hesabın var mı? giriş yap

  • "çocukluğumda hayalini kurduğum gençlik bu değildi." diye değiştirmek istediğim cümle. şu gnctrkcll, vodafone özgür genç reklamlarındaki gençler gibi embesil olmak istiyodum aslında. başka çeşit bi embesil oldum. nasip...

  • bu millete bayılıyorum ya.

    abi siz kendinizi tam olarak ne sanıyorsunuz millet olarak? hani akp'liler diyor ki "almanya bizi kıskanıyor" da siz de bu kafaya girerseniz o latteye yakın zamanda 640 tl de verirsiniz. hatta o latteler bu ülke topraklarından da uzaklaşır yakında...

    işin gerçeği şu. biz millet olarak akp gibi bir partiye, tayyip gibi bir elemana 20 senelik yetki verdik. tek gerçek budur abi. benim yorumum, senin yorumun değil. 20 sene bunlar var başımızda. gerçekler bunlar.

    siz elin cunta rejimiyle yönetilen afrikalı vatandaşına, o vatandaş "ya şöyle güzel son çıkan telefonları, bilgisayarları alayım, avrupa'ya tatile gidelim" dediğinde gerizekalı gözüyle bakmaz mısınız? demez misiniz "lan elinde keleş, boynunda altından zincir, ot içip cümle kuramayacak tipler tarafından yönetiliyorsun istediğin şeylere bak" demez misin?

    o yüzden başa dönüyorum: sen 20 senedir akp rejimi ile yönetilmeyi kabul edip bir de yukardaki afrikalı gibi refah içinde yaşamak düşüncesini mi geçiriyorsun içinden? kimsin abi sen?

  • alkolden ehliyetine el konulmuş, ehliyetsizsin
    araç sürerken cep telefonu kullanıyorsun, canlı yayın yapıyorsun
    bir insana çarpıp öldürüyorsun
    durmayıp kaçıyorsun
    evine gidip yatıyorsun
    polis gelip seni evden alıyor
    ve
    adli kontrol şartıyla salıveriliyorsun
    bu nasıl adalet?

  • hemingway'in bu anlardaki hüznü anlatan bir kitabı var, ismi "çatallara veda". 400 sayfa falan, nasıl bi içlendiyse artık.

  • google chrome üzerinden language learning with netflix eklentisi ile birlikte dil öğreniminizi çok daha efektif bir şekilde yapabilirsiniz.

    eklentiye google chrome ve opera tarayıcılarından ulaşabilirsiniz. windows ve mac os işletim sistemlerinde çalışıyor.

    kullanımı ise oldukça basit. netflix'te istediğiniz dizi, film veya belgesele girip eklentiyi aktif ediyorsunuz. ardından alt yazıyı kaynak dili neyse o dile alıp eklenti ayarlarından çevirili dilini türkçe olarak ayarlıyorsunuz. ve alt yazı artık her iki dilde oluyor. isteğe bağlı her alt yazıdan sonra durdurma seçeneği de var, kolay not almak için. eğer kelimenin üzerine gelirseniz size o kelime ile ilgili bir pop-up penceresi de açıyor. ve birçok dili destekliyor. ekstra pro sürümünde ise alt yazı çevirisi için ek seçeneklere imkan tanıyıp kelime ve ifadeleri kaydetme olanağı sağlıyor. bunlar, alt yazılarda ne zaman belirse öne çıkarılıyor.

    iyi seyir ve de dersler.

  • bu dahil tüm zeynep bastık başlıklarını yok eden filtre.

    eksisozluk.com##a[href^="/zeynep-bastik"]

    ben adguard kullanıyorum ama her türlüsünde çalışır. zeynep bastık ile başlayan tüm başlıkları yok eder. şu şekil:

    görsel

  • akp belediyesi olmayan illeri, tc'den çıkarmadığına dua etmek lazım.

    amacı yönetmek değil, bölmek olan bir hükumet sistemi var.