hesabın var mı? giriş yap

  • piii reziller dediğim izdiham.
    yalnız nurella da baya ön saflarda ne kadar erken geldiyse. ulan programda ayaklarım sakat diye ayağa kalkmıyorsun, şu hallere bak.

  • doğal giriş-çıkışları 5.5 milyon yıl önce muhtemelen jeolojik aktiviteler sebebiyle kapanmış olan bir mağaradır. yüzeyin 20 metre altında konumlanır. romanya'da bir çöplüğün altında keşfedilmiştir. movile mağarası, bir kaya içerisine sıkıştırılmış bir balon gibi düşünülebilir.

    movile mağarası 5.5 milyon yıllık izolasyonuna karşın pek çok halihazırda mevcut canlı barındırmaktadır. bu canlılar kırkayak, hamam böcekleri, tahta kuruları ve örümcek gibi canlılardır, fakat bildiklerimizden biraz farklıdırlar. mağaranın 5.5 milyon yıllık izolasyonu ve mutlak-karanlık durumu, burada evrimin farklı bir süreç izlemesine sebep olmuştur. mağaradaki makro canlılar genel morfolojileri açısından aşina olduğumuz türler olsa da, tamamen kördürler ve derileri renksizdir yahut saydamlaşmıştır. ayrıca bilinen mağaralarda canlılar az enerji harcama ve dolayısıyla çok yavaş hareket etme eğiliminde iken; movile mağarasındaki canlılar oldukça aktiftir ve sürekli hızlı bir şekilde yer değiştirmektedirler.

    movile mağarasındaki makro canlılar, genelde mağaradaki hacimli su birikintilerinin etrafında yoğunlaşır. suyun üzeri ise yer yer turuncu-köpüğümsü birikintilerle kaplıdır. bu birikintiler aslında hidrojen sülfür bakterileridir ve movile mağarasının besin zincirinin tabanını oluştururlar. hidrojen sülfür bakterileri sudaki kimyasallardan enerji devşirirler; bu süreç kemosentez olarak bilinmektedir. derinlerdeki yer altı kaynağının hidrojen sülfür bakımından zengin olması ise, su birikintisini sürekli beslemektedir; yani movile mağarası yer altı ekosistemin güç kaynağı sürekli yenilenmektedir.

    hidrojen sülfür bakterileri ile beslenen movile mağarası makro canlılarının olağanüstü hareketliliği ise, kemosentezin evrim sürecine fotosentezden daha verimli bir enerji sağlayıcısı olduğunu işaret etmektedir.

    sonuç olarak movile mağarası'nda 33 yeni gen dizilimi tespit edilmiş ve sınıflandırılmıştır.

  • burak topal isimli arkadaşın yorumlarda konuyu özetlediği yobaz zırvası.

    hadi bunu da açıklayın yobazlar.

    "bir toma 5.650 litre su almakta.
    gezi olayları kapsamında sadece taksim'de 14 adet tomayı ben gördüm. bu ülkede 77 şehirde eylem yapıldı ve neredeyse hepsinde tomalı müdahale oldu. çok düz bir şekilde 200 adet toma eylemlerde müdahalede bulundu diyelim.
    200*5650= 1130000 litre su yapar.
    bu miktar neredeyse günlük tomalarımızın yapmış olduğu müdahalede harcanan su miktarıdır.
    bunu sadece 1 hafta devam ettirmek 7910000 litre suya tekabül eder.
    mininmum hesapla ülkemizdeki tomaların tükettiği su ile:

    tanesi 10 litre su alan kovalardan 791.000 kova su dökülebilir.
    internette o kadar ıcebucketchallenge videosu maalesef yok.

    ki bu müslüman dostlarımız maalesef suyun buharlaşıp yağmur olarak geri yağdığını da bilmiyorlar."

  • moderatörler tarafından başlığın şu şekilde düzeltilmesini rica ediyorum;

    "tokyo'da 2 bisikletçimizin de erkenden elenme nedeni"

    ön edit: bisikletçilerimiz neden elendi? ben de sonradan yayınlanan bu videodan konuyu dinledim ve entry'mi düzeltme kararı aldım. sporcularımıza fazla yüklenmiş olduğumuzu düşünüyorum.

    ==========================================

    sen yıllarca olimpiyat hayaliyle yaşa, her sporcunun rüyasını gördüğü olimpiyatlarda, yarışın henüz başında (12 dk geride kaldığın için) bırakmak zorunda kal. çok üzücü bir durum.

    yol bisikleti yarışında (bkz: onur balkan) ve (bkz: ahmet örken) henüz başlardayken elendiler.

    bu tamamen diğer sporlara futbol kadar önem vermeyişimiz ve bisiklet federasyonunun yeterince vizyoner olmamasından kaynaklanıyor.

    youtube videosunda anlatıldığı gibi; ülkede, birçok spor dalında olduğu gibi, bisiklet dalında da yeterli yatırım yok. sporcular ülkedeki rakipleriyle yarışıp kendilerini geliştirmeye çalışiyorlar. avrupa'daki yarıslara katılamadiklari icin kendilerini onlara göre geliştiremiyorlar. bu nedenle de daha ilk etapta kural gereği 12 dk geriye düstüklerinde eleniyorlar. yani sporcuların suçu yok bu sonuçlarda. onlar ellerinden geleni yaptılar. başlığın da "pes etmesi" değil, "hrmen elenmesi" olarak düzeltilmesi iyi olur.

    asıl suç; spor bakanlığının yeterli yatırımı yapmamasindan. misal diyanete yapılan yatırımlardan sadece taşanları spora yatirsak yine başarı elde ederiz.

    efor gerektiren, çalısma gerektiren bir sal olan bisiklet sporu için olimpiyatlara sporcu gonderemiyoruz. neden? çunkü yeteri kadar müsabakaya katılamadıkları icinpuan toplayamiyorlar ve gidemiyorlar. bu iki sporcumuz da türkiye'nin en iyisi ama olimpiyatlarda malesef rakipleri çok güçlü. öndeki ekip hergün çalıstıkları ve sürekli yarıs yaptıkları için tozu dumana katıyorlar.

    link de ekliim

    link 2

    (bkz: #126093599) güzel yazmış, ilk entry'de olmalı bu.
    (bkz: #126078484)
    (bkz: #126082275)
    (bkz: #126072165)

    edit: yaz-sil, yaz-sil, yaz-sil...