hesabın var mı? giriş yap

  • insanlar hakkinda ortada hic bir sey yokken dedikodular cikartip, sonrasinda da "herkesin kendi ozel hayati" demek hangi seviyede gerizekalilik oluyor kim bilir.

  • (bkz: eller)
    (bkz: dişler)
    bakımsız ise hiç şansı yok.

    edit: arkadaşım sizi bana parayla mı sırayla mı veriyorlar? bu entryden 'arandığımı' nasıl çıkardınız da hunharca kendinizi pazarlamaya çalışıyorsunuz?
    şşş aloo burası ekşi sözlük, tinder değil. ayıktırayım dedim.

  • çok acayip bir şey.

    7-8 dakikalık videoda yüzlerce insan görüyorsun, yüzlercesiyle göz göze geliyorsun ve şu anda hiç birinin hayatta olmadığını anlıyorsun. o en son karelerde mama yedirilen bebek bile kim bilir kaç sene önce ölüp gitmiştir. bir çoğunun yattığı yer bile belli değildir muhtemelen çünkü sokaklarda dans edip eğlenen bu insanlar 20 yıl sonra büyük bir nazi işgali yaşayacaklar. bir çoğu cephede ölmüş ya da cesedi sağa sola atılmış halde kaybolup gitmiştir. o keyifli sokaklarda çok kısa bir süre sonra insanların makinalı silahlarla bir birini avladığını düşününce üzülüyor insan.

    diğer yandan videoda 20. yüzyılın nasıl devrimci ve olağanüstü bir asır olduğu da görülüyor. şimdi artık eski bir teknoloji olarak görülen kamera teknolojisine insanların tepkisi, sokaklarda, meydanlarda uzaylı görmüş gibi toplanan kitleler. hayatlarında bir kez bile o kamerada kaydedilenlerin oynatıldığı bir ekran görmemişler ve muhtemelen göremeyecekler.