hesabın var mı? giriş yap

  • videoda gerçekten anlaşılmıyor, velev ki aşağı bak demiyor olsun. videonun başında, polisin terbiyesizler dediği gerçeğini değiştiriyor mu? veya orantısız müdahalesini?

    edit: ben de yol tv'nin yaptığına doğru demedim zaten. slogan oradan çıkmış ama temel mesele o değil. yol tv'nin yaptığı yanlış ve bence de manipülasyon. ama polisin yaptığına sadece "rahatsız edici" demekle yetinip odak noktasını buraya kaydırmak doğru değil. bunun üzerine de gitmek gerekli, o ayrı mesele.

  • bizimki eyyy amerika dediğinde, obama bütün efendiliği ile çomarla çomar olunmaz diyerek yanıt vermiyordu ya da kibarca büyükelçi ile uyarıyordu. aynı durum yaşandığında senin eyyy amerika diyen ağzını severim* deme ihtimali olan adam başkan oluyor.

    edit: oldu.

  • nasıl ki cemrenin havaya düşmesiyle havaların ısınmaya başladığı anlaşılıyorsa; geyiklerin tayta düşmesiyle de kışın geldiği anlaşılmaktadır.

  • zorunlu üst edit: bu başlıkta ısrarla amazon prime video içerikleriyle ilgili altyazı, dizi vb. entryler girilmeye devam ediliyor. halbuki bu başlığın prime hizmetinin geneliyle ilgili yorumları içermesi gerekir diye düşünüyorum. sözlük moderasyon ekibinden ricam, dizilerle ilgili entrylerin amazon prime video başlığına taşınması. yardım için ben gönüllüyüm. çünkü o başlığı takip edenler bazı yorumları kaçırıyor.

    ——————————————————————

    adı kutsal bilgi kaynağı olarak geçen ekşi sözlük platformunda, yine bir başlık bir ton saçma ve boş entry ile dolup taşıyor. birbirine laf sokma yarışı, netflix kavgası, "ben aldım hemen abi" yazışmaları arasında insanlar bu bilmediği ve ülkeye yeni gelmiş sistem ile ilgili bilgi almaya çalışıyor.

    ben yine ekşi sözlük yazarlığının asıl gerektirdiği iş olan "bilgi vermek" amacıyla amazon prime sistemini kısaca açıklayayım.

    tanım: amazon'un en muhteşem servisi olan prime servisinin resmi olarak türkiye'ye gelmesidir.

    amazon prime nedir?

    amazon prime, bu sisteme üye olan kullanıcıların, diğer standart kullanıcılardan farklı olacak şekilde premium olarak sunulan ek hizmetlere erişmesini sağlayan ücretli bir abonelik programıdır.

    amazon prime türkiye içeriklerinde ne bulunur?

    1) amazon.com.tr'den satın alınacak bazı ürünlerde aynı gün teslimat:

    - alışveriş sepetinde geçerli ürünler olmalı
    - şimdilik sadece istanbul, bursa ve kocaeli için geçerli
    - sipariş toplam tutarı 50 tl ve üzeri ürünlerde geçerli
    - alışverişin öğlen 12'ye kadar tamamlanması durumunda geçerli
    - ücretsiz teslimat

    2) amazon.com.tr'den satın alınacak bazı ürünlerde ertesi gün teslimat:

    - alışveriş sepetinde geçerli ürünler olmalı
    - şimdilik geçerli olduğu iller: istanbul, ankara, izmir, bursa, kocaeli, eskişehir, antalya, balıkesir, bilecik, bolu, burdur, ısparta, kütahya, manisa, sakarya, yalova, düzce, afyon
    - minimum sipariş ücreti zorunluluğu yok
    - ücretsiz teslimat

    3) amazon prime video

    - netflix benzeri bir video streaming platformudur.
    - içeriğinde hem kendi yapımları, hem de bir çok farklı dizi ve film yer almaktadır.
    - içeriklerinde %90-95'inde türkçe altyazı seçeneği bulunmaktadır.
    - üye olmadan içeriği görüntülemek için mobil uygularını indirip inceleyebilirsiniz.
    - mobil, tablet, apple tv, smart tv vb. aradığınız hemen hemen her cihaz için özel uygulaması vardır.
    - indirip izleyebilme özelliği bulunur.

    4) alışveriş fırsatlarına erken erişim ve indirim fırsatları

    - amazon.com.tr'de satışa sulan, sadece sınırlı süre için geçerli olan, amazon'un "bitmeden yakala fırsatları" başlığı ile adlandırdığı ürünlere 30 dakika önceden erişme ayrıcalığı verir.
    - amazon.com.tr'de "günün fırsatları" sayfasındaki seçili fırsatlardan herkesten önce yararlanmayı sağlar.
    - ayrıca, sadece prime üyelerine özel indirimler ve fırsat günleri sunar.

    5) prime gaming

    - prime ile birlikte sunulan ücretsiz oyunlar içerir.
    - oyun içi araçlar, karakterler, dış görünüşler, güçlendirmeler, yükseltmeler vb. içerikleri sunar.
    - amazon.com.tr'de oyunlar, elektronik cihazlar, özel markalar ve indirimler için sunulan "kaçmaz fırsatlar" seçeneğine erken erişim sağlar.
    - twitch.tv prime üyeliği sunar.

    amazon prime türkiye üyeliği ne kadardır?

    üyelik ilk 30 gün bedava, sonraki aylar için her ay 7.90 tl olarak fiyatlandırılmıştır. daha önceden prime üyesi olup daha yüksek aylık bedel ödemiş kullanıcılara ödedikleri son ayın bedeli iade edilecektir.

    amazon prime türkiye'ye nasıl üye olurum?

    https://www.amazon.com.tr/prime

    (bkz: kutsal bilgi kaynağı)

    edit: imla

  • polis'in yabancı bir ülkede göstericileri dövmesini "alt tarafı kendi pkk'lı beslemelerinize iki kötek atıldı" diye küçümseyen medeniyetsiz zihniyetiniz yüzünden tüm dünyada 2. sınıf muamelesi görüyoruz ülkece.

  • askerliğini bitirip memleketi istanbula giden bir gencin feryadı. buyrun;

    "istanbul'a gelişimin ilk dakikalarında beni ilk kucaklayanlar metrobüs halkı oldu:/ şu an tutunmadan gidiyorum, handsfree yolculuk konforu var bu şehirde..."

  • yarım saat olsa iyi, tam bir saat bekledim. ama sor bi niye bekledim? sorduysan cevap veriyorum: ne çok sabırlı olmaktan ne de çaresizlikten; ki bundan önce üç görüşme yapmıştım, hepsi de çok iyi geçmişti *... tek sebebi vardı, o da merak.
    bir saat sonra artist artist gelen lavukla olan diyaloğu hatırladığım kadarıyla aktarıyorum:
    - ahmet bey değil mi?
    - evet.
    - ahmet bey, ben serkan. şuyum buyum bik bik bik... isterseniz kendinizi tanıtın, başlayalım.
    - açıkçası serkan bey. hiç başlamasak daha iyi olacak. zira bir saattir bekliyorum burada, özür bile dilenmedi. allah rızası için bi su içer misin diyen de olmadı. bu sizin çalışanlarınıza ne gözle baktığınızın çok açık bir göstergesi bence. kaldı ki buraya iş dilenmeye de gelmedim. benim çıkarlarım kadar sizin de çıkarlarınız söz konusu. tecrübesiz olabilirim ancak yeteneklerimin ve yapabileceklerimin farkındayım. (tamam biraz gaza geldim.)
    - ee şey, bik bik bik. yurt dışından misafir falan filan...
    - tek bir şey sormak için bekledim, yoksa çoktan çekip gitmiştim: cv'im kariyer.net üzerinden 8 kere görüntülenmiş. bunun sebebini merak ediyorum, cevaplarsanız sevinirim.
    - (görüşmede ciddiyet, bu noktada kayboldu) eheheh tam olarak bilemiyorum, insan kaynaklarındaki arkadaş sizi çok beğenmiş olabilir.
    - (sağ kaş havada) ben de öyle tahmin etmiştim. telefonum orada var, 7/24 arayabilir... iyi günler.

    hızlı bir şekilde sandalye çekilir, yerden kalkan tozlar arasında mekan terk edilir...

    edit: ya şunu da ekleyeyim; görüşmeden 10 gün önce, sabah içtimalarında 2 saat ayakta ve esas duruşta kıçı kırık başçavuş beklemiş adamım. mesele beklemek değil, potansiyel bir çalışanına yaptığın muamele. çay çorba ikram edersin, arada ihtiyacın var mı diye sorarsın, ne bileyim basit bi açıklama falan yaparsın. odaya adamı sokup, bir saat bekletmek ayıb!

  • biz muhabbet kuşumuzu almak için uzunca bir süre bekledik. zira, yumurtadan yeni cıkmış olsun istedik. aldığımızda tüyleri bile yeni yeni çıkıyordu. alıp eve getirdik ve resmen bir evlat gibi baktık. uçmayı bilmiyordu, yemleri kıramıyordu velhasıl baya uğraştık.

    uçmayı öğrendi, sabahları kahvaltı soframızı işgal etti hatta. yemek yerken görünce hemen atlayıp dudaklarımızı ısırırdı ağzınızdaki yemeği yemek için. velhasıl çook cana yakındı. pencereye sineklik taktırmıştık kafeste durmak istemiyordu çünkü.

    babannem bir gün çok daralmış, ona defalarca tembih ettiğimiz halde sinekliği açmış, güzelim hayvan çekip gitmişti. nasıl ağladığımızı unutamıyorum. babam akşam eve geldiğince çok üzüldü. babanneme kızdı haliyle. zira bu evde babamın şefkatini o kuştan başka kimse görememişti. hatta sinirden sinekliği söküp kırdı. (abartı gelebilir ama o acı çok başka inanın)

    her boktan işte olduğu gibi anneme söyleme işi de bana devredildi. '' sen bağrımı yaktın kızım benim. onun senden tek farkı, onu doğurmamış olmamdı.'' üzüldü baya ağladı. gece hiç uyuyamadık. erkek kardeşimi kendiyle konuşurken yakaladım. ''uyu uyu, belki rüyana gelir. hemen uyu'' yavrum benim nasılda üzülmüş.

    1 aylık muhabbet kuşu ne adam gibi uçabilir, diğer kuşlardan kaçabilir ne de kediye yem olmaktan kurtulabilirdi. gece hiç uyuyamadım, bir ara dalacak gibi oldum 10 - 15 dakika. rüya gördüm hemencecik. kuşumuz geri dönüyormuş-da ben kafese koyuyormuşum-da yoh yea...

    sabah pencereleri açıp evi havalandıracak gibi oldum.

    kafamın üstünde kanat çırpıyordu. çığlıklar atıp evi ayağa kaldırdım. hepsi başıma üşüştü.

    inanın bana gidişinden çok, gelişine ağladım. inanılmaz duygulandım. hiç bilmediği halde gece dışarda kalmış, sağ salim dönebilmiş. üstelik daha önce balkona hiç çıkarmadığımız için çevreyi de tanımıyordu. evin dışını bilmeden, daha evde konacak yer bulamayıp yere çakılan miniğimiz geri gelmişti. inanılacak şey değildi.

    kafamın tepesinde ötüyor hınzır şimdi :)

    not: yeniden bir sineklik alınıp takıldı.

    ekleme: sonrası için #58067255

  • kate moss'un rezil ettiği fırsatçılardır. bizim sonradan görme zenginlerin pek umrunda olmayabilir ama yabancı insanlar paranın ne kadar zor kazanıldığının farkındalar. o yüzden kişi kate moss bile olsa böyle uçuk bir rakam görünce itiraz eder tabi. çok iyi yapmış tebrik ediyorum.