hesabın var mı? giriş yap

  • müşteri memnuniyetinde zirveyi yaşatan işletme. ülkece akıl sağlığı kaybedileli çok oldu. bu sebeple zincir restaurant ve petrol istasyonları hariç hiç bir yerde durmam. muhatap olacağınız insanlara dikkat edin.

  • öncelikle yazıdan bir bölüm:
    "kahve tiryakisi de olmuştum. en sevdiğim şeylerden biri evde kahve yapmaktı. ama onu taşıyamıyordum. daha doğrusu ayakları swing dans hareketleriyle yönlendirip salona geçiyordum. ya da benim için taşıyanlar oluyordu."

    eurosport'ta staj yaptığım dönemdi. kafayı kaldırıp etrafa bakındı. her zamanki gibi gözüm üzerindeydi. "hey stajyer!" dedi, "senden bir şey rica edebilir miyim?"

    caner eler, yani benim spor spikerliğine başlama sebebim, bisiklet tutkumun ses bulmuş hali, idolüm, benden bir şey rica ediyordu; bense ricasını zaten emir telakki etmeye dünden hazırdım.

    "buyur abi, tabii ki" dedim.
    "köşedeki starbucks'tan kahve alabilir misin bana?" diye sordu.
    ben hala benden bir şey istediği için şaşkın bir mutluluk içinde ona bakarken açıklamaya yapmaya girişti:
    "ben alırım aslında da, taşıyamıyorum.."

    nasıl üzüldüğümü ama onun için bir şeyler yapma şansına eriştiğim için de nasıl sevindiğimi anlatamam. yazıdaki mavi kısımla yazılan kelimelerin altına saklanan yüzlerce insandan biri olmanın mutluluğu vardı içimde.

    ah be caner abi.. ağladığım yazının sahibi..

  • sözlükte sıkça firmaların abonelik sözleşmelerini feshetmemek için çeşitli bahaneler uydurmaları ve bundan dolayı yaşananlarla ilgili başlık açılıyor. belki bu entry bu anlamda birilerine yardımcı olur.

    işin çok fazla hukuki detayına girmeden anlatacağım. ilk bilmeniz gereken şey burada kastedilen abonelik ticari olmayan bireysel aboneliktir. bunu söyleme nedenim ticari/kurumsal aboneliklerin ve dolayısıyla onların feshinin ticaret kanunu hükümlerine tabi olması. aman buraya dikkat, eğer bu kesime dahilseniz aşağıdaki kurallar sizin için geçerli değil.

    eğer bireysel olarak diyelim bir telefon hattı bir tv aboneliği yaptınız ve bunu feshetmemek için karşı taraftaki firma kırk takla atıyor. yapmanız gereken şeyleri sıralıyorum.

    - firmanın müşteri hizmetlerini arayıp feshetmek istediğinizi dile getirin.

    - sizden faks isteniyorsa faksla talebinizi yazılı olarak belirtilen numaraya iletin ve ulaştığına dair faks raporunu alın saklayın. (kanunda kalıcı veri saklayıcısı da kabul ediyor ama o kısmı hala karışık)

    bu kadar. firma bu saatten sonra ben fesih talebini kabul etmiyorum deme hakkına sahip değil, kanuni sürelere uygun olarak fesih talebini yerine getirmek zorunda. peki bunun dayanağı nedir? 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun'un abonelik sözleşmelerini düzenleyen 52. maddesi ve özel olarak da 4. fıkrası. kanun metnini de faydalı olur düşüncesiyle aşağıya kopyalayacağım.

    "peki iyi güzel anlatıyorsun da işler öyle yürümüyor avukat kardeş, adamlar bildiğini okuyor" dediğinizi duyuyorum. doğrudur bunu yapanlar da var. o saatten sonra da yapacağınız oldukça etkili ve sizi çok da yormayacak şeyler var.

    bunlardan en etkilisi hangi sektöre aitse o sektörün düzenleyici kurumuna bu konuda şikayette bulunmak. en hızlı ve baskı yaratan yol budur. eğer digitürk'se rtük'e, turkcell'se bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu(btk)'ya başvurursanız sorununuzu çözmekle kalmaz, o firmanın yaptığı usulsüzlükle ilgili başının cidden ağrımasına neden olabilirsiniz.

    diğer bir yol ise sektör farketmeksizin gümrük ve ticaret bakanlığı'nın bulunduğunuz il müdürlüğü'ne yine aynı dilekçe ile başvurmaktır. burada da dilekçenizi derhal işleme alıp 15 gün gibi bir süre içinde firmaya iletiyorlar ve gerçekten etkili çözüm sağlanıyor.

    yukarıdakilerle çözüm sağlayamıyorsanız en son yol da tüketici sorunları hakem heyetleri ya da tüketici mahkemeleri'ne başvurulabilir. ama yukarıdaki iki yöntemle işinizi rahatlıkla çözeceğinizi düşünüyorum.

    aşağıdaki linkten tüm kanuna ulaşabilirsiniz. konuyla ilgili madde ise 52. maddenin 4. fıkrası.

    http://www.resmigazete.gov.tr/…13/11/20131128-1.htm

  • bazıları için meslek bu. izmir'in bi köyünde var biri, adı manyak ahmet. çocukluğundan beri milletin suçunu üstlenip onların yerine cezaevine giriyor. misal hödüğün teki pavyonda birini vurup kaçıyor, buna haber ediyorlar, manyak ahmet karakola gidip ben vurdum diyor ve kapanıyor dosya. ben bu işlerde iyi para var sanırdım hep ama çok komik paralar dönüyormuş, 10-15 bin gibi. hatta sanırım son defasında da ödemeyi koyun olarak yapmışlar da çobanlığa başlamış artık manyak ahmet.
    geçen gün arkadaşa dert yanıyormuş, "bu işler yapılmaz artık, içerisi it kopuk doldu, alem bozuldu" diye. cevaevi işte be abi, ne bekliyordun ki? profesörler, diplomatlar mı olacaktı içeride, birlikte entelektüel sohbetler mi yapacaktınız?
    ah be ahmet abim.

  • faciadan dönülmüş o nası bir gözü dönmüşlüktür yaraabbiii .. haftanın 5 günü taciz tecavüz linç girişimi haberlerini okuduğumuz akkoyunlar bi kadının kağıt bayrakla arabaya vurmasıyla açtığı başlığa bak . malsınız mal