hesabın var mı? giriş yap

  • bundan neredeyse 8 bucuk yil once basima gelendir. kiz halimle beni yarim saat bekletmisti taksimdeki tramvay duraginda. nihayet geldi, mephistoya gittik. ben bi cafe latte ictim, o cay icti. hic begenmemistim kendisini. o ise begendigini fazlasiyla belli etmisti. sirf ilk bulusmada kestirip atmak ayip olur diye ikinci kez bulusma teklifini kabul ettim. bu sefer daha sicak ve sevimli gelmeye basladi.
    3. bulusma: ya aslinda o kadar da fena adam degilmis
    4. bulusma: sanki hoslanmaya mi basladim ne?
    5,6,7,8,9......... diye gecti gitti aylar, yillar. sirf adama ayip olmasin, gururu kirilmasin diye kabul ettigim 2. bulusma teklifi meger hayatimin donum noktasiymis. 8,5 yillik sevgilimi, 1,5 yillik kocami, kizimin babasini reddedecekmisim nerdeyse.

    debedit: oncelikle hepinize tum guzel dilekleriniz icin cok tesekkur ederim.
    gercek olup olmadigini soranlar oldu. tamamen gercek. yazana kadar o kadar da masalsi gelmemisti bu yasadiklarimiz .

    bir de corbada tuzumuzun olmasi amaciyla, lutfen : (bkz: minik gülce için yardım kampanyası)

  • babamın aşkla bağlı olduğu ve en büyük tutkusu olan spor kulübü. ondan bana miras kaldı beşiktaş sevgisi.
    adam o kadar bağlıydı ki 74 yaşında öldüğünde sağ cebinden anayasa kitapçığı sol cebinden beşiktaş lig fikstürü çıktı. kendi elleri ile yazmış fikstürü rahmetli. bu hafta trabzon'a gidiyoruz, aralık 15'te karabük bize geliyor diye. üşenmemiş yazmış adam.

  • leonardo'nun çift `bushido` samuray kılıcı, raphael'in çift `sai`, michelangelo'nun `nunçaku` kullandığı ortamda, donatello'nun `bo` adı verilen dandik uzun sopayı kullanması haksızlığıdır. ne zaman donatello saldırıya geçse, sopası bir kılıç tarafından doğranmakta ve un ufak parçalara ayrılmaktadır. halbuki donatello'ya yapılan bu ayrımcılık, dikkatli rönesans kaplumbağası sevenlerin gözlerinden kaçmamaktadır. yazıklar olsun. bir katana'yı çok gördünüz donatello'ya.

  • polisin sizden kimlik isteme yetkisi vardır. sizden kimlik isteyen polise kimliğinizi göstermezseniz bunun sonuçları vardır. bir kadın gidip de polise zorla kimlik veriyorsa başka tabii. yani polis sizden kimlik isteyip kimliğinizdeki bilgileri kullanarak size sosyal medyadan arkadaşlık isteği göndermişse, ileti yollamışsa en basit ifadeyle devletin kendisine verdiği yetkiyi kişisel amaçları için kullanmıştır. bu da kanunlara aykırıdır. meslek etiği açısından da asla doğru değildir zaten. kısacası bir kadın polise kimlik göstermediğinde nasıl ki bir sonuçla karşılaşacaksa benzer bir sonuçla da o kimlik bilgilerini kullanarak sosyal medyadan arkadaşlık isteği vs. gönderen polis de karşılaşmalıdır.

  • (bkz: brucella)
    (bkz: tuberkuloz)
    (bkz: campylobacter)
    (bkz: shigella)
    (bkz: e. coli)
    (bkz: listeria)
    (bkz: salmonella)
    ....

    daha gider bu... bunlar işlem görmemiş çiğ sütten bulaşan hastalıklardan bazıları. bir kısmı öldürücü iken bir kısmı sadece gıda zehirlenmesi yapar... bir kısmı kaynatılınca ölürken bir kısmı toksin salgıladığı için kaynatsan da işe yaramaz. arada sporlu bakterilerin yarattıkları var. kaynatıyorsun sonrasında spordan çıkıp kaldığı yerden devam ediyor falan...

    doğru düzgün tarım politikası olmayan, trakya harici hastalıklardan ari bölgesi bulunmayan * türkiyede yıllar öncesinden yapılması gereken düzenlemedir.

    adam sütü şirkete satamıyor neden?

    hayvana ilaç kullamış, süt antibiyotikli, şirket almıyor sokakta satıyor

    inekte mastit var, cmt mor lapa olmuş sütü satamıyor, sokakta satıyor

    süt kesilmiş içine çamaşır sodası, hidrojen peroksit döküyor açıyor sokakta satıyor.

    su katmak çok naif bir şey açık süt sektöründe. katmayan zaten yok default ayarlar.

    sen sevgili dingil de köy sütü diye, organik diye alıyorsun çiğ sütü... al yavrum, minik kuşum, zaten hiç hasta olmadın, zaten senin aldığın adam kendi sütünü satıyor falan... uht sütten zaten yoğurt bile olmuyor*.

    türkiye gibi veteriner saha yapılanmasının düşük olduğu / olmadığı ülkelerde tüketilmemesi gereken ilk hayvansal üründür çiğ süt.

    brucella olursunuz, çükünüz düşer.

    *

    edit: ya 3-5 ineği olan adamların kapı kapı dolanıp sütünü satmaya çalıştığını düşünen naif insanlar var ne güzel... o adamın ineği günlük ortalama 15 lt süt verse, 5 inekten 75lt süt yapar. o adamın aracının arkasındaki depo kaç litre lan bi düşün? bu adam her gün kaç kişiye süt satıyor?

    adam 3-5 ineği olan kişilerin , şirkete/mandıraya satılamayan sütlerini benzer/ çoğu zaman daha düşük fiyatlardan toplayıp size kakalıyor açık süt diye -normalden daha pahalıya- siz hala yok köy kokusu yok bilmem ne...

  • millet ikinci dozu bitirdi üçüncü dozu vurdurmaya başladı* ancak hala hakkında gırla dedikodu dönüyor.

    öncelikle:

    - corona / korona ispanyolca (ve belki latince) taç* demektir ve korona virus, yuvarlağımsı şeklinin etrafındaki taçlardan ötürü bu ismi alır

    - işte bu vurduracağınız mrna aşısı da en basit tabirle o taçları vücuda tanıtıyor ve böyle bir durumda ne yapılması gerektiğini öğretiyor

    - mrna ile önceden eğitim yapmış olan vücut bağışıklık sistemi de gerçek taç başlıklı covid'i görünce allah verdi demeden başlıyor kenetlenip vurmaya

    - bunu da işte her 100 olayın 95'inde başarıyla yapıyor ki pfizer biontech aşısının %95 başarı oranı böylece ortaya çıkıyor

    - mrna nucleus içine girmediği için dna'nızı değiştirmiyor. hoş girse de nasıl değiştirecek o ayrı konu

    - türkiye'nin üzerinde en azından burada oynanan herhangi bir oyun yok. bütün israil ve amerika birleşik devletleri'nin çoğunluğu bu aşıyı kullandı. israil bu aşı sayesinde covidden ölen sayısını sıfırladı

    - son olarak uğur şahin ve özlem türeci'ye sevgiler, saygılar ve teşekkürler

    haydi hayırlı vurdurmalar.

  • rezil lob city devrinin kapandığı chris paul takasından 2 sezon sonra batı'nın en büyük şampiyonluk adayı olmayı başaran takım. biraz da bu sürece bakalım.

    2011'deki chris paul takasıyla başlayan lob city devri asla beklenenleri veremedi. bu tayfanın sac ayakları olan chris paul ve blake griffin'in sakatlık müptelası olması ve özellikle griffin'in bir türlü beklenen düzeye ulaşamaması bu yapılanmayı hep topal bıraktı. 6 sene boyunca playoff gördülerse de bu süre zarfında konferans finali dahi göremeden elendiler. ve 14 haziran 2017'de jerry west'i yönetime getirdiler. jerry west ise 2011'de yarattığı golden state warriors yapılanmasından sonra yeni bir vizyon ortaya koymaya hazırdı.

    28 haziran 2017: takımın bir türlü istenilen eşiği atlayamamasından rahatsız olan süperyıldız chris paul'u montrezl harrell, lou williams, sam dekker, kyle wiltjer, patrick beverley, darrun hilliard, deandre liggins ve 2018 1.tur hakkı karşılığında houston rockets'a yolladılar.

    6 temmuz 2017: houston rockets'tan aldıkları 1.tur hakkını jamal crawford ve diamond stone'la beraber atlanta hawks'a yollayıp üçlü takas sonucu denver'dan sign and trade ile bir türlü beklenilen eşiği atlayamayan danilo gallinari'yi kadrolarına kattılar.

    29 ocak 2018: los angeles clippers'ı bugün olduğu yere getiren gün. yazın 5 yıllık maksimum kontrat verdikleri ancak habire sakatlanıp eski fırtına gibi haline dönme sinyallerini vermeyen blake griffin'i, willie reed ve brice johnson'la beraber detroit pistons'a yolladılar. karşılığında ise boban marjanovic, tobias harris, avery bradley, 2018 1.tur hakkı ve 2019 2.tur hakkı aldılar.

    7 şubat 2018: lou williams ile 3 yıl 24 milyon dolarlık bir uzatma imzaladılar. son sezonu olan 2020-2021 sezonu 1.5 milyon dolar garantiliydi, yani clippers 2020'de 1.5 milyon dolar verdikten sonra lou williams'ı serbest bırakma hakkına sahipti.

    2017-2018 sezonu sonunda 42-40'lık derecelerine rağmen batı 10.su oldular ve playoffa kalamadılar.

    21 haziran 2018: playoffa kalamadıkları bir sezonun ardından detroit'ten gelen 12.sıra hakkı ile miles bridges'ı, kendi haklarıyla ise 13.sıradan jerome robinson'ı seçtiler ve ekim 2017'de sakatlanmadan önce draft sıralamalarından 1.sıradan seçilmesine kesin gözüyle bakılan michael porter jr'ı 2 defa atladılar. aynı gece miles bridges'ı 2 2.tur hakkı ile beraber charlotte hornets'e takasladılar ve 11.sıradan seçilen shai gilgeous alexander'ı aldılar. bu draftten sonraki sezon olan 2018-2019 sezonunda shai gilgeous alexander en iyi 2.çaylak beşi'ne seçilirken michael porter jr forma giyemedi.

    29 haziran 2018: yönetimden maksimum kontrat isteyen deandre jordan opsiyonunu kullanmayarak serbest kaldı. böylece lob city döneminden kimse kalmadı. kendisine kontrat verilmemesinin ne kadar doğru bir karar olduğunu deandre jordan'ı deli gibi isteyen, hatta 2015'te uğruna savaşa giren dallas mavericks'in sadece 7 ay sonra kristaps porzingis takası için şutlaması ispatlayacaktı.

    6 şubat 2019: blake griffin takası ile aldıkları ve all-star düzeyinde oynayan tobias harris'i boban marjanovic ve mike scott ile beraber philadelphia 76'ers'a yolladılar. karşılığında ise landry shamet, wilson chandler, mike muscala, 2020 1.tur hakkı, 2021 1.tur hakkı (miami heat'in) ve detroit pistons'ın 2021 ve 2023 2.tur haklarını aldılar.

    7 şubat 2019: gene blake griffin takasında aldıkları avery bradley'i jamychal green ve garrett temple karşılığında memphis grizzlies'e yolladılar. bu hamle ile 2019 yazına hazırlandıklarını iyice gösterdiler.

    7 şubat 2019: los angeles lakers'ı müthiş bir şekilde kerizleyerek philadelphia'dan gelen mike muscala'yı yollayıp karşılığında ivica zubac'ı ve michael beasley'i aldılar.

    2018-2019 sezonu sonunda tobias harris'in de takasla gönderilmesiyle gene playoff dışı kalması beklenen takım beklenmedik bir biçimde sezonu 48-34'lük derece ile bitirdi ve 8.sıradan playoffa kaldı. daha da ilginci ise ilk turdan eşleştikleri ve kendilerini süpürmesi beklenen golden state warriors'a karşı 2 galibiyet almayı başardılar.

    30 haziran 2019: geçirdikleri acayip sezonun ardından patrick beverley ile 3 yıl 40 milyon dolarlık bir kontrat yaparak takımda tuttular.

    2 temmuz 2019: gösterdiği müthiş performanstan dolayı lou williams'ın kontratını tamamen garantili hale getirdiler. 2020-2021 sezonunda da lou williams'ın clippers'la sözleşmesinin devam edeceği kesinleşti.

    ve dün 5 temmuz 2019: kawhi leonard'ı serbest piyasadan 4 yıl 142 milyon dolarlık bir kontratla kadroya kattılar, üzerine shai gilgeous alexander, danilo gallinari, 2022 1.tur hakkı, 2023 1.tur hakkı (korumalı), 2024 1.tur hakkı, 2026 1.tur hakkı, 2021 1.tur hakkı (miami heat'in) ve 2023 ve 2025 1.tur değişme hakkı vererek oklahoma city'den paul george'u kadroya kattılar.

    son olarak bugün 6 temmuz 2019: kelepire kaptıkları ivica zubac'ı 4 yıl 28 milyon dolarlık bir uzatma ile kadroda tuttular. beverley ve williams'tan sonra bir güven verici hamle daha yapmış oldular.

    sadece 2 sezon boyunca doğru planlamayla, doğru takaslarla ve oyunculara verilen sadakat ve gösterlien değerle bir nba takımının nereden nereye gelebileceğini yansıttı los angeles clippers. kimsenin yüzüne bakmadığı montrezl harrell bugün ligin en iyi 6.adamlarından biri, lou williams artık all-star kadar saygı görüyor, patrick beverley gibi düz bir gard artık her takımın isteyeceği çok önemli bir parça. lakers'ın 5 kuruş değer vermediği ivica zubac aslanlar gibi bir pivot oldu, philadelphia'nın 8. veya 9.oyuncusu olacak olan landry shamet gene önemli bir parça oldu. bu iskeletin üzerine 2 tane de süperyıldız ekleyerek en baba takımlardan biri oldular an itibariyle.

    ne diyeyim, şapka çıkarmak lazım.

    edit: shai gilgeous alexander takasını düzelttim, tersten yazmışım. @juvares'e teşekkürler.