim.

  • "kazların kadın şahıslara ait olduğu belirlenmiş, görevlilerinin müdahale etmesi üzerine, kadınlar kazları tekrar yanlarına alarak parktan ayrıldıkları anlaşılmıştır” link

    sözkonusu arap aklamak olunca emniyet teşkilatımızın ne kadar sıkı ve titiz çalıştığını gözler önüne seren bir açıklama olmuş.

  • başladınız yine izledim , akşam izlerim bilmem ne. bize ne ulan ne zaman izleyeceğinizden. dizinin konusu ne , oyuncular kim vs onlardan bahsetsene.

  • iki ay boyunca burada yazilan siteler uzerinden calisip 7-7.5 civari notlar almak oldukca olasi. en alta da bir kaç tüyo ekledim, aklıma gelen gözüme çarpan oldukça devamı gelir.

    https://www.youtube.com/…demicenglishhelp/playlists
    bu hesapta genellikle speaking kismina yonelik medyaya odaklanin, hedeflediginiz band skoru ve yarim puan uzerine calisin.

    http://www.goodluckielts.com/
    bu sitede writing uzerine ise yarayacak bilgiler var.

    http://www.ielts-blog.com/
    deneme testleri ve sinavin kendisine dair bilgi bulabilirsiniz.

    http://www.ieltsbuddy.com/
    gramer bilgisi ve kelime haznesini gelistirmek icin basarili.

    http://ieltsspeakingquestions.blogspot.ae/
    bu sayfa da speaking uzerine yogunlasmis bir goz atmakta yarar var.

    http://www.ielts-mentor.com/
    herseyden biraz bilgi ihtiva eden bir site, gramer bilgisi ve deneme testlerine goz atmakta fayda var.

    http://ielts-simon.com/
    bu sahis gercekten cok iyi yonlendirmeler yapiyor, writing ve reading ten yüksek not almak istiyorsaniz bastan sona okuyun, hazmedin.

    http://subscriptions.viddler.com/simoncorcoran
    burda ustteki simon adli kisinin videolari var, faydali bilgiler barindiriyorlar, izlemek faydali olacaktir.

    http://ieltsliz.com/
    ben burdan calismadim ama basarili oldugu yonunde yorumlar cok.

    http://www.examenglish.com/…elts/ielts_general.html
    buradan sinav sekli hakkinda bilgi edinebilirsiniz.

    https://yadi.sk/d/xco41wdddmgio
    burasi maden, saniyorum ekside bulmustum zaten, somurun burayi.

    http://www.speaking24.com/
    yabancilarla konusmak ve speaking gelistirmek icin faydali bir site.

    gelelim, general test için işin püf noktasına;

    writing; öncelikli amacınız "advanced" değil "less common" bir kelime haznesi kullanmak olsun, çünkü aradıkları şey bu. yüksek not almanın yolu, deyim ve kalıp kullanmak, uzun cümleleri bağlaçlar vasıtasıyla birleştirmek, tekrardan kaçınmak, üç dört farklı zamana sıkışıp kalmamak gibi detaylardan geçiyor.

    listening; section 1 en kolay 4 en zor, bu yüzden 1 i tam puan alarak geçmek gerekiyor. puan kaybetme hakkınızı sonlara saklayın. cevaplar sıralı şekilde olacak, bir cevabı tam anlamaz vs iseniz atlayın çünkü siz hala bir önceki soruya odaklıyken bir başka cevap geliyor olacak. iyi, kötü, okunur, okunmaz, doğru veya yanlış yazıp yazmadığınıza takılmayın, aralarda hepsini gözden geçirecek zamanınız olacak. kurnazlıklara karşı uyanık olun, cevabı verip iki üç cümle sonra değiştirip sizi hataya sürükleyen sorular olacak.

    speaking; önceliğiniz konuşmak olsun, hata yapmaktan çekinmeden diyaloğu doldurmanız gerekiyor. olayı ne kadar bir soru bir cevap şeklinden ziyade karşılıklı konuşma, sohbet kıvamına getirirseniz alacağınız not o kadar kolay olacaktır. tıkanırsanız soracağınız bir kaç sorunuz aklınızın köşesinde hazır olsun, o sorulara gelecek cevaplar size yeni kapılar açacaktır. sessizlik, hiçbir şey söylemeden bekleyiş sizin en büyük düşmanınız. internette "key words" ya da "key phrases" şeklinde ararsanız, kullandığınızda size artı sağlayacak kelime ve kalıpları bulabilirsiniz.

  • anneye anlatır gibi anlatıyorum.

    2 çeşit nükleer reaksiyondan enerji elde edilir.

    fizyon ve füzyon.

    fizyon, izotopların parçalanması sonucu enerji açığa çıkarır, füzyon birleşmesi sonucu.

    uranyum, plutonyum gibi radyoaktif elementler ve izotoplarının fizyonu, yani parçalanması, klasik anlamda bildiğimiz nükleer santrallerdir.

    füzyon ise güneşte ya da hidrojen bombasında olduğu gibi yüksek sıcaklık ve basınç altında plazmaya dönüşen hidrojen izotoplarının birleşerek helyuma dönüşmesi ve bu sırada enerji açığa çıkarması reaksiyonuna denir.

    dünyadaki yaşamın kaynağı bu enerjidir. fizyona göre temiz ve çok daha güçlüdür.

    fakat füzyon gerçekleştirmek için çok yüksek ısı ve basınçlara ihtiyaç vardır. güneşte süregelen ve dünyamızın yakıtı füzyon, güneşin sıcaklığı kadar korkunç kütlesinden kaynaklanan muazzam yerçekiminin oluşturduğu basınç sayesinde mümkündür.

    insanoğlu şu ana kadar füzyonu kontrollü şekilde gerçekleştirememiş, hidrojen bombası gibi yapıcı değil yıkıcı amaçlarla kullanabilmiştir. çünkü ne reaksiyonun gerçekleştirilmesi için gerekli ısı ve basınç ne de reaksiyon sonrası açığa çıkan enerji kontrol edilebilir değildir.

    bu son gelişme ise bir süper mıknatıslama tekniği ve düzeneği sayesinde oluşturulan çekim kuvvetinin hidrojen izotoplarını plazma haline getirerek kontrollü füzyona olanak sağlaması hakkında. bu teknoloji geliştirildiğinde nispeten çok küçük, mobil ve çevre dostu reaktörlerde akılalmaz boyutlarda enerji üretilebilecek. yakıt olarak da tehlikeli radyoaktif elementler yerine hidrojen izotopları kullanılacak.

    üretilecek enerji yine ısı ve dolaylı yoldan elektrik enerjisi, ısınan suyun çevrimiyle jeneratörler döndürülecek, orda işin temelinde bir değişiklik yok. sadece çok daha ucuza, kolay ve temiz.