hesabın var mı? giriş yap

  • bugün metro durağından odtü içine ring yapan ego otobüs şoförüyle aramda geçen diyalog:

    şoför: kaçıncı sınıfsın bakayım sen?
    ben: master yapıyorum ben.
    şoför: ha sen bittin okeye dönüyorsun yani?
    ben:....

    yemin ederim prof olsam bu kadar güzel anlatamam master yapma eylemini. helal olsun yurdum insanına.

  • sabah 10'dan önce, akşam 10'dan sonra gereksiz mevzular için telefonumu meşgul edenlere hödük gözüyle bakıyorum. öğrenin bir zahmet şunu.

    bir de bir hanımla sokakta yürüyorsanız er kişi olarak, kaldırımın yola yakın tarafından yürümeniz önemlidir.

  • fotoğrafa bakınca ben tatlı bir anne adayı görüyorum ama bu çük kafalı çomarlara göre orasını burasını açmış bir kadın.

    biri de şey demiş “bunu normalleştiremezsiniz” senin dünyaya gelmen anormal ulan beyin ölümü, hamileliği göstermek değil. sapıklar.

  • şu zamanlardaki hislerime tercüman olan durum. arkadaşlarımın bir kısmı evlenip çocuk sahibi olurken, diğer kısmı pokemon yakalamakla meşgul.

  • birbirlerinden habersiz iki tüccar ile bir kuyumcu arasında kurduğu üçgenle vurgun yapan çetenin metodlarına polisin verdiği isim.

    sistem şöyle işliyor:

    1-belli bir malın tüccarını, telefonla arayan çete üyeleri, "elimizde ihale fazlası mal var. çok düşük fiyatla satıyoruz" diyerek teklifte bulunuyor. tüccar olur derse "yükleme için haber bekleyin" diyorlar.

    2-o malın satışını yapan ikinci bir tüccar bulunuyor ve sipariş veriliyor. ilk tüccar aranarak, "malınız hazır. şu depodan gelin ve alın" deniliyor. aynı anda ikinci tüccarı arayan çete, malı alacak şoförün ismini ve plakayı veriyordu. yükleme sürerken çete, ilk tüccarı "daha önce çok mağdur olduk. malınız şu anda yükleniyor. irsaliye faturası da hazır. biz aynı zamanda kuyumculuk yapıyoruz. hesabımız şudur. lütfen malın parasını bu hesaba yollayın" diyerek kandırıyor. her şeyin gözünün önünde olup bittiğini gören tüccar, havale yapmakta sakınca görmüyor.

    3-ilk iki aşamada yer almayan ekip üyeleri bu esnada kuyumcu buluyor. kuyumcuya "sizin orada oturuyorum. düğünümüz var. çok acil altın lazım. ama ben il dışındayım. parasını hesabınıza eft yapsam olur mu? şoförüm altınları gelip alacak" diyor. birinci tüccarın parayı havale etmesiyle birlikte, kuyumcu altınları çeteye veriyor.

    bu noktada çete için operasyon tamamlanmış oluyor ve ortadan kayboluyorlar. geride kalanlarlardan 2.tüccar peşinat almadığı için malın yüklemesini durdurup zarardan yırtıyor, ancak 1.tüccar , yani havaleyi yapan kazıklamış oluyor. kuyumcuyu arıyor, kuyumcu "altınları şöförünüze verdim" deyince işin aslını anlıyor. geçmiş olsun.

  • bir kardeşimiz izmirli olduğunu belirtip, şehir hakkında atıp tutmuş. acı gerçeği söyleyeyim mi? maalesef seni kandırmışlar kardeşim. izmir diye ankara'ya, kayseri'ye, yozgat'a falan koymuşlar sanırım seni.

    istanbul gibi bir yerde yaşadığını söyleyip izmir'de zengin ile fakir arasında uçurum var, izmir'in zengini çok zengin, fakiri de çok fakir demek ancak bayat bir espri olabilir. nitekim istanbul'un zenginiyle fakirinin geliri çok yakın birbirine değil mi?

    söz konusu entryde gerçek izmirlilerin çingene olduğunu da öğreniyoruz. öyle denmiş. entry yazarımız, yaşadığını iddia ettiği şehri bilmediği gibi çingenelerin tarihini de bilmiyor maalesef.

    yine aynı entry'de mafya belediye'nin peşkeş çekme işlerinden bahsetmiş. ama işin komiği bunu söyleyen istanbul'da yaşadığını söylüyor. izmir'de peşkeş çekiliyorsa, istanbul'da yapılan ne acaba?

    izmir'in köylü zihniyetine sahip olduğu da söylenmiş. evet izmir köylü zihniyetine sahiptir, ege köylüsü zihniyetine sahiptir. ege köylüsü ki ne iç anadolu yobazına benzer ne de başka bir gruba. yırca köyü'nde yaşananları televizyondan takip etseydin eğer o köylü diye aşağıladiğin kişilerin ne kadar temiz yürekli insanlar olduğunu görürdün. hepsi böyle midir, tabii ki değildir ama köylü zihniyetiyle aşağılayacaksan bir grubu, aşağılayacağın en son yer ege ve izmir'dir.

    izmir'de her şey mükemmel demiyorum, ama bu kadar işkembeden sallamayın bari. bak diğer maddelerden daha bahsetmedim bile.

    edit: chp'nin bazı yaptıklarından şikayetçiysen anlarım. ama chp'ye bok atacağım diye koca şehre sallamayın, komik duruyor.

    edit 2: "adam büyük ihtimal hayatında izmir'in dışına çıkmamış" diyen kardeşim için bir not, bir süredir ankara'da yaşıyorum.