hesabın var mı? giriş yap

  • öncelikle iptal kararını veren disney değil netflix’dir. daredevil bir disney karakteri olsa da, bir netflix dizisidir.

    3. sezonunun ardından iptal edilen en iyi süper kahraman dizisi ve en iyi netflix dizilerinden bir tanesi.

    ben iptaliyle ilgili konuşmak istiyorum.
    daredevil üçüncü sezonu ilk haftasında, ikinci sezona göre %57 daha az izlendi. (ama hala en çok izlenen üç netflix dizisinden bir tanesi.)

    25 kasım’da daredevil yapımcısı eric oleson sonraki sezon planlarını (5 sezon daha yapılması planlanıyordu) netflix’e bildirdi.

    30 kasım da ise dizi iptal ediliyor. sebebi düşük ratingler değil disney ile olan anlaşmazlık olarak belirtiliyor. iptal edilme sebeplerini biraz açarsak:

    -daredevil da dahil olmak üzere her dizi genellikle ilk sezondan sonra rating olarak düşüş yaşar.
    -netflix dizileri normalde devam etmesi için gelir gider çıkarıldığında %30 kar getirmesi yeterlidir. marvel netflix ise %60 çünkü şıllık disney köpek gibi telif istiyor.
    -ilk sezonlarda bu sorun olmamış çünkü hem netflix’in hem de disney’in bu dizilere ihtiyacı varmış.
    -disney, disney+ ile kendi karakterlerini kendisi kullanmak istiyor malûmunuz, netflix ben sezonları 6-7-8 bölüm yapayım giderleri düşsün, gelirim artsın diyor.
    -disney ise e benim gelirim düşecek sik*ir git diyor, ayrıca ben platform kuruyorum, kendi karakterimden kendi paramı ben kazanayım da diyor.

    kısacası çift taraflı para konusu çıkmaza girince netflix buz dağının görünen kısmında yeteri kadar kar getirmediği için marvel dizilerini iptal ediyor.

    ne yapımcılar ne yazarlar ne de oyuncular iptal kararını beklemiyorlarmış. hepsinin teker teker ne dediklerini yazardım ama hepsi aynı şeyi söylüyor.

    şimdi daredevil’a ne olacak? şu an kesin olan şey şu ki; netflix marvel dizileri netflix’in ödediği teliflerden dolayı 2 yıl disney+’da yayınlanamayacak, prodüksiyon aşamasına geçilemeyecek.
    ayrıca disney+’nın yakın zamanda daredevil çıkarmak istemediği de biliniyor. 2 yıl sonra yeni daredevil dizisi çıksa bile ne yazık ki mevcut dizi iptal edildiği için aynı oyuncuları ve karakterleri göremeyeceğiz.
    ayrıca kalan netflix dizileri jessica jones ve the punisher ise yeni sezonları çıktıktan sonra iptal edilecek.

    kişisel düşüncem iki gerizakalı şirketin anlaşamaması yüzünden en iyi süper kahraman dizisinden olduğumuz. hayranlar düşünülerek bir orta yolda anlaşma sağlanabilirdi. tipini sik*iklerim yapmadılar. canları sağolmasın. netflix servisinin gelişmesinde, tanınmasında daredevil’ın da rolü var. böyle yapılmaması gerekiyordu. a*cıklar.

  • dokuz yıl önce soğuk bir bayram tatiliydi. her fırsatta kaçtığım yer olan köye, dedemin yanına gitmiştim. tatilimin son günü, evde yalnız kaldığımız bir anda dedem bana seslendi. koştum gittim, "gel dedi, yanıma otur" oturdum. kolunu attı, sarıldı, iki damla yaş düştü gözlerinden. şaşırmıştım. çerkes ihtiyarları sert olur. sert adamdı benim dedem de. neredeyse altmış yıl aynı yastığa baş koyduğu babaannem öldüğü gün bile tek damla gözyaşı görmedim ben bu adamın gözlerinde. bana yakında öleceğini, bir daha görüşemeyeceğimizi söyleyerek vedalaştı ve helalleşti benimle. o an tek düşündüğüm şey dedemin bunamaya başladığıydı ama çok geçmeden ölüm haberini aldım. ölürken bile kendini bozmadan öldü. durup dururken " oğluma (babama) haber verin, ben ölüyorum" demiş, yatmış ve ölmüş. bir daha asla ne bir bayramın tadı oldu eskisi gibi, ne de köyün. evin direği yok o öldüğünden beri ve kimse yıl 1934, ağustosunun 26'sı diye başlayan hikayeler anlatmadı bir daha. ve eminim ki dünyada bir kez daha bu kadar saygı duyacağım bir insan olmayacak.

  • bir gün önce okuluna bakmaya gelmemiş ve babasını boşu boşuna üzmüş akılsız bir evlat içeren haber.
    18 yaşına gelmişsin ama sorumluluk nedir öğrenememişsin.
    bu heriflerin eline telefon ve internet ver alemin en akıllısı geçinirler.
    1 sene boyunca gönder işte çalışsın, hayatın zorluklarını görsün bir daha hiç bir yere geç kalmaz, okuma azmi gelişir.

  • isim,soyadımın baş harfleri kkk'dır.askere başladığınızda askeriye size bazı malzemeleri verir.bunun içinde terlikte vardır.terliği ilk aldığımda şaşkına dönmüştüm.üzerinde ismimin ve soyadımın baş harfleri yazıyordu.kkk! vay be askeriyeye bak herkese özel iş yapmış.sonra baktım herkeste aynı.şükür ki bu mallık süreci 3-5 dakika sürdü.hep derlerdi arkadaşlarım nizamiye kapısından girdiğin an mallaşırsın diye.

  • kanada'da banka hesabımı açacak olan yetkili bayan:

    bayan: hangi bölümde okuyorsun?
    ben: amerikan kültürü ve edebiyatı
    bayan: öhühehehe ne okuyorsun? hamburger falan mı?