hesabın var mı? giriş yap

  • bim/a101 çalışanlarını kasiyer + hamal + kurye olarak çalıştırdığı için normal karşılamak gereken durum.

    peşin edit: zor geliyorsa çalışmasınlar değil, emekçilerin çalışma koşulları düzeltilsindir.

  • passaparoladan;

    -bir örümceğin peter parker isimli lise öğrencisini ısırması sonucu meydana gelen süper kahraman. ö1, ö2, ö3...
    -öri potır.

  • 2002: hesabı hatun kişiye ödetmek

    2006 edit: yapilabilir neden olmasin

    2014 edit: hesabi hatun kisiye odetmek

    uzaydan gelen edit: hesabı sürekli hatun kişinin ödemesi ve bundan memnuniyet duyması

  • superman dediğimiz adamı yenebilecek dc veya marvel içinde sayılı karakter vardır. wolverine bunlardan birisi değildir. superman müthiş hızlı, güneşten gücünü alan, uzaya çıkabilen bir karakterdir ve dünya üzerinde var olan wolverine ile mücadeleye bile girmez. onu kolundan tuttuğu gibi güneşe bırakıp, tekrar gazetesinde haber yapmaya devam eder.

    batman böyle değildir mesela. ha keza iron man de aynı şekilde. batman, dünyanın en büyük dedektifi sıfatına sahip bir karakterdir. iron man ise yapay zeka ile işini halleder. iki karakter de kriptonit meselesini fazla sürmeden çözüp, tedarik ettiği bu element ile superman karşısında kafa kafaya mücadele verir. mesela, iron man dediğin adamın hulkbuster dışında thorbuster, galactusbuster gibi kıyafetleri bile vardır. superbuster yapması da zor olmaz. bu ikisine lazım olan tek şey, rakibini tanımak için bir süre sahibi olmak dışında bir şey değildir.

    neyse, konu konuyu açmadan ben kapatayım, superman'i koşulsuz şartsız olduğu gibi pataklayacak tek karakter dr manhattan abimizdir. zayıflığı yoktur. gücü sonsuzdur. zaman, mekan kavramları olmadığı gibi, kendini de klonlar. superman'in kurtarıcı isa olduğu çizgiroman aleminin tanrısıdır. efsanedir.

    edit: superman ve kriptonit ilişkisinin, vampirle güneş, şeytanla kutsal su gibi çalışmadığını biliyorum. lakin, iron man veya batman gibi iki strateji dehası karakterin bu zayıflığı "gel şu taşa çarp" mantığı ile kullanmayacağı da aşikar. bu iki karakterin temel özelliği, rakibinin zaafını keşfedip buna saldırmak. zaten bunlar karşı karşıya geliyorsa, bu zaafiyetin de olacağı bir evrende meydana geliyordur.

    sorunun temelinde "sürekli iyileşen wolverine yenilemez" mantığı varsa, deadpool da yenilmez. lakin, iş öyle değil.

  • kim yapacak, oradaki köylüler yapmıştır. sebebi? sebep yok. köylü milletinde böyle bir kıskançlık var. bazen şehirden veya başka bir yerden gelip araziyi ekip biçenler oluyor. bu kişiler genelde bilinçli geldiğinden elde ettikleri ürünler de iyi oluyor. köylüler de kıskanıyor. arsa sahibi köyde yaşamadığından rahat bir şekilde ya tarlaya hayvanları daldırıyorlar, ya da böyle bir gece vakti tüm ağaçları kesiyorlar. bilenler bilir. sadece benim gördüğüm onlarca kişi var böyle. sonunda ya arsa sahibi ile köylü kavga eder ya da arsa sahibi araziyi terk eder. hafife almayın. en kötü haberlerde görürsünüz üç beş parça toprak için birbirini vuran köylüleri.

    bazı köylerde etrafı sağlam çitlerle veya duvarla çevrili, güvenlikli arsalar görürsünüz. sebebi köylü girip mahvetmesin diyedir. ben anlam veremiyorum bu duruma. hiç düşünmez ki o kişiler belki yüz binlerce lira ile o çiftliği kuruyor, köyü güzelleştiriyor falan... belki ilerleyen yaşları için kendine yaşam alanı oluşturuyor. umrunda olmaz, bir geçe girer, talan eder, çıkar. hiç öyle aldanmayın köylü güzellemelerine. köylü cahildir, paragözdür, kıskançtır, empati duymaz, acımasızdır... en namuslu kişi benim der ama başkasının karısına kızına bakarak öyle bir iç geçirir ki, elinden bir şey gelmeyince de kadınlı erkekli namus dedikodusu yayarlar. köylü gördüğünüz zaman selam bile vermeyin.

    (bkz: köylüleri niçin öldürmeliyiz)

    edit: üç dört sayfalık başlıkta bile köylünün kötülüğüne aynı şekilde uğramış yazar arkadaşların örnekleri var: (#145148969) (#145148060) (#145148107) (#145150512) (#145151304) (#145172945) (#145175106) (#145162705) (#145165313) (#145172918)

    edit 2: şehirde yok mu, diyenler olmuş. var. bu köylüler bir şekilde şehre yerleşince onların çocukları aynı köy geleneğini şehirde de devam ettiriyor.

  • esnaf sandığa giderken şu sözleri unutmasın dediğim açıklamardır.

    ''allah'a hamdolsun ki bu salgın günlerinde kongremiz lebaleb dolu. ''