hesabın var mı? giriş yap

  • riff denilince aslında kendisinden önce van halen'a sıra gelmeden jimmy page, tony iommi, ritchie blackmore gibi şahısların sayılabileceği bir liste çıkarılabilir daha da bilinçli bakmak gerekirse. kaldı ki van halen dahil bu adamalrın hepsinden etkilenmiş ve hala müziğinde kullanan bir adamdan bahsedilmekte. kullandığı tonların farklı ve daha sert olması bunun anlaşılmasına engel olmuyor. hele ki bir riff'in basit tutulması o riff in güzel olmadığına işaretse sonuç olarak money for nothing veya smoke on the water ın kötü rifflerle dolu birer şarkı olduğuna varılır. zaten dünyanın en iyi riff üreten gitaristi gibi bir iddia için krallık dururken neden lordluk ünvanına layık görülsün ki? velhasıl bu wylde efendiden çok daha iyi riff yazan insanlar oldu, olacaktır da ama kişiliğinden ayrı bir yerde değerlendirilerek zakk wylde abilerinden aldığı mirası onların bir adım ötesine geçerek icra eden ve şu durumda daha iyisi çıkana kadar benim müzik anlayışıma göre şu anki piyasada "riff lordu" sıfatını hakeden bir adam olarak kalmaya devam ediyor. sezarın hakkını sezara vermek gerek.
    (bkz: sonic brew)
    (bkz: stronger than death)

  • olsun lan. bir an önce olsun..

    " akp öncesi tüp kuyruğu, süt kuyruğu falan olurdu. ekmeği bile karne ile alırdık" diyen çomar amcamı; ekmek kuyruğunda görmek için can atıyorum..

    ssk da batsın amk. su veren itfaiyenin hortumunu s*keyim.

  • şekil üzerinde kısa bir çalışmayla doğruluk payı olup olmadığı rahatlıkla anlaşılabilecek iddia.

    - ulan hepiniz oradaydınız be. (oldu)
    - oğlan hepiniz oradaydınız be. (olmadı)

    eş anlamlı başka kelimeler üzerinde deneyelim şimdi de:

    - sandalyeye oturma, kırık. (oldu)
    - iskemleye oturma, kırık. (oldu)

    şu saatten sonra kazık kadar adamlara eş anlamlı kelimeler üzerinde ders mi verelim lan? ayıp denen bi şey var.

  • pek şaşırtıcı bir olgu: partnerlerinin hamileliği sırasında baba adaylarımızın da onun yaşadığı semptomların aynılarını yaşaması; misal olarak kilo alması, sırt ağrısından, sabah bulantılarından, yorgunluktan yakınması, depresyondan, uykusuzluktan muzdarip olması. çocuk doğar doğmaz kesiliyormuş bu belirtiler...
    bir arkadaşımla bunu konuşurken "keşke bizim kocalarımız da böyle olsa" demişti. eh, tabii. böylesine empati, böylesine karşılıklı hissiyat hoş şeyler bunlar. bir yerde de çekmesin tabii, yazıktır.
    bana biraz da phantom agriları çağrıştırdı bu sendrom.

  • kuzey kürdistan ve güney kürdistan arasındaki mesafe ortalama 80 metre ve 100 metre ötede de büyük kürdistan kurulmuş. bir dönüm araziyi bile bölmeyi başarmışlar, bravo.