hesabın var mı? giriş yap

  • danıştay 6. dairesi, gezi parkı’na topçu kışlası yapılmasını ve ağaçların kesilmesini içeren, bu nedenle türkiye çapında eylemlere neden olan taksim yayalaştırma projesi'ne ilişkin geçen yıl verdiği iptal kararını oyçokluğuyla kaldırdı.

    "istanbul 1. idare mahkemesi, “beyoğlu ilçesi, taksim meydanı yayalaştırma projesine ilişkin” imar planı değişikliklerini, 6 haziran 2013’te iptal etmişti. istanbul büyükşehir belediyesi’nin itirazını değerlendiren danıştay 6. dairesi, 29 nisan 2014’de iptal kararını onadı. ancak belediye, danıştay 6. dairesi’ne başvurarak karar düzeltme istedi. normalde bu yol, istisnai olarak kullanılıyordu ve yüksek yargı maddi hata yapılmadığı sürece karar düzeltme taleplerini reddediyordu."

    kararda, kesinleşmesi beklenen kararın ne olduğuna da yer verildi. buna göre, istanbul 6. idare mahkemesi, kültür varlıklarını koruma kurulu’nun topçu kışlası’na onay veren kararının iptaline ilişkin istemi reddetti.

    "kararda, taksim topçu kışlası’na örtülü destek verildi. plan notlarında 1. grup taşınmaz kültür varlığı olarak taksim kışlası’nın yer almasına değinilen kararın gerekçesinde, 2863 sayılı kültür ve taibat varlıklarını koruma kurulu kanunun 6. maddesinde “tarihi kışla”ların da korunması gereken taşınmaz kültür varlıkları olduklarının “hiçbir yoruma mahal bırakmayacak şekilde açıkça belirtildiği” anlatıldı. karara başkan habibe ünal ve üye ünal demirci muhalefet etti."

    valla ne denir ki;

    denemekten hiç vazgeçmeyecekler... arada böyle halkı kaşımaya devam edecekler. zaten canımız sıkılıyordu gider güzel güzel şu sıcak günlerde ıslanırız...

    gaz ithalatınız tamamsa haber verin başlayalım...

    (bkz: kapılar açılsın çatışmalar başlasın)

    - ya geziyi yıkıp yerine diyorum şöyle bi kışla ne güzel olur demi?
    + tabi lan manyak mısın?

  • - ham madde ve sömürge arayışı.
    - ingiltere ve almanya arasındaki ekonomik rekabet.
    - silahlanma yarışının hızlanması.
    - fransız ihtilalinin getirdiği milletçilik akımının etkisi.
    - fransızların alsas-loren bölgesini almanlardan geri almak istemesi.
    - devletlerarası bloklaşma.
    - avusturya’nın ve rusya’nın balkanlar üzerindeki çıkar çatışmaları.
    - siyasi birliğini geç tamamlayan almanya ve italya’nın siyasi dengeleri değiştirmesi.

  • ülkemizde normal olan durum . servet düşmanı değilim ama şu yaşıma geldim ama hala bu adaletsizliği kabullenmeyi öğrenemedim. 800 bin tl lik arabası bir insanın olsun parası varsa daha iyisini alsın ama haftada 6 gün 45 saat ağır işlerde çalışan işçisine de 700 tl yi reva görmesini eleştirmeden duramıyor bu bünye.

    edit: format ve 6 gün 45 saat olacaktı pillibebek uyarı için teşekkürler.

    (bkz: adaletin bu mu dünya)

  • böyle ahlaksız namusuz dolandırıcılar da türedi piyasada.öncelikle ecem hanıma geçmiş olsun diyorum.

    eğer hala gerçek bir enerji yüklemesi yapan biri arıyorsa benimle iletişime geçsin.

  • 77 bölüm olmuş. bir sürü entry girilmiş. mecnun'un hırkasıyla ilgili bir detayı ilk defa fark ettim geçen gün. hırkanın düğmeleri solda. yani, kadın reyonundan alınmış. bu da böyle gereksiz bir bilgi, işte.

  • yıllardır istanbul'un nüfus problemini nasıl çözeriz diye, göçü tersine nasıl çeviririz diye düşünüp duruyoruz... bu projenin gerçekleşmesi demek bunun da kendiliğinden çözülmesi demektir.

    her sene 15000 üniversite öğrencisi yurt dışına mastera gönderilecek, 10 senede en az 50000 doktora yapmış beyin yeni kurulacak tesislerde çalışmaya başlayacak.

    ben akp, mhp ve hdp'nin yerinde olsam dükkanı kapatır chp'ye katılıp bu proje için çalışırım. bence ülke olarak yapmamız gereken şey budur. hatta pkk'lı olsam dağdan inerim şu an. musul olsam türkiye'ye katılmak isterim.

  • özelleştirme adı altında elde ettikleri, aslında türk milletine ait tüm mal varlıkları 1 (bir) kuruş bedel ile kamulaştırılmalıdır,

    aldıkları tüm ihaleler namuslu sayıştay denetçileri tarafından tek tek incelenmeli, haksız elde edilen tüm kazançlar yasal faizi ile geri alınmalıdır,

    silinen tüm vergi borçları da yasal faizi ile geri alınmalıdır,

    bu konuda tek yetkili, türk milleti adına karar veren türk mahkemeleri ( istiklal mahkemeleri ) olmalıdır. ingiltere monarşisine bağlı londra mahkemeleri yok hükmündedir.

    bir kez daha hatırlatalım; sivas kongresinde ilan edildiği günden bugüne manda ve himayenin bu topraklarda hükmü yoktur.

  • -ben simdi hallederim!

    biri yonetici toplam 3 kisi ankara'ya gittik bir fuar icin. bir gece kalip ertesi gun de gorusmeler yapip donecez.

    gece nereden ciktiysa pavyona gitme fikri atildi ortaya. yalniz bende ve diger arkadasta para yok sadece yoneticimizin cuzdani saglam. ben oderim siz sonra bana verirsiniz dedi.

    gitmeden once de resepsiyondaki herife durumu anlattik iste yabanciyiz kaziklanmayalim, bildigin yer varsa bizi gonder dedik. gozbebeklerinde olusan dolar isaretini gormezden gelerek yonlendirdigi yere gittik oturduk.

    ortalikta dolanan kizlar kadinlar var ve belki 50 masalik mekanda toplam 3 masa dolu ve biri zaten biziz.

    neyse iste oturup birer bira ictik ve sabah erken kalkacagimiz icin hesabi istedik.

    "900 tl" hesap geldi amina koyum. biz saskinlikla birbirimize ve etrafa bakarken yoneticimiz "ben simdi hallederim" diyip yonetimin odasina dogru agir abi triplerinde gitti.

    toplamda belki 3 belki de 4 dakika sürdü yanimiza donmesi ama bize 3-4 saat gibi geldi. sonrasi diyalog;

    -oldu mu tamam mi?
    -he oldu oldu
    -duzelttiler mi hesabi??
    -duzelttiler. yanlis hesaplamislar:)
    -oh bee. ne kadar yeni hesap?
    -1350 tl :(

    bu iceriye girdiginde 3 adam ofis masasinda viski iciyormus. guc bela kekeleyerek "hesap" demis. adamin biri masadan kalkarak adisyona bakmis ve elinden kredi kartini alip 1350 lira cekmis. bizimki de gulumseyerek tesekkur etmis.

    adam basi 450 lira odedik her 1 biraya. ama ne yalan soylim on numara biraydi be arkadas. deger yanii

    edit: arkadaslar selam. parayi geri alabilecegimle ilgili sayisiz mesaj aldim. ucretsiz avukatlik hizmeti vermek isteyenlerden tutun da avukat arkadasini/esini/dostunu bana yonlendirmek isteyenlere kadar. ayrica merak edip mekan adi soruyorsunuz ama olayin ustunden gecen 6 yildan sonra bunu hatirlamam imkansiz. sadece kaldigimiz otelin kavaklidere'de 5 yildizli bir otel oldugunu hatirliyorum. benim size nacizane tavsiyem emin degilseniz boyle yerlere yaninizda bilen biri olmadan gitmemeniz. bir de ne kadar iyi insanlarsiniz lan hepiniz! yardim eli uzatan elleriniz dert gormesin.