hesabın var mı? giriş yap

  • sokaktan sahiplenin. eğer gerçek bir kedi ile tanışmak istiyorsanız tekir kedi sahiplenin. tekir candır. bu arada tekir bir kedi cinsi değildir, tüy desenine verilen isimdir. kahverengi, gri veya sarman olabilirler, beyazları da olabilir. "challenge istiyorum, getirin lan en manyağını" diyorsanız şayet, kızıl tekir deneyin.

    tekir candır, kedi olduğunu hissettirir bir kere. asla biblo değildir, evin düzenini skip atar, koltuk perde bırakmaz. süt liman bir ortamda bile çotannk diye bir yerlerden havaya zıplar, evde haşerenin yaşama ihtimali teorik olarak sıfırdır. camlarınızda mutlaka sinekliğiniz olsun, ama oldu ya eve bir sinek girerse o sinek eninde sonunda kedinizin patisi altında can verecektir. sineğin yüksekte uçması tavana konması asla bir kurtuluş degildir. tekirinizin aklındadır o, arada bir volta atar ama gözü hep oradadır. eninde sonunda indirecektir.

    bir tekir sahiplendiğinizde mobilyalarınızın ömrünün maksimum 2 yıl sürebileceğini bilin, o yüzden ucuz mobilyaya yönelin.

    bu derece hareketli ve sinir bozucu olmasına rağmen yorulup uykusu geldiğinde içini çeker, dibinizde kıvrılır ve dünyanın en masum canlısı olur çıkar. işte tam bu duruma tanıklık ettiğiniz ilk an, ona aşık olursunuz. o andan itibaren (allah gecinden versin) anca ölüm sizi ayıracaktır, buna emin olabilirsiniz.

  • üzücü, dehşet verici, ibret alınması gereken görüntüler...
    hindistan... nüfusu yaklaşık 1,4 milyar... günlük vaka sayısı 200 bin civarında, binlerce kişi yetersiz sağlık hizmeti yüzünden ölüyor. hastanelerdeki görüntüler çok şeyi anlatıyor, görebilenlere...
    inandıkları binlerce din tanrısının bir faydasının olmadığı kesin... bu tanrılara dua etmenin hiç bir faydası yok, ama öylesine din ile köleleştirilmişler ki anlamaları imkansız... sonunda durumları ağırlaşınca soluğu bilimde, hastanelerde arıyorlar ama çoğu için artık çok geç...
    ölümden sonraki yaşam için hayat tarzını benimsemiş cahil, din ile uyutulmuş toplumların kaçınılmaz kaderi... yaşarken bir değerleri yoktu, ölürken de bedenleri dini ritüelleri eşliğinde odun ateşinde kül olup gidiyor. hiç yaşamamış gibi...
    cehaletten, dinden daha büyük düşman yoktur... insanın aklını alır, köleleştirir... köle olarak yakılır ya da gömülür...

  • pitbull'un dövüş köpeği olarak nam salmasının nedeni iyi bir koruma/dövüş köpeği olmasından dolayı değildir. yapı itibariyle orta boy bir köpektir ve ırksal bir sürü genetik hastalığı ve biçim bozukluğuna sahiptir.
    pitbull'un acı eşiği yüksek olduğu için dövüşlerde kolay kolay pes etmez. bir de tabi inatçılığı da meşhur. ama öyle çeneyi kilitleme gibi bir olayı yoktur. hiçbir köpek cinsi çenesini kilitleyemez. sadece çene kasları kuvvetli olduğu için çeneyi açmak zorlaşır. biraz anatomi bilgisi olan herkes bunun bir şehir efsanesi olduğunu bilir.

    diğer koruma köpekleri karşısında şansı yoktur. bir dogo argentino veya kangal karşısında eziktir.

    köpek dövüşlerinde tercih edilmesinin nedeni sonunda kan revan içinde kalıp seyirciye hayvani hisler yaşatmasıdır. bu gerizekalı ırk dışında hiçbir hayvan ölümcül yara alacak bir dövüşe girmez. dövüşün ilk anlarında rakibini tartar ve yenemeyeceğini anlayınca onun alfa erkek olduğunu kabul eder ve teslim olur. bu nedenle dövüşler hep birbirine yakın cüssedeki hayvanlarla yapılır.

    pitbul hakkındaki şehir efsanelerine inanan varoş insanının ezikliği dışa vurmasıdır. ayrıca genetik bozuklukları nedeniyle sık sık veterinere gitmeniz gerekir.

    pitbul saldırıları haber niteliği taşıdığından gereksiz bir kötü üne sahiptir. bize çok uysal ve sevimli görünen collie cinsi köpeklerin de bebeklere saldırıp öldürdüğü bilinen vakalardandır.

  • vay be, birkaç sene öncesine kadar hürriyet takip ettiğim başlıca haber siteleri arasında geliyordu. şu an bakınca bu köklü gazetenin bile aciz bir hale geldiğini üzüntüyle görüp kapattım haberi.

    yazık.