hesabın var mı? giriş yap

  • mala anlatır gibi paketleri açıklıyorum;

    paket 1: 0.99'dan almanız için evinizin olmaması gerekiyor, hiç ev almamış olmanız lazım ve asıl bomba aldığınız evin "sıfır" konut olması lazım. yani müteahhitten sıfır ev almanız gerekiyor. sıfır konutların fiyatları zaten 3-5 yıllık hali hazırda oturanların olduğu evlerden tam 2 kat pahalı. üst limiti de 2milyon.

    paket 2: 0.89'dan alabilme şartı içinse evin değerinin yarısı kadar peşinatı nisandan önce açılmış döviz hesabınızı bozdurarak alırsanız geçerli. evin değerinin yarısı kadar dövizi olup 1.20'den kredi çekip ev almamış varsa şu ortamda alnından öpüyorum zaten.

    paket 3: yarım kalmış inşaatların tamamlanması için müteahhide verilen kredi, geç bunu da.

    şimdi 1. seçenek müteahhide yarıyor, 2. seçenek yarım milyonluk dövizi olanlara. zaten şu ortamda bir evin peşinatını geçtim yarısına nakit olarak sahip olan birisine o ev ihtiyaç değil ki? 3 zaten müteahhide...

    şimdi iki madde de normal bir vatandaşa hiçbir fayda etmiyorken, haber çıktığı gibi sıfır ev bile olmayan yani madde 1'den faydalanamayacak durumdaki evler bile %15-20 artmış durumda. daha bugün hem de, ertesi gün bile değil.

    reyizin açıklamasından önce gözüme kestirdiğim evin fiyatı 1.280.000tl, 1m krediyi 1.20 oranından çekmiş olsaydım aylık ödemem: 15.768,05 tl toplam ödemem: 1.892.165,77 olacaktı.

    kimsenin yararlanamayacağı açıklamadan sonra evin fiyatı 1.500.000 oldu dolayısıyla artık 1.3m çekmeliyim. 0.99 reyiz oranıyla hesaplıyorum aylık ödemem: 18.561,15 tl toplam tutarım: 2.227.338,42 tl

    çıldıracağım yani, kimseye derman olmayan faiz indiriminde bile bu indirimden yararlanamayacak evlerin fiyatını arttırdı reyiz. açıklamasa daha uyguna ev alacaktı insanlar. bu müteahhitlere yaradı, sıfır ev satana yaradı...

  • tarla sahibinin yapması gereken tek şey helikopter'in sileceklerini kaldırmaktı. bence.
    eşşek değilse anlar oraya park edilmeyeceğini.

  • bir kadın olarak çok anlamsız ve aşağılayıcı bulduğum bir uygulama. bir arkadaşım, yüksek lisans mezunu kendisi, boşandığı eşinden ayda 1000 tl nafaka alıyor, çocukları falan yok isteyerek de boşandılar. erkek olsam vermezdim, kadın olsam almazdım, ne çirkin anlaşmalar, ne aşağılayıcı uygulamalar.

    edit: ama benim favorim yine de üniversite bitiminde evlenip, öğrenim kredisi borcunu yağız delikanlıya ödeten kızlar!

  • az önce yorganı tepesine kadar çekip uyuyan annemin yanına gittim, hemen yorganı kalkırıp, kocaman yatağına yattım, göğsüne, çocukluğumdaki gibi, kalp atışlarını dinledim. duymak istedim. o da sarıldı, gülüştük. anneannemi hatırladık sonra, sadece sessizce kapadık gözlerimizi... hala atan kalbini duydukça ağladım birazcık huzurla.

    uzun zamandır, bu kadar güzel bir şey hissetmemiştim. ne diye büyüyüp, yok yere başka omuzlara vuruyorsak kendimizi?

    ve annenin hayatta olması bu dünyadaki bence en güzel/anlamlı şey gibi...

  • yazmayın efendim, çok net söylüyorum yazmayın artık bu okulu. ağzı yanan birisi olarak söylüyorum yazmayın bu okulu. 4 sene önce ismine kanıp yazdım bu okulu, tabii daha neyle karşılaşacağımı da bilmiyordum, kan aldılar kan. hogwarts öğrencisine verir gazı, verir gazı; sonrasında sınavlarla,hocalarıyla (3'ün 1'inde profesör snape hele, dönemde geçen 5-10 kişi olur genelde) kan alır, kan. eşek gibi çalışıyorum, köpekler gibi, ancak 70 alıyorum ki 65 geçme notu oluyor. bir sürü gereksiz bilgi, elit okul ya. çoook idealistseniz uğrayın buraya. iş garantisi var demeyin. saf saf ''büyücü olucam ehe mehe.'', ''iyi para var hiç olmadı kötü büyüden korunma hocası olurum.'' falan demeyin sakın. ben de öyle dedim, şimdi çok pişmanım; ay temmuz son oldu, bizim okul ancak tatile girebildi. son kez söylüyorum, yazmayın arkadaşım bu okulu. gidin pdr yazın, ne bileyim kara elmas matematik'i yazın, gidin öğretmenlikleri yazın. sonra pişman olursunuz böyle.

  • işte o kader mahkumlarının suçları;

    1- bilinçli taksir ile öldürme.

    2- her türlü nitelikli yaralama. (sonucu ölüm de olabilir)

    3- nitelikli hırsızlık.

    4- nitelikli dolandırıcılık.

    5- nitelikli yağma / gasp.

    6- çete faaliyeti.

    7- güveni kötüye kullanma. (iç etme, hacılama)

    8- karşılıksız yararlanma.

    9- mala zarar verme.

    10- hakkı olmayan yere tecavüz.

    11- haneye tecavüz.

    12- fuhuş, pezevenklik.

    13- çocuklara müstehcen yayın verme/satma.

    14- tehdit.

    15- alıkoyma.

    16- kaçakçılık. (insan kaçakçılığı dahil)

    17- sahtecilik (ilaç, ürün sahteciliği, evrakta sahtecilik dahil)

    18- rüşvet, irtikap.

    19- firar.