hesabın var mı? giriş yap

  • insanın içinden "sen ne ileri görüşlü güzel bir adammışsın ki, bizi böyle mezhepçi ışid, el nusra, boko haram, el kaide vs gibi yobazların eline bırakmamışsın" demesiyle vuku bulan minnet duyma hali. 1881'de doğan bir adamın vizyona bak, öte yandan 2014 yılında kazığa kelle takıp gezdiren mahluklara bak. sevmeyelim de taşa mı dönelim?

    edit: imla

  • d: defne, a: anneannesi, olay saniyeler önce gerçekleşti:

    a: defnecim elma yemek ister misin?
    d: istemem.
    a: haydi bak soyuyorum ama!
    d: istemiyorum.
    a: tabağa mı koyayım elinde mi yersin?
    d: ye-miy-cem.
    a: ama haydi son kez soruyorum istiyor musun istemiyor musun?
    d: is-te-mi-yo-rum!
    a: sen bilirsin. bak ama ne güzel elm..
    d: istemiyoruuum!
    a: yani yemeyecek misin?
    d: yemiyceeeeeem!
    a: ama bak elma yersen ne sağlıklı...
    d: *ciyaaaaaaak*

    hemen ardından koşarak yanıma geldi, yüz kıpkırmızı, kaşlar alabildiğine çatık:

    - baba! elma yemek istemiyorum!
    - öyleyse yeme.

    böyle deyince bir an için dondu kaldı, ardından küçücük kollarıyla öyle bir sarıldı ki boynum kırılacak sandım.

  • gazeteci metin cihan tarafından ortaya atılan iddialardir.

    iddiaya göre kamuya alımlarda tugva referansları kullanılmis ve bunların sistematik listeleri tutulmuş. is o noktaya varmış ki, devlet kurumlarından tugva'ya verileri aktaracak hat bile kurulmuş.

    yarın birgun bu ülkeye hukuk geldiğinde torpil ile kadrolasanlarin hukuk önünde hesap verebileceği önemli bir delil olarak karşımızda duruyor.

    kaynak:
    https://twitter.com/…?t=9yghwqvhyh7rjrvihh8jxg&s=19

  • ofsayttan gelen antalyalı futbolcu galatasaraylı futbolcunun 1’e 1 markaj yaptığı takım arkadaşına perdeleme yaparak avantaj sağlıyor. (aktiflik) takım arkadaşının markajsız rahat bir kafa vuruşu yapmasına sebep oluyor.

    çok açık ofsayt.

    edit: bunu gol verirseniz oyun değişir. herkes 3 tane futbolcusunu pasif alana gönderir. atış kullanılırken rakip savunmaya hepsi gelip perdeleme yapar, aradan bir futbolcunuz çıkar golü yapar. bunun tartışılacak bir yanı yok. açık ofsayt.

  • (bkz: bizimki binbaşıydı la)

    bir hatıra:
    binbaşı derse girer. tabii biz acayip derece meraklıyız. sürekli sorular soruyoruz falan. konu tabancaya geldi bir iki malumat verdi tabanca hakkında. sonra arkadaşın biri hocam tabancanızı gösterebilir misiniz diye sordu. binbaşının cevabı: olmaz, tabanca çıktı mı patlaması gerekir.

  • güneş sisteminin dördüncü sıradaki gezegenidir. dünya'nın venüs ile beraber komşusudur. 6.779 km. bir çapa sahiptir. günberisi 1.38 au, günötesi ise 1.67 au birimdir. eksen yörüngesi 24 saat 39 dk., güneş yörüngesi ise 687 gün sürer. 25.2°'lik bir eksen sapması bulunur. çekim gücü dünya'nın % 38'i seviyesindedir.

    mars'ın güneş yörüngesinde genel olarak 50 milyon km.lik bir sapma bulunur. bu sebeple güneş'e ve mars yörüngesine kuş bakışı bakacak olursak, güneş yörüngenin tam ortasında yer almaz.

    kırmızı renkte görülmesiyle kızıl gezegen adı da verilir. kızıllığının sebebi yüzeyde demir oksit tozu bulunmasından kaynaklanmaktadır. her gezegenin olduğu gibi mars'ın da "en"leri vardır. olympos dağı, sistemin en yüksek noktasıdır ve yüksekliği yaklaşık 27 bin metredir. yine sistemin en büyük kanyonu da mars'ta ikamet eder. 4000x200 km. ebatlarında olan yarığın üçüncü boyutu ise 7 km.dir.

    gezegenin en düşük sıcaklığı -87°c, en yüksek sıcaklığı ise -5°c'dir. ayrıca dünya gibi bir manyetosfer katmanına sahip değildir. sonuç olarak gezegen, hayallerde yer alan kolonileşmeye henüz hazır görünmemektedir.

    atmosferinde % 95.3 karbondioksit, % 2.7 nitrojen ve % 1.6 argon ihtiva eder.

    phobos ve deimos isimli iki adet uydusu bulunur. uyduların şekilleri uydu gezegenden daha çok, bir meteoru veya kuyruklu yıldızı andırmaktadır. bir "ay" şeklinde değildir.

    mars, 27 ağustos 2003 tarihinde 60.000 yılda bir meydana gelen bir olayla dünya'ya 56 milyon km. mesafeye kadar yaklaşmıştır. mars o gün sekiz köşeli yıldız görünümüyle izleyicilerini kendine hayran bırakmıştır. ben de o şanslı izleyicilerden biriydim.

  • müşterinin aracı ile 100+ km yol yapmak, gece alemlere akmak sonra sağa sola çarpıp bunu da müşteriden saklamaya çalışmak, yani bana kalırsa rezaletin esas tarafı gene "ya olmuş işte" diyerek es geçilerek piyasa değeri ıvır zıvır muhabbetleri yapılarak işi goygoya dönüştürme çabası. senin elemanların benim aracımı gezmek tozmak içmek ve ehliyetsiz halde terör yaratma amaçlı kullanıyor, senin bundan günler günler sonra tamamen şans eseri haberin oluyor ve hala utanmadan, sıkılmadan, yüzün kızarmadan piyasa değeri muhabbeti yapabiliyorsan o senin insafın.

    başlıktaki yorumları beğenmedim diyerek ayrı başlık açma fikri ise şahaneymiş. gideyim de yazdığım film başlıklarına bakayım genelde beğenilmeyen bir filmi beğendiysem "oradaki yorumlar filmi kötülüyor yea" diyerek başka başlık açarım.