hesabın var mı? giriş yap

  • kafası trilyon olmuş elemanın, elinde mikrofon gözünde güneş gözlüğü ve kafasında fesiyle dolaşan bir muhabir tarafından durdurulmasının tribini yaşamaya kalktım da, dağlara taşlara. vay amk.

  • voyage modelini kullanıyorum. oldukça memnunun. biraz daha verimli kullanmaya başladım. şöyleki artık normal ekranlarda 1 sayfadan uzun yazı okumuyorum. onun yerine kindle’a gönderiyorum.

    bunun faydalarını şöyle sıralayabilirim:
    1. dikkatimi okuduğum şeye daha kolay verebiliyorum
    2. gözlerimi az da olsa koruduğumu düşünüyorum
    3. kindle okuyarak akşamları çok daha rahat uykuya dalıyorum
    4. okunacak şeyleri biriktirip topluca okuma şansım oluyor
    5. arşivlik yazıları hafızada tutmaya devam ediyorum

    internette gördüğünüz bir yazıyı kindle’a nasıl gönderirsiniz ona değineyim:

    ücretli ücretsiz birkaç yöntem var. birkaçını kullandım. en sonunda manuel yöntemde karar kıldım. ios cihazlar için nasıl olduğunu anlatayım, android için de benzerdir diye düşünüyorum. yazıların tam düzgün çıkması için adımları doğru takip etmeniz gerekiyor. mesela bazı sitelerde yazıları birkaç sayfaya yayıyorlar, bu yöntem dışında doğru gönderebilen görmedim.

    1. safaride okunacak sayfayı açın
    2. okuma moduna geçmek için, adres barındaki “aa” basıp, “okuma modunda göster”i seçin (show reader view)
    3. okuma modu açıldıktan sonra paylaş-share butonuna basın (kare içinde ok olan)
    4. en üstte yazının başlığının ve adresinin olduğu yerde seçenekler-options’ a basın
    5. burdan “reader pdf” tikleyip, paylaş-share kısmına geri dönün
    6. aşağıdaki opsiyonlardan “dosyalara kaydet-save to files” seçin. böylece icloud a pdf olarak kaydetmiş oldunuz.
    7. ios dosyalar-files uygulamasını açın ve kaydettiğiniz pdf’i paylaş-share’e basıp mail olarak kindle email hesabına gönderin. konu kısmına muhakkak “convert” yazmanız gerekiyor.

    biraz uzun gibi görünse de alışınca 30 saniye bile sürmüyor. zaten diğer yöntemler de en az bu kadar zaman alıyor. nihayetinde faydalarını düşününce kesinlikle değer.

    iyi okumalar.

    edit: hangi email adresi olduğunu soranlar oldu. kindle’ı amazona kaydederken verilen @kindle.com la biten email adresine gönderiyoruz. bilmiyorsanız amazonun kindle sayfasından öğrenebilirsiniz.

  • basit matematik.

    (bkz: bir milyon afgan erkek tehdidi)

    bir milyon "erkek" afgan. 18-30 yaş arası. yanlarında eşleri olmadan geldiler.

    bu kadar başı boş, işsiz, amaçsız erkeğin şehir merkezlerinde, kadınlara, küçük kızlara, bunları yapmaması mümkün mü sizce?

    bence artık bu ülkede hiçbir kadın güvende değil. "zaten değildi." şimdi bu bir milyon tacizci potansiyeli ile x100 kat daha güvende değil.

    bu tür haberler katlanarak artacak.

  • gençlere tavsiyem, gurur yapıp ''ben hayatta mail atmam yavşak mıyım? not mot dilenmem'' tribine girmeyin.

    o tribe giren bir abiniz olarak okulu 6 buçuk senede bitirdim. ben gurur yaparken not dileyen yavşaklar da ben mezun olmaya çalışırken işyerlerinde müdürlerine yavşamaya devam ediyorlardı. hayat böyle, yavşaklar hep kazanır maalesef.

  • neden bu kadar onemsendigini anlamadigim durum. arkadas whatsapp dedigin boku kullanabilmek icin karsi tarafin telefon numarasina sahip olman gerekmiyor mu? adamin numarasi sende varsa, whatsapp uzerinden engellese ne olacak, engellemese ne olacak? numarasi var sende? normal sms at? hic olmadi ara adami?
    (bkz: manyak misiniz lan)