hesabın var mı? giriş yap

  • xbox dünyasında son zamanlarda meydana gelen önemli haberleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

    1- microsoft'un activision blizzard satın alımı ile ilgili karar mercilerinden biri olan birleşik krallık rekabet otoritesi cma'nın süreç ile ilgili yayınlamış olduğu belgeler bu satın alımın çok da kolay olmayacağı yönünde bir izlenim oluşturuyor.

    2- cma, yayınlamış olduğu belgede; bu satın alımın sony'nin pazar liderliğini etkileyebileceği konusunda derin endişeleri olduğunu vurguluyor. bir rekabet kurumunun lider firmayı korumak adına bu tarzda açıklama yapması çok ilginç geliyor bana açıkçası. yayınlanan belgede sony'nin ismi yüzden fazla kez geçerken asıl odak olması gereken oyuncuların yani gerçek kullanıcıların isminin çok az geçmesi dikkati çekiyor.

    3- grand theft auto ve red dead redemption oyunlarının dağıtım haklarını elinde bulunduran take-two şirketinin ceosu strauss zelnick microsoft'un activision blizzard'ı satın almasının "sektör için iyi bir şey" olacağını söylemiş.

    4- facebook ile giphy arasındaki satın alma anlaşmasını engelleyen cma'ya abd ticaret odası tarafından ultimatom gibi bir eleştiri geldi. cma'nın bu birleşmeyi ele alma biçiminin asgari standartlar açısından geride kaldığı ve büyük çoğunlukla söylenti kanıtlara dayandığı söyleniyor. birleşik krallık rekabet kurumunun hem microsoft hem de facebook için olan açıklamalarına baktığımız zaman ise bu eleştirilerin çok yerinde olduğu görülüyor aslında.

    5- sony'nin call of duty oyunlarının xbox game pass sistemine dahil olmaması için activision blizzard ile özel bir anlaşmasının olduğu ortaya çıktı.

    6- sony'nin benzer bir anlaşmayı capcom ile yaptığı, bu anlaşmaya göre capcom'un abonelik sistemlerine oyunlarını ekletmesi için öncelikle sony ile görüşmesi gerektiği, bu görüşmeden 120 gün sonra rakip firmalar ile görüşebileceği ortaya çıkmış durumda. aynı zamanda olur da capcom rakip firma ile anlaşırsa rakiplerin sunduğu fiyatı sony ile paylaşmalı bu tutarı karşılaması için 60 gün sony'e süre vermeli. sony'deki xbox game pass korkusu takdire şayan yalnız. bakalım ne kadar dayanabilecekler.

    7- gelmiş geçmiş en iyi strateji oyunlarından biri olan age of empires ii, definitive edition versiyonu ile yeni nesil xbox konsollarında boy gösterecek. oyun 31 ocak 2023 tarihinde oyunculara sunulacak. bunun yanında age of empires iv ise 2023 yılı içerisinde konsollara misafir olacak. tabi ki de xbox game pass ile.

    8- phil spencer, wall street journal'a verdiği demeçte, xbox game pass'in karlı bir sistem olduğunu, tüm oyun gelirinin yüzde 15'ini karşıladığını, konsoldaki game pass büyümesinin yavaşladığını fakat pc tarafında inanılmaz durumda olduklarını açıkladı.

    9- phil spencer aynı röportajda kötü bir haber de verdi. bir noktada hem dijital hem de fiziksel ürünlerin fiyatının artması gerektiği açıklandı maalesef. çok büyük ihtimalle starfield ile birlikte 70 dolar etiketine geçecekler aynı zamanda da xbox konsolları için de 50 birimlik zam gelecek. ne kadar geç gelirse o kadar iyi aslında. türk kullanıcılar için xbox game pass başlığında defalarca vurgulanan 3 yıllık abonelik uygulamasını kaçırmayın derim. bu fiyatları bir noktada aramak durumunda kalacağız.

    10- phil spencer call of duty'nin playstation'da kalmaya devam edeceğini, switch platformuna getirmeyi çok istediğini, temel amaçlarının call of duty'i minecraft gibi ele alarak globalleştimeyi artıracaklarını açıkladı.

    11- microsoft ceosu satya nadella pc game pass abonelerinin geçen yıla göre %159 arttığını açıkladı. son gelen steam zamlarından sonra xbox game pass'in değeri ülkemiz için çok çok önemli hale geliyor.

    12- gelmiş geçmiş en iyi yarış oyunlarından biri olan forza horizon 5' in çıkışından 11 ay geçmesine rağmen 24 milyon oyuncuya ulaşmış olduğu açıklandı. bir yarış oyunu için çok büyük bir sayı bu.

    13- bethesda'nın merakla beklenen rol yapma oyunu starfield ile ilgili yeni detaylar açıklandı. oyun bethesda oyunları arasında en fazla görev derinliğine sahip oyun olacak. oyun aynı zamanda 250 binden fazla diyalog satırına, 1000' den fazla keşfedilebilir gezegene sahip olacak. bu rakamın büyüklüğünü skyrim'in 60 bin, fallout 4'ün 110 bin diyalog sayısına bakarak rahat şekilde anlayabiliriz. oyun diğer bir yandan geleneksel diyalog sistemine dönüş yaparak has rpg özelliklerini yansıtacağını vaat ediyor. aynı zamanda uzay gemimizi kullanırken yakıt sisteminin seyahatler açısından önemli olduğu açıklanmış durumda.

    14- fallout 4 için yeni nesil güncellemesinin 2023 yılında ücretsiz olarak geleceği açıklandı. güncelleme yüksek kare hızları için performans moduna, 4k çözünürlük için ayrıca kalite moduna sahip olacak. fallout shelter oyununun ise 200 milyondan fazla oyuncuya ulaştığı açıklandı.

    15- amazon prime videos tarafından fonlanan fallout dizisinin ilk görseli yayınlandı.
    görsel

    16- limbo ve inside'nin yaratıcılarından gelecek olan somerville'nin 15 kasım 2022 tarihinde pc ve xbox konsollarına geleceği açıklandı. oyun ilk günden xbox game pass'te.

    17- xbox game pass'e persona 5 royal oyunu eklenmiş durumda. a plague tale requiem, persona 5 royal, football manager 2023 derken xbox game pass yine şovuna devam ediyor.

    dünyanın en güçlü oyun konsolu xbox series x hakkında ilerleyen dönemlerde de haberleri paylaşmaya devam edeceğim. umarım bu yazımı keyifle okumuş, hayatınızda her şey yolunda gidiyordur.

    bu arada 29 ekim cumhuriyet bayramı arefesinde büyük önderimiz gazi mustafa kemal atatürk'ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum. sağlıcakla kalın.

  • --- spoiler ---

    film hakkında yönetmenin şöyle bir beyanı var:

    "tek bir kural koyduk, asla toprak üstüne çıkmayacaktık."

    gerçekten de filmin tılsımı hep toprak altında kalmakta bence. yeryüzünü bir an bile görsek büyü bozulabilirdi.

    --- spoiler ---

  • cousins'ın sadece 5 milyona warriors'a katılmasının arkasında yöneticilik sihri, ikonik planlama, göklerden gelen bir karar filan yok gençler.

    cousins'a bir tane bile teklif gelmeyince kafayı kırıp gsw gm'ini arıyor. gm'in kendi ifadeleri şok oldum şeklinde.

    işin özeti demarcus hiç bir teklif almamasına sinirlenip büyük resmi görmüş, kendi talebiyle warriors'a gitmiş.

  • konu atv olunca yanında vantilatör çalışıyor, üstten misket atıyor olabileceklerini düşündüğüm video.

  • 1.5 yıl baykuş besledim. yuvasından düşmüş, annesi terk etmiş bir yavruydu. uzun süre ben besledim, büyüdüğünde gözü hep dışarıdaydı. açıkcası pek dışarıya salmak istemiyordum çünkü ev kuşu olmuştu.
    iyi dedim madem çok istiyorsun, ne olur ne olmaz diye ayağına bilezik ve hafif zincir bağladım, omzuma oturttum. 1 ay kadar hiç hareket etmeden omzumda dolaştı, sürekli etrafı izledi. mahalleli ekşisözlük halkı gibi çok korkuyordu. cesaret edenlerin sevmesine eğer o izin veriyorsa ben de izin veriyordum. seçiciydi. sonra yavaş yavaş hareketlendi, bisiklet sürerken ön sepete tüneyip kanatlarını açıyordu. yakında evden ayrılacağını ikimiz de biliyorduk, orman bölgesinin nerede olduğunu bile gösterdim ona.
    bölgesini benimle gezerek tanıdıktan sonra rahatlamaya başladı. ayağındaki zinciri çıkarttım. öğle vakti ben okuldayken evde uyuyor, akşam geldiğimde biraz oyun oynadıktan sonra dışarı çıkmak istiyordu. iyii dedim, açtım pencereyi, oturdu pencerenin dışına. ilk defa kendi başına dışarı adım atmış oldu. bunu bir hafta kadar yaptıktan sonra da ilk defa yalnız başına mahallede uçtu.
    her akşam beraber yemek yerdik ama uçuşları başladıktan sonra yemek yemez oldu. karnına baktım, paşam yemiş “bir şeyler” karnı tok, güzeelll.
    1 ay kadar süre de oğlanı her gece dışarı saldım, sabah ışıklarında da eve geri uyumaya aldım. bazen eve erken geliyordu, cama tık tık yapmazsa imkanı yok gelişini duyamam. çook sessiz uçuyordu. baykuşla yaşadığımı bilen misafirlerim pencereden dışarı baktığında içeriyi gözetleyen bir çift gözü görünce korkarlardı.
    sonrasında da ikimizin de beklediği o gün geldi. nasıl anladık bilmiyorum ama ikimiz de birbirimizle vedalaştık. pencereyi açtım, bana uçarken hünerlerini sergiledi ve gitti.
    3 ay gibi uzuuun bir sürede hiç denk gelmedik. belki de geldi ama uzaktan izledi, ben görmedim. bir gece odamda takılırken bir baykuş sesi, cama tık tık, yatağımdan zıplarken ağlayacaktım neredeyse. evett paşam gelmiş hem de misafiriyle. yanında tanımadığım daha küçük boyutlarda bir baykuş daha vardı ama o bana hiç yaklaşmadı, 5 metre ileride ağaç dalında benim oğlanı bekliyordu. oğlan sevgilisini tanıştırmaya getirdi galiba. eve çağırdım, gelmedi.
    sonrasında bazen hanımla, bazen yalnız, ayda bir ziyaretime geldi. o herkesin korktuğu sesi, cama iki tık tık sedini duymak ve kocaman gözlerini görmek için sabırsızlanıyordum.
    arada bir pencereme hediyeler geliyordu, sahibini biliyorum ama görüşemiyorduk.
    gelelim kalıcı ayrılışımıza, okulum bitti. evi alttan dersi olan arkadaşıma devrettim. sırf onu son kez görmek için mezun olduğum halde gelmesini günlerce bekledim ama gelmedi, denk gelemedik. veda edememiş olmak beni gerçekten üzüyor. onu çok özlüyorum. ben gittikten sonra arkadaşıma 2 sefer hediye bırakmış, sonra bırakmış bir daha da gelmemiş.

    çok hayvan baktım, çok hayvanla beraber yaşadım ama baykuş tanıdığım en ilginç en özel hayvandı. saniyesinde vahşi bir yırtıcı olabilirken bir saniyede bebek moduna geçebiliyordu. eğer yaşıyorsa bu sene 7 yaşına girmiş oldu. batıl inançlara inanmayın aslında inanılmaz tatlı hayvanlar.
    o baykuş sesini çok özlüyorum çoookkk.

  • evet bu da olmuştur. her türlü adam kayırmanın, fişlemenin, yolsuzluğun döndüğü bir sınav sisteminde; rabia'nın "kolunda unuttuğu saat" yüzünden hayallerini, umutlarını, geleceğini ve emeklerini elinden almıştır eğitimin yüz karası kurum ösym.

    tek kişilik sınava girdiği sınıfında gözetmenleri tarafından da kolundaki saati fark edilmemiş, uyarılmamıştır bu genç kız.

    haber linki

    --- spoiler ---

    bu azimli ve başarılı genç kız, sistem tarafından desteklenmesi gerekirken engellendi.

    --- spoiler ---

    edit: twitter'da #otizmlirabiayasahipçık hashtagi ile destek başlamıştır.

  • asagidaki ayrimin sukela sekilde ortaya koydugu gibi, bastan savma is yapmalaridir.

    japonlarin ise yaklasimi:
    "if one can do it, i can do it.... if no one can do it, i must do it."

    araplarin ise yaklasimi:
    "wallahi if one can do it, let him do it.... if no one can do it, ya-habibi how can i do it ?"

  • şok etkisi yaratır.

    üniversite 2 yıl uzayınca, eh artık çalışmanın vakti geldi dedim. oturdum çalıştım. 1 yıl daha uzadı amk. ilginç.

  • ağdlfgjlsdghndg. ahmet davutoğlu'nun mitingte akp seçmenine sorduğu ve "evet" yanıtını aldığı soru.

    "davutoğlu, mitinge katılanlara sorduğu “biz suriyeli kardeşlerimizi esad zalimine teslim eder miyiz?” sorusuna toplu bir “evet” yanıtı aldı."

    link

    video

    haberin başlığı: "davutoğlu kendi mitinglerinde bile dinlenmiyor" iyimser olmuş, dinleseler ne olacak.

    + nereye?

    - akp mitingine, iyi para veriyorlar sen de gel

    +napıyorsunuz peki mitingte?

    - yaw ne derse "he" diyoruz işte, o kadar.